Ако не сторим глупост, няма страшно от Гърция

Борисов: Ние сме финансово дисциплинирани, гръцките премиери все пари искат
1 юли 2015 14:36,
136
Ако не сторим глупост, няма страшно от Гърция
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов успокои, че банковата система в България не е заплашена от кризата в Гърция. 

"Ако не създадем от глупост истерия, няма какво да се случи в България", каза премиерът в парламента. Той обясни, че финансовото министерство е направило необходимото за стабилността още през ноември. Премиерът съобщи и че у нас гръцки банки няма, а само техни клонове. Това не било така в Македония и Турция например. 

Още по темата

Борисов даде задача на парламента още следващата седмица да избере новия управител на БНБ. "Хубаво е Народното събрание да положи усилия и да избере с консенсус БНБ-директор", каза премиерът. 

Той обясни, че откакто помни, гръцките премиери искат пари. "В същото време ние сме финансово дисциплинирани да спазваме маастрихстките критерии", каза Борисов и допълни, че според него тези, които полагат усилия, трябва да бъдат поощрявани. 

Борисов успокои за пореден път, че страната ни не е обект на заплаха от страна на Русия. Той бе попитан от независимия депутат Велизар Енчев дали България е фронтова линия в конфликта в Украйна. 

"В Баку се  видяхме с президента Путин, здрависахме се, една дума не ми е казал, вие се тревожите, че война ще стане", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
6
 
! Отговори
до 82 преди 8 години
Хахаха! Ще взриви едва наченатия "Турски поток", барабар с тръбовозите!
87
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
важното е че българина му вярва
86
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, Гърция е нелоялен член на ЕС и имат ниска финансова култура. А НИЕ, които спазваме всички изисквания, ние какво печелим от тази цялата тази работа, едвам свързваме двата края, но сме спазвали всички изисквания на ЕС. Е и? Какво от това щом коремите ни са празни и ходим голи и боси? До кога? Революция трябва и да се махаме от тоя фалшив "съюз".
85
1
 
23
 
! Отговори
тенчо преди 8 години
Финансово дисциплиниран да не е синоним на беден
84
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТРАШНОТО НЕ Е ОТ ГЪРЦИЯ, СТРАШНОТО Е ОТ ТЕБ И ОТ ТЕЗИ, НА КОИТО ПРОДАВАШ ДЪРЖАВАТА НИ, НО ЗА ТОВА ЩЕ СИ ПЛАТИШ ПРЕД НАРОДЕН СЪД
83
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТРАШНОТО НЕ Е ОТ ГЪРЦИЯ, СТРАШНОТО Е ОТ ТЕБ И ОТ ТЕЗИ, НА КОИТО ПРОДАВАШ ДЪРЖАВАТА НИ, НО ЗА ТОВА ЩЕ СИ ПРАТИШ ПРЕД НАРОДЕН СЪД
82
0
 
25
 
! Отговори
кк преди 8 години
"Премиерът Бойко Борисов успокои, че банковата система в България не е заплашена от кризата в Гърция".Тя, банковата система в България, не е застрашена от кризата в Гърция. Тя е застрашена от нашата собствена криза. Справка : КТБ.Всички гарантират, че тази изключително тежка обстановка в Гърция, няма да повлияе на ГРЪЦКИТЕ банки в България. А какво застраши и доведе до фалит на КТБ? Ще научим ли отговора на този въпрос, г-н Борисов?Престанете да ни плашите с Гърция, нещата са несравними....
81
5
 
4
 
! Отговори
б.б преди 8 години
прастите я гаварю па рускустански
80
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес гледах Тиквоня в НС. Изглежда зле. Явно е разбрал, че хамериканците не гж искат повече и времето му изтича. А и *** иска да го наказва за подлостите и кражбите от Ю.поток. Няма да има Брюксел, потупвания по рамото и щипкане по бузите. Ще трабва сам да си плаща скъпата охрана, ще трабва да се бърка и взима от краденото. А той не обича, свикнал е да му се слугува. Няма да има продажни телевизии и *** да му записват и предават тъпотиите. Да е мислил тъпака. Нищо не е вечно!!
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали сега е глупост Борисов да ни управлява го каза народа,като го избира и пак и пак.Но глупост е и то голяма да ни управляват катили докарали страната до този хал!
78
3
 
19
 
! Отговори
АБВ-Българин преди 8 години
Г-н Борисов, дори Владимир Путин да Ви каже нещо, не ясно дали ще го разберете.
77
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че какво глупост може да сториш ти бе, изцяло си зависим от предишните от ЕС от папата от БРИКС някой друг или извънземните от теб нищо не зависи ти си там някак си не на мястото си адиос.
76
2
 
8
 
! Отговори
аджаба преди 8 години
защо борисов ми изглежда притеснен да не е да мача с ццкато
75
1
 
11
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 8 години
До 1това не е възможно, мутрата е незаобиколим фактор, нещо като европейски титан на геополитиката, как така ще го слаломират, ще вземат да се секнат в кръста или най-малкото да им направи заплатите като тези на неговите данъкопплатци. beware what you wish for. тиквата тези неща ги разбира, затова е тунинговал такова продължение на гърба.
74
1
 
6
 
! Отговори
Борисо/ преди 8 години
Прави си сам гупости Бойко, гърци вече са сторили това. Нека и ти доведеш ни до фалиране. Аз пък вече чакам.
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
84, спокойно, както е тръгнало и това ще стане :)))
72
2
 
16
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Ние глупостта я сторихме като позволихме да ни управляващ
71
2
 
4
 
! Отговори
до84 преди 8 години
ами да имаше повечко пари бсп то за протести по 200 човека на ден щеще да стане ама малко са крали
70
1
 
7
 
! Отговори
изненадан преди 8 години
охооо дека е путин дека е ердоган и много далекооо е бостана мухаха
69
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От години ни обясняват колко са зле гърците. Мое и да са зле, ама не съм видяла гъркиня да работи в БГ, като детегледачка или болногледачка на някой пенсионер. И не съм забелязала гърци да работят по БГ полетата.Айде, тиквуняка да спре да ни слага розови очила. Но аз лично държа тиквата да обясни за какво се теглиха 16 милиарда заем и къде отекоха кинтите, както се казва. И къде изчезнаха кресльовците, които ревяха против заема на Орешарски?