Ненчев от Брюксел: Стига спекулации, НАТО е избор!

US-техниката не е насочена към никоя страна
193
Ненчев от Брюксел: Стига спекулации, НАТО е избор!
Снимка: БТА, архив

Военният министър Николай Ненчев заяви, че не трябва да има повече спекулации с предложението на САЩ за разполагане на техника на територията на България и още пет европейски страни.

Още по темата
„Преди 11 години страната ни се присъедини към НАТО. Това е най-добрият избор за нашата сигурност и развитие на Въоръжените ни сили. Тогава актът мина с пълно единодушие между политическите сили у нас“, коментира министърът в Брюксел.

Според Ненчев в днешната усложнена обстановка няма нищо по-логично от това Алиансът и съюзниците да укрепват общата ни сигурност.

„Това е част от общото усилие на страните-членки на НАТО за поддържане на по-висока бойна готовност и оперативна съвместимост. Това не е насочено към никоя страна, а американската техника ще бъде включена в различни учения и ще подпомага по-добрата квалификация на българските военнослужещи, каза министърът. Той уточни, че разговорите по предложението предстоят и се уточняват детайлите.

Ненчев е в Брюксел за среща на министрите на отбраната на НАТО. Тя е започнала със сесия на Северноатлантическия съвет, в която е бил отчетен напредъкът в изпълнението на приетия в Уелс План за готовност за действие.

Министрите дискутираха предизвикателствата пред променената среда на сигурност, като акцентът беше върху заплахите, произтичащи от действията на Русия, разрастващата се регионална нестабилност на юг, както и терористичните опасности от Ислямска държава, съобщиха от МО.

Министър Николай Ненчев е участвал в среща, по време на която България и още пет държави от НАТО – Естония, Латвия, Литва, Словакия и Румъния, се присъединиха към водената от Германия група съюзници по Концепцията за рамкова държава.

Общата цел на шестнадесетте европейски нации, участващи в тази инициатива, е да развиват съвместно отбранителни способности, необходими за нуждите на колективната отбрана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
кой ни вкара в нато имаше ли референдум 50 процента от българите катомен не ходят по избори кой ги е упълномошил управлявашите през 2007 годда ни вкарват в нато след като няма варш договор не ни трябва тази терористичнаорганизация наречена нато
90
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я, този се опитва да ни се кара! Кога слезе от трактора, кога нахитря като пътпъдък!
89
1
 
25
 
! Отговори
Хайдутин преди 8 години
Къде ми е майко сабята, сабята майко дамаскинята да режа майко натовски глави на подивели башибозуци!
88
1
 
12
 
! Отговори
kk преди 8 години
NATO e va6iq izbor Nen4ev,ne moq i za6to e tuk US tehnikata ako ne e naso4ena kam nikoq strana ,moje bi vas da pazi i otkakto sme v nato ostanahme bez armiq a za6to vseki moje da si otgovori
87
1
 
25
 
! Отговори
nnn преди 8 години
Като го слушам този си помислих, че НАТО е хуманитарна организация.
86
0
 
16
 
! Отговори
всс преди 8 години
преди 11 години паси се разплака че влизаме в нато. защо сега не ни обясни от кого ни пази нато. редно е защото той ни вкара там.
85
1
 
16
 
! Отговори
Мехмед преди 8 години
Ще *** натовски глави ;) Аллаху Акбар!
84
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продадоха ***, но не техния, а този на народа. И ако е имало плащане, то не е стигнало до собственика на ***. ***!
83
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даже не предлагат да ни погалят с премахване на визите за шепата българи, които сме останали. Това е като да си поръчаш ***, ама да решиш, че е толкова грозна, а ти толкова личен, че можеш да не и хвърлиш и мизерни 20 лева. Обидно идва някак...
82
1
 
20
 
! Отговори
найденов преди 8 години
ПРЕДИ 11 ГОДИНИ НИКОЙ НЕ Е ПОПИТАЛ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДАЛИ ИСКА СИГУРНОСТ В НАТО ИЛИ НЕ!!!! КАТО ГОВОРИТЕ ВСЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ, НЕ Е ЛИ ДЕМОКРАТИЧНО ДА ПОИСКАТЕ МНЕНИЕТО НА НАРОДА СИ???
81
1
 
24
 
! Отговори
преди 8 години
Преди 11 години НАТО беше натрапен "цивилизационен избор", който преглътнахме за да влезем в клуба на богатите (Европейският съюз). Направиха ни предложение, което не можехме да откажем. Сега НАТО е синджир, с който ни държат на предната линия и в нас се целят руски ракети, ислямски екстремисти и още незнайно кой. Забравихте ли атентата в Сарафово? Не беше отдавна, няма и 3 години. Някой заловен, някой осъден? Нали новите ни приятели са всемогъщи?!
80
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Членството ни в НАТО е нелегитимно доколкото не е проведен национален рферендум за него.
79
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати герберо-седерасткият *** министер.
78
1
 
25
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
НАЧЕВ,ТИ СИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ. ТИ НЕ ИЗРАЗЯВАШ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ.ТИ СИ АМЕРИКАНСКА ***.СЪД ЗА ТЕБ И ПОДОБНИ И ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР.
77
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо Унгария отказа да се подчинява на САЩ и пуска тяхна войска на територията си?
76
1
 
23
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 8 години
Хей, НАРОДЕ, да сте чули нещо за РАМКОВА ДЪРЖАВА! К,во става, нашите политици подписват на празен лист, и след това викат, ама ние не знаем за това! Ражда се нов Съветски съюз, така ли! Хей вие умните и интелегентните, и най-вече красивите, искате да сте ***, ми кажете де! Някой, за нещо, някога ще ни поипита ли! Ей, Плювньо, на това ли му викаш надграждане, от Република България да станем Рамкова държава! Така ли?
75
1
 
26
 
! Отговори
заглавието преди 8 години
Нато може да личен избор на ненчев и поста да му носи облаги, но не е избор на мнозинството българи. Отдавна се знае и е ясно, че никой не ни пита дали искаме да влезем във ноенен блок насочен срещу братска Русия. Сега пък съвсем не питат - направо заявяват. Аз съм протим такава спекулативна подмяна на мненито на мнозинството. Искаме референдум по въпроса ! и тогава може да се говори за избор !
74
1
 
27
 
! Отговори
Garibaldi преди 8 години
До Един от Северозапада Като се изповядваме тук с коментарите си,по-леко ли ни става? Защо не се организираме и да вземем нещата в наши ръце. Сред нас има офицери и сержанти от резерва.Има и подго- твени редови войници.Ще дойдат и доброволци.Страхувате се от смъртта ли? Ами господа сухо дупе риба не яде.Ако чакаме управляващите да ни подхвърлят трохи и разиграват като маймуни стойте си пред компа, и ридайте колко ви е тежък живота! Това от мен.
73
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От президента Плевнелиев, "Не се безпокоите тази техника е насочена към страни като Северна Корея и Нова Заландия, ще ни пази от нападения"
72
1
 
20
 
! Отговори
! преди 8 години
Ако НАТО са толкова хубави и сме заобградени от тази организация не виждам защо да членуваме в нея, това са пари на вятъра. Лично мен нито Сърбия, нито Македония или която и да е Черноморска страна ме притеснява. По скоро страни като Турция и Гърция ме притесняват въпреки членове на НАТО. До колкото знам НАТО го гледаха като изтребители при спора им и за малко да започне война в самата организация!