Ненчев от Брюксел: Стига спекулации, НАТО е избор!

US-техниката не е насочена към никоя страна
193
Ненчев от Брюксел: Стига спекулации, НАТО е избор!
Снимка: БТА, архив

Военният министър Николай Ненчев заяви, че не трябва да има повече спекулации с предложението на САЩ за разполагане на техника на територията на България и още пет европейски страни.

Още по темата
„Преди 11 години страната ни се присъедини към НАТО. Това е най-добрият избор за нашата сигурност и развитие на Въоръжените ни сили. Тогава актът мина с пълно единодушие между политическите сили у нас“, коментира министърът в Брюксел.

Според Ненчев в днешната усложнена обстановка няма нищо по-логично от това Алиансът и съюзниците да укрепват общата ни сигурност.

„Това е част от общото усилие на страните-членки на НАТО за поддържане на по-висока бойна готовност и оперативна съвместимост. Това не е насочено към никоя страна, а американската техника ще бъде включена в различни учения и ще подпомага по-добрата квалификация на българските военнослужещи, каза министърът. Той уточни, че разговорите по предложението предстоят и се уточняват детайлите.

Ненчев е в Брюксел за среща на министрите на отбраната на НАТО. Тя е започнала със сесия на Северноатлантическия съвет, в която е бил отчетен напредъкът в изпълнението на приетия в Уелс План за готовност за действие.

Министрите дискутираха предизвикателствата пред променената среда на сигурност, като акцентът беше върху заплахите, произтичащи от действията на Русия, разрастващата се регионална нестабилност на юг, както и терористичните опасности от Ислямска държава, съобщиха от МО.

Министър Николай Ненчев е участвал в среща, по време на която България и още пет държави от НАТО – Естония, Латвия, Литва, Словакия и Румъния, се присъединиха към водената от Германия група съюзници по Концепцията за рамкова държава.

Общата цел на шестнадесетте европейски нации, участващи в тази инициатива, е да развиват съвместно отбранителни способности, необходими за нуждите на колективната отбрана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога информационни затъмнения?През гугъла: РАСТОПТАННЫЕ ФЛАГИ ЕВРОСОЮЗА
110
19
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Един от Северозапада Много добре знам, че пълнехме гушите на руснаците, за да купуваме техника, която изобщо не ни трябваше. Затова и по цяла година седеше на трупчета. Не си бил само ти в казармата.
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един от Северозапада Това за препикаването на паметници защо не отидеш да го кажеш на някой военен?
108
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Украйна руските шпиони разрушиха армията отвътре и затова се случи миналогодишната катастрофа. Тук навсякъде, дори във Военната академия, преподават някаки зомбирани русофили, сигурно и в ГЩ е така. Надявам се поне Военна полиция да е от българи и да поразчистят терена от путинопоклонници.
107
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един от СеверозападаКой натиска да ликвидираме и малкото годно руско?---------------- Никой не натиска за такова нещо. Просто в армията ни няма нищо годно руско.
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 136Аман от плиткоумници..........
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАман от плиткоумници.......
104
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някоя и друга пушка Драгунов ще свьршат доста полезна работа в парламента...
103
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долу Съюза: ))
102
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън НАТО от България заедно с българската политическа ***!
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MINISTARA E ABSOLUTEN ZINIK.KATO ISTINSKI ***.KOI GO PITA NARODA.GLASUVAL SI ZA PRODAGNIZITE OT GERB--POSTIGNAL SI GO.
100
9
 
4
 
! Отговори
До 139 преди 8 години
До Един от Северозапада - Служил съм в скапаната ни армия (не като войник) и мога да кажа, че я затриха БСП, ДПС, НДСВ и другите производни на ДС. Всички те закупуваха тъпо въоръжение и смянаха униформите, за да си напълнят гушите от комисионни. Розовите БМВ-та на кого бяха дело бе маймун? Да не би да бяха на демократични партии? М/у другото ГЕРБ също е производна на ДС! Просто си много заблуден. Службите ни за сигурност са пълни с ДС кадри, лобиращи за Русия, където са учили да те манипулират.
99
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧИЙ ИЗБОР Е НАТО, БЕ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
98
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук болшинството от пишещите и плюещите са за нахлуването на зелени човечета на наша територия и разиграване на ситуацията в Украйна. Аман от русодебили, изразяващи некомпетентното и тъпанарското си поведение. Пътят на България е с демократичния свят, армията ни беше осакатена от руските *** нарочно, за да подготви нахлуването им един ден. Без ЕС и НАТО, България отдавна щеше да е *** или N-тата руска република.
97
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Революцията срещу евроатлантическото ционистко робство в България е неизбежна и затова психопатите от третия пол от Нато окупират България, за да спасят управляващата антибългарска хунта фашисти. Но народа излезе ли на улицата никой не може да спаси Бойко и останалите продажници и ***, ни Нато, ни Тато, ни Господ. Ще има народен съд и много доживотни присъди. Когато на народа се налага нещо без да е питан, това се нарича ФАШИЗЪМ, ВИЗИРАМ ЧЛЕНСТВОТО НИ В НАТО И ЕС. Малко ви остава ***.
96
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нато е терористична организация за държавен тероризъм отговорна за смъртта на милиони невинни хора, жени и деца в арабските държави и не само там. А България е НЕЗАКОНЕН член на Нато, както и на ЕС, защото ни приеха без референдум, което нарушава конституцията на България. Всяко нахлуване на войски на Нато в България трябва да се счита за интервенция или окупация. Не знам управляващата фашистка хунта дали осъзнава, че с това нахлуване на окупационни войски си подписва доживотната присъда.
95
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хитлер беше превзел половин Европа, но не успя да накара България да прати войски на източният фронт да се бият с руснаците. Е, фашистката организация НАТО(САЩ) може да успее.
94
1
 
22
 
! Отговори
аноман преди 8 години
Този министър вчера не знаеше за какво става въпрос,а сега като му подсказаха много се разговори. Абсолютен ***. ОСТАВКА
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТ АГРАРОСТОПАНСКИ ТРУЖЕНИК КВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВАДАЙ МУ ТКЗС И МУ ГЛЕДАЙ СЕИРА
92
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам защо, обаче не мога да имам доверие на мъж с присадена коса.Изглежда ми много мазнишко и противоестествено.