Близнашки дал дума на ДПС, приел и критиките към него

Радан Кънев обикновено се влачел след Христо Иванов
26 юни 2015 09:49,
25
Близнашки дал дума на ДПС, приел и критиките към него
Снимка: архив Булфото

Бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки заяви в ефира на bTV, че е "дал дума" на ДПС да ги съветва по въпроса за промяна на Конституцията.

Проф. Близнашки обясни още, че с Четин Казак се познават от доста време. Когато депутатът от ДПС му се обадил, двамата дори си припомнили критиките, които ДПС отправяли към Близнашки по време на неговото управление и даже се смели на това.

На въпрос как така е протестирал срещу назначението на депутата на ДПС Делян Пеевски, а се е съгласил да стане съветник на партията Близнашки отговори, че той ще е експерт в комисия, в която ще се чуват гласовете и на други експерти. Той подчерта, че няма да вземе възнаграждение за тази работа и неговите ценности са в Конституцията.

"Протестът беше за това, че медиен магнат беше сложен начело на тайните служби, въпреки че няма никакъв опит. Беше променен законът за ДАНС, за да може един човек да бъде назначен. Те бяха готови да нарушат законите на държавата, за да създадат политическа полиция”, заяви конституционалистът.

"Бях най-известната фигура на площада, никой тогава не познаваше още Радан Кънев – той минаваше само с раничката и кимаше”, каза още Близнашки за протестите #ДАНСwithme. Но допълни, че не е бил част от нито една протестна организация.

"В името на Конституцията приемам да бъда съветник", каза Близнашки, но конкретизира, че не става въпрос за политически ангажимент, а конфронтацията не трябва да бъде постоянна.

Още по темата
"Важното е да пазим Конституцията от поругаване, което е на път да се случи", добави той.

Близнашки не изключи да се срещне с лидера на ДПС Лютви Местан и да разговаря с него, по подобие на Бойко Борисов и прословутото кафе, което изпиха двамата в Кърджали. Той допусна, че двамата с Местан също могат да изпият по кафе. "Защо Бойко Борисов да се окаже по-гъвкав политик от Георги Близнашки", попита той.

Конституционалистът отрече да се е срещал досега с Местан, но беше категоричен, че още при първата си среща с него ще му каже, че бърка в оценките си.

Близнашки коментира и провосъдния министър Христо Иванов. "Където е Христо Иванов, обикновено Радан Кънев се влачи след него", обясни той. По думите на професора Иванов е "творение" на президента Плевнелиев. "Той ми го предложи, аз изразих своите резерви, че е неизвестен, но той настоя да му се даде шанс като на млад човек”, обясни той. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
голям ЕНИЧЕР
14
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Да се работи с ДПС изглежда не е никак лесно.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4Не съм съгласен за гласуването. Същата тази мафия промени и правилата като махна минимален праг на гласувалите, за да бъде припознат избора. Така ако аз и вие сме единствените гласоподаватели, то 240-те места в НС ще бъдат 50:50 ако сме гласували различно и 100% ако сме гласували еднакво. Та е хубаво хората да гласуват и то не защото е задължително. Задължителният вот няма да промени нищо. Само може да доведе до събиране на глоби, за да имат да харчат политиците.
12
1
 
0
 
! Отговори
SCHWARZ FREIHERR преди 8 години
Ами да, някои псевдоексперти, когато искат да направят някаква глупост, трябва да излязат истинските експерти за да ги спрат. Добре, че Близнашки поема щафетата и няма да остави някой да се поругава с конституцията.
11
5
 
1
 
! Отговори
Ввввв преди 8 години
Всички леко , по-леко осъзнават, че ДПС е единствената партия, която защитава интересите на народа и започват да се придърпват към нея. Напред ДПС!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЛИЗНАШКИ ,БЛИЗНАШКИ МИСЛЕХ СИ ЧЕ ТИ СИ ОТ ПО-ДОБРОКАЧЕСТВЕНОТО ТЕСТО ОТ КОЕТО СА ЗАМЕСЕНИ КОМУНИСТИТЕ.......НО УВИ ,НЯМА ДОБРОКАЧЕСТВЕНО ТЕСТО ....
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма бивш комунист!
8
1
 
7
 
! Отговори
ЛИЗАШки преди 8 години
не трийте коментарите.. ???????? този е дал първо Д.........*** , а после ДУМА
7
1
 
15
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Стига сте ни занимавали с гая диария!
6
1
 
31
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Ще е смешно ако не е тъжно изказването на Близнашки! Българите няма да имаме достоен живот докато политически номади управляват държавата! Те застават там за собствено благополучие, а не за просперитет на обикновенния човек.
5
3
 
24
 
! Отговори
u6efnarkoman преди 8 години
Вижте му селската бездарна физиономия. Типична физиономия на потомствен селянин, гнусен комунист.
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който и да дойде на власт се съобразяват с ДПС ,явно там са професионалисти .....то не бе кафета,целувки а сега и този се подлага.
3
1
 
36
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Критиките в евро или лева бяха?
2
0
 
35
 
! Отговори
ХРИСТО АНГЕЛОВ преди 8 години
И ТОЯ ГО ОБЪРНА НА ПЕЧАЛБАРСТВО
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
зАЩО ВСЕКИ ДЕН НИ ЗНИМАВАТЕ С ТАЗИ ШУШУМИГА?