Четиримата кандидати за шеф БНБ – експерти

Менда Стоянова: Боят над Искров се превърна в жълтинка!
24 юни 2015 10:14,
4
Четиримата кандидати за шеф БНБ – експерти

Фалитът на КТБ показа нагледно колко скъпо могат да ни струват политическите пазарлъци, коментира председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова.

Тя настоя, че спекулациите относно потенциалния й бой над Иван Искров са придобили статута на „жълтинка” и призова да се спре със спекулациите по темата, за сметка на въпроси с по-голяма обществена значимост.

Още по темата

Според нея, Искров като гуверньор на БНБ е имал лостове на влияние, с които да установи контрол над Цветан Гунев – подуправителя на БНБ, отговорен за банковия надзор и съответно за кризата и последвалия фалит в КТБ.

"Четирите кандидатури за нов гуверньор на БНБ доказват липсата на политическа обвързаност на конкурса за следващ гуверньор на Българска народна банка – всеки от коалиционните партньори е излъчил свой представител", каза тя пред bTV.

По думите й, допълнителна тежест придава и фактът, че и четиримата кандидати са експерти, а не политици.

Менда Стоянова коментира, че решението за повторното избиране на Искров за втория му мандат като гуверньор, е било взето след обстойни дебати. Фактор в полза на преизбирането му са изиграли положителните референции, изпратени от Европейската Централна банка.

Тя обяви, че широко коментираният проектозакон за падането на банковата тайна за фирми и търговски лица в несъстоятелност е бил приет от бюджетната комисия във вторник. Очаква се да бъде гласуван в Народното събрание по-късно тази седмица. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Петима сме- бройте ме и мене.
2
0
 
2
 
! Отговори
BB преди 8 години
Selenkata menda ot bkp Sega gerb e Prosta i laje iskrov e Profi Banker a toja ot gerb e igra4. I To Po golam ot iskrov Fakta 4e e ot gerb e jasno dalaverata prodaljava
1
1
 
7
 
! Отговори
зззз преди 8 години
Мендо, млъкни, мръсницо!!!!