US техника в нужда се познава. Военните ни имали нужда

Министър Ненчев обаче не знае колко танка чака, а и какво още ще дойде
126
US техника в нужда се познава. Военните ни имали нужда
Снимка: Булфото, архив

Тежката военна техника на САЩ, която пристига у нас, ще бъде използвана за учения, от които българските военнослужещи имат голяма необходимост, коментира военният министър Николай Ненчев в Брюксел, цитиран от БТА.

В същото време той призна, че не се знае точно колко танка ще бъдат доставени в нашата страна, но се очаква те да бъдат няколко десетки.

Още по темата

"След срещата с американския посланик в София получих въпроси дали тази техника ще остане за постоянно в България. Отговорих, че към нас, към мен, не е постъпило искане, нито официално, нито неофициално, за американска техника, която да остане за постоянно у нас. Въпросът беше след изказването на секретаря по отбраната на САЩ какво количество тежка техника ще остане в България. Отговорих, че такова запитване към мен не е отправяно. Касае се за техника, която ще бъде използвана за съвместни учения, за определен период от време, после ще бъде преместена", поясни министърът.

Той уточни, че тази техника ще остане в нашата страна вероятно до края на годината и освен танкове, ще има и друга техника, за която още няма конкретна информация.

"Тази техника няма да остане за постоянно в България", добави Ненчев.

Министърът благодари на своя колега от правителството на БСП, ДПС и НДСВ Ивайло Калфин в качеството му на вицепремиер и министър на външните работи тогава, който е подписал през 2006 г. споразумението, по чиято сила се извършват тези дейности днес.

"Свидетели сте на агресия, която се случва от началото на моя мандат. До момента нищо не се потвърди от всички страхове, които се опитаха да вменят от "Атака", отчасти и от БСП", коментира той по повод реакциите на новините за предстоящите военни учения.

Министърът съобщи, че командният център на НАТО в България е приключил първия етап от своето обособяване, приключило е преустройството на сградата, където ще се помещава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
4
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Имали сме били нужда от военната техника на САЩ... Не. Имаме нужда от правителство защитаващо интересите на държавата. Имахме нужда от помощ при наводненията в Мизия и Аспарухово, имахме нужда при справяне с щетите от земетресението в Перник, имахме нужда от помощ при десетките природни бедствия връхлетели страната ни през последните години. Но нямаме нужда от чуждо военно присъствие и военна техника. Имаме нужда от СВОБОДА и ДОСТОЕН ЖИВОТ г-н министър. ОСТАВКА
87
0
 
4
 
! Отговори
ЛИЗАШки преди 8 години
Тоя е голяма ШУШУМИГА...... гледал е филма с ЛУИ дьо ФИНЕС .... НИ ЧУЛ .. НИ ВИДЯЛ...
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква нужда бе *** недорасъл, нямаме армия, а имаме нужда от техника....
85
0
 
9
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
САЩ бомбандираха БЕЛГРАД , а ракетите падаха в ГОРНА БАНЯ.......да си спомним войната ПРЕЗ 1999 Г в Югославия.
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
скоро ще те изпратим да живееш в твоето НАТО *** плешив ! Там ще си присаждаш коса и ще си скубиш веждите *** ! Кой го избра тоя гей за военнен министър голям срам за България е тоя
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
селянинът от село Кукорево Ямболско не само си няма хабер от армия но и ни вкарва в война с продажната си политика ! Ще дойде време ще го изправим пред съда тоя продажник нещастен младшисержант от КЕЧА
82
0
 
6
 
! Отговори
каса преди 8 години
Кукоревския пудел съвсем ни щашна. Той не знаел?????????????????????????Каква гега ще ядем? Баш земеделецът върши черната работа на бати Бойко. Па да я почваме тази война с рашите и каквото сабя покаже!Или вселена или нищо!
81
6
 
1
 
! Отговори
тти преди 8 години
Стига сте се ежили против американците! Ще дадат налична техника и войска и ще си плащат за издръжката и! Време е да спрете да гледате като коне с капаци, а да помислите колко биха стрували на Б-я 50 танка, 20 бронетр.машини и др. като цена и поддръжка. Членството в НАТО е избор, и се плащат вноски, но за тази военна техника Б-я няма да плаща...Едно време при руснаците как беше? Купувахме военната им техника и плащахме, за обучение плащахме, безпрекословно подчинение за военния състав и т.н.
80
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Това трябва да му отговори *** въпроса той министър ли е или просто слугинята на САЩ които го ш..ат когато си искат.Даже не го имат за човек,че и обяснения да му дават.
79
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато влизахме в нато, гърците ни се смееха и казваха, че сега се натискаме да влезем, а после ще се чудим как да ги изгоним. Колко прави са били, питай патило !
78
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците не си тръгват, преди да са съсипали държавата, която "пазят".
77
11
 
2
 
! Отговори
до 96 преди 8 години
Ние сме обградени от всякъде, ама и вие с нас.
76
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко руски войници е имало в България по време на социализма ?! Истината е ,че нашите войници ходеха на учения в СССР, а не те тука. А тези пиндоси със сигурност не идват на учение. Те лесно идват, но трудно си тръгват.
75
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо танкове, сега щели и пехотинци да дойдат ?! И какво още ,което не знаем ?!
74
10
 
18
 
! Отговори
Атанасов преди 8 години
ИСТИНАТА Е ЧЕ ТИЯ КОИТО СА НАЙ БЛИЗКО ДО РУСИЯ В СЛУЧАЙ НА ВОЙНА СА ОБРЕЧЕНИ ЧЕСТИТА ДЕМОКРАЦИЯ,НАТО,ЕС И ВСИЧКИТЕ ИМ ЦЕННОСТИ
73
8
 
17
 
! Отговори
Един там преди 8 години
Ама какво го интересува, колко и какво ще докарат ?От къде да знае ?Нито някой ще го пита, нито ще го уведоми..
72
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** , обградени сте отвсякъде !
71
9
 
8
 
! Отговори
ТАКОВА! преди 8 години
Няма "чужди" военни бази - всичко е наше НАТОвско - успокой се и легай.
70
6
 
5
 
! Отговори
87 до 90 преди 8 години
Инджирлик, Туция, да... и Германия и Италия.Другото е временно гостуване при съюзници с цел обучение.НАТО употребява термина "хибридна война", което включва и необявена, неофициална интервенция, което си е агресия.
69
3
 
4
 
! Отговори
доган преди 8 години
тоз на снимка какъв е .да не е на мястото на найденов