ДПС осъди атентатите във Франция, Кувейт и Тунис

Тероризмът не разрешава противоречия, обяви Местан
27 юни 2015 17:29, Красимир Ангелов
87
ДПС осъди атентатите във Франция, Кувейт и Тунис
Снимка: Булфото

Със специална декларация председателят на ДПС Лютви Местан осъди вълната от терористични актове във Франция, Кувейт и Тунис, както и атаката в Сомалия. Писмото бе разпространено от пресцентъра на партията.

"Тероризмът не разрешава противоречия. Човешкият живот е висше благо и не може да се превръща в цена на която и да е ценност. Ценностите се отстояват и развиват в мирното съжителство. Вярата в Създателя е право на всеки и Творецът ни дава равен шанс", посочва Местан.

"Кувейтският храм е осквернен, а душите на всички братя и сестри мюсюлмани са смутено скръбни, както скръбни са и всички християни и юдеи. Всички граждани на цивилизования свят трябва да уважаваме Живота повече и преди всичко", заявява в декларацията си председателят на ДПС.

Той призова конфликтите да се разрешават в тишина и със слово без омраза. "Нека езикът на човека плаща цената с разбирателство и да бъде щит за Живота. Майката земя е на всички и за всички. Нека различни живеем еднакво. Мирът и Животът са висша политика и истинска демокрация", призовава Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
15
 
8
 
! Отговори
бг преди 8 години
Трябва да издигнем паметник на загиналите след 1878 г турци в България. По тоя начин ще се постигне помирение между двата етноса.
25
6
 
13
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До бг турчинА бе умник,кого лъжеш!Атентатът на Буново бил поръчка на ДС изпълнен от турци-агенти!Кой ще е тоя дето ще си осигури гарантирана смъртна присъда и то за чужда кауза?Иначе цялото ДПС са агенти,ама в чия полза работят!?
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС осъди атентатите във Франция, Кувейт и Тунис, Павлова осъди остро убийството на "Струма"..........лелеееееееее само на приказки ви има. Българите трябва да ви осъдят за геноцид на нацията!
23
5
 
19
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 8 години
Христоматийно изпълнение на ДПС - терористите осъждат тероризма...
22
2
 
10
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Лицемерен както винаги - от партията, основана и ръководена от доказани и осъдени терористи, както и от хора съдени за антидържавна дейносъ осъждат тероризма.
21
1
 
22
 
! Отговори
:-D преди 8 години
А на терористите ог Гара Буново изградихте паметник. Двоен стандарт или що, г-н Местан?
20
3
 
19
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Тюююх бреее,точно ДПС и тоя против тероризма!?....Как да не им повярва някой будала....
19
3
 
16
 
! Отговори
до ястреб преди 8 години
България винаги е била на българите, но не забравяй че турция я има сравнително отскоро и както върви политиката с кюрдите и играта и на балканите скоро може и да я няма. Щото видиш ли Османска империя е едно а турция съвсем друго, нали ти е ясно; )
18
3
 
12
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Тоя не умря ли, бре?
17
7
 
7
 
! Отговори
3558 преди 8 години
До КараибрахимНе съм казал, че България не трябва да си има служба, която да се грижи за сигурността на държавата. Но, да я използваш тази служба за да убиеш собствените си деца, само и само за да можеш да наклеветиш турците за това, ето тука вече мозъкът ми фалира! Това не ми говори много добре за психологията на българите, заемали отговорни места в тези структури. Както не ми говори много добре за хората, които все още вярват на това!
16
0
 
4
 
! Отговори
koi преди 8 години
O hitrezo nikoi ve4e ne ti vjarva ti po skoro se radva6 zabrana za antibalgarskata mafia dps
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дреме ли му на някого какво са осъдили тези ?!
14
4
 
9
 
! Отговори
Караибрахим преди 8 години
До 3558ФБР, ЦРУ, МИ-5,МОСАД, КГБ....Това все са организации,които се грижат за ДЪРЖАВНАТА СИГУРНОСТ на отделните държави...Защо България/макар и комунистическа/ да няма своя такава ???Да не би Турция да няма ???!!!
13
9
 
7
 
! Отговори
3558 преди 8 години
До бг турчинПовечето българи са като коне с капаци и промити мозъци. Документите, доказващи че зад тези атентати стои самата българска държава са публично достояние от десетилетия, но на псевдо-патриотите не им изнася да я погледнат истината в очите. В края на 70'те и началото на 80'те години в България са създадени не една или две, а 4 псевдо-турски националистически терористични организации от страна на родната българска служба за Държавна Сигурност!!
12
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тодор Живков и Пенчо Кубадински умишлено създадоха Етнически Конфликт 1986 година , сещате се какво беше се случило тогава
11
17
 
2
 
! Отговори
3558 преди 8 години
До 13Сега България може да е на българите, но както вчера не беше тяхна, така и утре може да не бъде вече тяхна! А това да се радваш на "възродителния процес" е нормално за умствено ограничените хора като българските "патриоти", което ясно показва, че диваците дори след 500 годишно усърдно опитомяване, пак си остават диваци.Но добре я запомни тази турска поговорка - Там дето е текло преди, пак ще потече!
10
14
 
3
 
! Отговори
дo: 13 преди 8 години
5 века ви запазихме като Нация , засрами се бе иначе сега кой знае коя Колония на Сърбия , Гърция или Румъния щяхте да сте 100% ГАРАНТИРАНО
9
1
 
2
 
! Отговори
Ивайло преди 8 години
И кой го интересува?
8
3
 
4
 
! Отговори
Караибрахим преди 8 години
До ЛевскиНе си добре,човече !!!
7
4
 
11
 
! Отговори
Do 3558 преди 8 години
Не мечтай. Мечтите в Турция. Тук е България и България е на българите. Пет века изпитвахме вашата демокрация и не вярвам на потомците на ислямистите каквито сте вие, крали, убивали и мъчили. Децата на пиратите са пирати и децата на ислямистите са спящи ислямисти. Ходете си у Турция! Ние не съжаляваме за възродителният процес. Радваме се че още ви боли!!!Анадъмо!!!