Кабинетът ще влоши отношенията ни с Русия!

БСП се обяви против разполагането на военна техника у нас
183
Кабинетът ще влоши отношенията ни с Русия!
Снимка: Булфото, архив

Според лидера на БСП Михаил Миков нито българските граждани приемат, нито българските интереси налагат разполагането на военна техника , нас във връзка със събитията в Украйна.

Още по темата
От името на левицата той обвини правителството, че влизайки в тайни договорки, които целят да свалят отговорността от него за това решение, връщайки се назад в миналото относно общите ни споразумения за членство в Атлантическия съюз, не информира българското общество за това какво се случва по отношение на разполагането на техника в контекста на плановете, свързани със ситуацията в Украйна.

Той обясни, че БСП не е против отношенията със САЩ, но отношения на равноправна основа, на ясна основа, при отчитане на взаимните интереси, при отчитане на това, че в тази ситуация България ще понесе нови загуби от превръщането й в прифронтова държава.

„Ние ще продължим да бъдем последователни и ясни в позицията си.Позиция, която отговаря на интересите на българските граждани, позиция, която отговаря на дългосрочните интереси на България, позиция, която в крайна сметка отговаря на интересите на българската икономика“, заяви Миков.

По думите му в ситуация, в която се слагат и елементите на прифронтова държава и ангажирана с позициониране на военни сили техника, ще има допълнителни загуби за нашата страна и допълнително ще бъдат усложни отношенията ни с Руската федерация.

Според Миков трябва отговорен диалог, в който политическите сили да изключат елементарните си интереси в рамките на политическото позициониране преди предстоящите местни избори.

Това изисква отговорен диалог, в който и правителство, и опозиция, и всички извънпарламентарни политически сили трябва да гледат на първо място едно - интересите на България в сложната обстановка, която съществува на границите на ЕС и в Близкия Изток, завърши Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
1
 
! Отговори
sofeto преди 8 години
Четох специално два пъти туй дето го е казал Миков не от голям интерес а къде го е казал и пред кого. А бе редакцията! xa xa xa Кви са тези балончета?
75
8
 
9
 
! Отговори
демократ преди 8 години
"интересите на българската икономика-Другарю ,ние сме свързани с европейския пазар не сме в СИВ...Тия няма да се променят...Направиха преврат на Живков,станаха капиталисти а сега пак искат да сме слуги на руската мафия....а тук е филиала и.
74
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По соц време България беше фрашкана със стотици руски танкове и беше директно на фронтовата линия, но тогава бетонните глави козируваха на Кремъл, а сега получихме два танка и Москва скочи като ужилена придружена от троянските коне.
73
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИзвинявай! Не забелязах че цитираш. Руснаците са гадни.
72
10
 
1
 
! Отговори
до 129 преди 8 години
Това са били ордите на Киевска Рус...Е НАЛИ НЯМАЛО УКРАИНЦИ...И Добре че се откъснахме от лапите на агресорска Русия иначе щеше да имаме съдбата на Волжка България...България просъществува под 500г османско иго но под руско иго от 100г нямаше да има държава България..
71
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия ще влоши отношенията си само с кабинета ни и това е естествено,но не и с обикновенните българи.
70
4
 
6
 
! Отговори
ДО 89 преди 8 години
За каква окупация говориш? след като от 1941 г до 26 Август 1944г в България се намираха германски войски. Съветската армия мина от тук като преследваше германците на път за Югославия и австрия. Не напразно на конгреса в Париж бяхме определени като победена страна. Гърците тогава искаха границата ни с тях да е р. Марица. Това искаше и Чърчил. И ако червената армия не беше тук, бъди сигурен че щеше да стане. като се знае че нашата армия какво е вършила в Гърция. Що репарации сме им платили.
69
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През 971 руските орди разрушават Плиска и България пада под Византийско иго. През 1552 Иван Грозни разрушава Казан и Волжка България. Във войните си с Турция руснаците отвличат десетки хиляди българи за крепостни. Русия е против създаването на Екзархията в 1870. Плащаме и войната 1877/78 с 32 тона злато. Против Съединението е и изтегля офицерите си преди войната със Сърбия. Детронира Батенберг, искащ независима България. Напада ни през 1916 и е бита. Организира метежа от септ. 1923 и плаща взрива през април 1925. След 1944 избива елита и прави от България коцлагер.
68
7
 
5
 
! Отговори
шумкарин преди 8 години
Не знам кой е ***,но в историята има факти,а не квалификации.Чети това:"Първите бомбардировки още на 6 април 1941г. са извършени от ЮГОСЛАВСКИ самолети над София и Кюстендил, при което са убити 66 граждани и 2 войника, а 59 граждани и 5 войника са ранени.СЪВЕТСКАТА АРМИЯ бомбардира на 22.06.1941 Добрич, а на 12-13.09.1942 през нощта Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица и други населени места.За тези бомбардировки от страна на СССР и Югославия, разбира се, не се пише в учебниците и няма да го чуете от атакисти, ***, путинисти и прочие русофилскаизмет
67
3
 
7
 
! Отговори
православен преди 8 години
До 123А бе те американците вече на обиждат ама по ли ти харесва ..Лоши хубави , ако продължаваше комунизма , щяхме да си имаме работа и пари,асвободата , която ни дадоха руснаците да избираме трябваше да е оплзотворим в наща полза , а да ходим в чужбина като туристи , а не като гастарбайтери да бъдем унижавани
66
5
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Искам рускоговорящите туристи от миналото Лято!Борисов като Ципрас да отиде на крака при Путин!
65
7
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Този русопат не спря да ръси чужда пропаганда. Изказва се от името на Българския народ без да е бил упълномощен наглеца. *** от цироза дано.
64
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И после кво ще правим мише?
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
107 Ти не си добре наистина , малко ли трудове има написани по случая , малко ли книги , ти от CNN i NG ли се осведомяаваш , за това си първосигнален сигурно...Не малко, никакви.
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има мното филмо в ютюб на историци които развенчават мита за Сталинските жертви. Който се интересува винаги може да ги намери.Всъщност няма серизен историк нито западен, нито руски който да подкрепя тезата за милионите жертви на Сталин. Всичко е на ниво пропагадна и литературна измислица. Имало е репресии в тези следвоенни години на мародерсво, спекула и корупция, но да се говори за милиони жертви и геноцид над собствения народ е безумие.
61
4
 
5
 
! Отговори
Мурзилка преди 8 години
Миков, посрещни руските солдати с одеколон "Тройнои",те много го уважават:-)
60
2
 
6
 
! Отговори
Наздраве преди 8 години
Империята на злото трябва да бъде под контрол. Те пущат филми в които Василий II *** е герой но БСП предпочита да не говори по тоя въпрос . . .
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога ще се дрънка за някаква техника и т.н Това е нормално. Но защо не попитате Миков знае ли каква техника идваше тука по времето на Варшавския договор. И някой да ни е питал. Моковци стояха мирно и се хилеха угоднически пред великия СССР. Миков, ние още помним, пък и сме били войници. Така че, стига. Това минава пред червените бабички, ако не са отишли в АБВ или другаде.
58
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименОбикновенна пропаганда, лъжи и преиначаване на историята - стандартно за русофилитичните ***....Историята не казва нищо за жертвите на Сталин, защото историята не се занимава с измислици. Жертвите на Сталин са измислица на петата колона в Рисия след 90та, художествен сюжет на литератори като Солженицин (който е бил в лагер, и чудно как оцелял), но нямат нищо общо с историята. Ако имаше и 1% вярно CNN, Discovery, National Georgaphic отдавна да са направили филми за жертвите.
57
10
 
6
 
! Отговори
123 преди 8 години
Г-н путин ви каза "БЪЛГАРИТЕ СА НАРОД ДОСТОЕН ЗА ПРЕЗРЕНИЕ" т.е. той презира БЪЛГАРИТЕ и въпреки това има хора от този народ, който продължават да казват, че той е приятелски настроен към нас. БЪДЕТЕ БЪЛГАРИ И СЕ ГОРДЕЙТЕ С ТОВА, НЕ УВАЖАВАЙТЕ ХОРАТА КОЙТО ВИ ОБИЖДАТ!