ДПС осъди атентатите във Франция, Кувейт и Тунис

Тероризмът не разрешава противоречия, обяви Местан
27 юни 2015 17:29, Красимир Ангелов
87
ДПС осъди атентатите във Франция, Кувейт и Тунис
Снимка: Булфото

Със специална декларация председателят на ДПС Лютви Местан осъди вълната от терористични актове във Франция, Кувейт и Тунис, както и атаката в Сомалия. Писмото бе разпространено от пресцентъра на партията.

"Тероризмът не разрешава противоречия. Човешкият живот е висше благо и не може да се превръща в цена на която и да е ценност. Ценностите се отстояват и развиват в мирното съжителство. Вярата в Създателя е право на всеки и Творецът ни дава равен шанс", посочва Местан.

"Кувейтският храм е осквернен, а душите на всички братя и сестри мюсюлмани са смутено скръбни, както скръбни са и всички християни и юдеи. Всички граждани на цивилизования свят трябва да уважаваме Живота повече и преди всичко", заявява в декларацията си председателят на ДПС.

Той призова конфликтите да се разрешават в тишина и със слово без омраза. "Нека езикът на човека плаща цената с разбирателство и да бъде щит за Живота. Майката земя е на всички и за всички. Нека различни живеем еднакво. Мирът и Животът са висша политика и истинска демокрация", призовава Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
12
 
! Отговори
КИД ШЕЛИН преди 8 години
И при гара Буново беше атентат,ефенди !!! Него кога ще осъдиш ???
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕЗ пък Хем ПодстрекаватХем пък и Осъждат Тъпашка Йстория
4
7
 
1
 
! Отговори
3558 преди 8 години
До Гневен българинТерористичните атентати от оново време бяха дело на родната БЪЛГАРСКА ДС, по директива на куманазите от родната БЪЛГАРСКА ЦК на БКП! Въпросът ми към брадатия козел на снимката е, докага ще протакат и забавят пълното разследване на диващината, наречена "възродителен процес"? Кога това досие ще се приземи на бюрото на главната прокуратура на Международния съд в Хага? Ние искаме да се потърси отговорност от лицата, съпричастни на това деяние, а не от внуците им!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ДПС осъди атентатите"?! Гара Буново?!Оксиморон- Съществително нарицателно име, мъжки родСтилна фигура, при която се свързват логически изключващи се противоположности. пример: жив труп, дървено желязо
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E i kakvo..
1
3
 
15
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Тези,които преди 30 години убиха жени и деца в Сливен точно чрез бомби сега се правят на ангели и отхвърлят всяка подобна проява.Едно въже за всички от ДПС,но разхлабено,че да се мъчат дълго.