Гърция не може да мръдне от ЕС, няма такава процедура

С референдуми дългове не се плащат, прозря Митов
100
Гърция не може да мръдне от ЕС, няма такава процедура
Снимка: Булфото, архив

Според външният министър Даниел Митов няма как Гърция да излезе от ЕС и Еврозоната.

Още по темата
„Дълбоко убеден съм, че такъв сценарий е невъзможен“, коментира той, цитиран от „Фокус“.

Той припомни, че няма и правна процедура за излизане от ЕС, а гръцките граждани нееднозначно са изразили волята си за оставане в еврозоната и подкрепата си за Общността.

Митов смята, че трябва да е ясно по какъв път ще върви Гърция и какви реформи ще се правят и как ще се споразумее с кредиторите си.

„С референдуми дългове не се плащат. Правителството трябва да си поеме отговорността“, коментира външният министър.

"Както знаете ситуацията в Гърция е много динамична. Във всеки един момент се менят събитията. Следим ги, надяваме се, че ще стигнем до споразумение, което да позволи на Гърция да се справи с дълга. Гърция ни е съсед и добър приятел и ние естествено се надяваме стабилността да се запази", обясни Митов.

По думите му преговорите са продължили прекалено дълго.

"Това стана ясно, всички вече са уморени. Каквито предложение е имало, те са били отправени. В крайна сметка трябва да се вземе решение", каза още Даниел Митов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
15
 
! Отговори
В ГЪРЦИЯ ПАК СЕ... преди 8 години
...РАЖДА ДЕМОКРАЦИЯТА, А В БГ "ЦАРУВАТ" ***, НАСАДЕНИ ОТ ХАМБАСАДАТА КАТО ТОЗИ НА СНИМКАТА ГОРЕ!
55
1
 
10
 
! Отговори
за 57 преди 8 години
Ами не плащай бе, никой не ти е опрял пистолет в главата и не е казал дай пари на гърците, теб пък какъв ти е проблема. Опа забравих гръка като каже че няма да плати значи няма да плати, а нашите като кажат нямат да платим в Брюксел само кимат с глава и викат Йес. Cамо като видиш е тоя на снимката и че ни представлява в цивилизования свят и ти става криво някак си.
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митуф припомни, че няма правна процедура за излизане от ЕС. Даже в Гулаг хората са ги вкарвали за определен срок, но в концлагера ЕС един път излъжеш ли се да влезеш - излизане няма.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех Пинокио, гарантирам ти, че ако чакаха на теб да платиш на гърците, за да живеят богато, щеше да е различно!
52
1
 
2
 
! Отговори
както преди 8 години
Путин си изсвири и гърци веднага ще затичат към него. У тях няма избора.
51
3
 
4
 
! Отговори
до 44 и 43 преди 8 години
Абе като са такъв голям производител що искат да живеят на гърба на другите европейски държави. Аз няма да плащам за да може гърка да живее богато без да работи !
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Стефан Караджата-за съжаление всичко това искат да го сасипят ,защото не им харесва ляво правителство ,ако Ципрас утре подаде оставка и си замини , ще им дадат и пари и ще им платят дълговите , но и те са виновни имат зад граница 600 милиарда , защо недадат на родината си заем ,както прави Япония хората чакат по часова да вземат 120е част от пенсията си , а депутатите и техните деца който са на работа в парламента си вземаха заплатите без блъсканица и целите , защо къде е виновният
49
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
46 Питат те бе, Митю, или пак си ходил за гъби, гласувай за Болен, той с удоволствие ще те прати в азия под полата на ***
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега ще я напишат процедурата.винаги има първи път.че после като се юрнат умните народи да бягат гледайте само.
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да е невъзможно г-н "американска ***"??? Те може и да не бъдат по-добре. Но не са крепостни селяни, че да не може да излязат ако решат! Нали правото на избор е евроатлантическа ценност!
46
1
 
3
 
! Отговори
Муфтакис Капутакис преди 8 години
БВП на маляките нали е 200...250 милиарда евро? Да заделят по 20% от приходите си и да се научат да си плащат сметките, стига са се .
45
1
 
9
 
! Отговори
Joncho преди 8 години
Къде ги намира *** тези кадри - по - големи *** и от него - Лукарчето, Ненчо, Мангаловски (Московски), Горанчето
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по калинките ще ги познаете
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов е ***, то и от СССР и СИВ нямаше процедура за излизане, ама...
42
2
 
13
 
! Отговори
МИТЮЮЮЮЮ преди 8 години
АБЕ ДА ПИТАМ, КАТО СТАНА ДУМА, НАС КОЙ НИ ПИТА ДА ИЗРАЗИМ МНЕНИЕТО СИ ЗА ИЛИ ПРОТИВ ВКЛЮЧВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗР ЧЕ НЕЩО НЕ СИ СПОМНЯМ ДА СЕ ЕСЛУЧВАЛО ТАКОВА НЕЩО НЯКОГА ВЪОБЩЕ?
41
1
 
25
 
! Отговори
ОСРАМА ПЛЮНКАЛИЕВ преди 8 години
ТОЗИ МАЗНА АМЕРИКАНСКА *** БИ БИЛО ДОБРЕ ДА ЗНАЕ, ЧЕ ВСЕКИ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ МОЖЕ, АКО РАЗБИРА СЕ РЕШИ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ ДА НАПУСНЕ СЪЮЗА, ТОВА ДА НЕ Е РОБОВЛАДЕЛСКИ СТРОЙ! АМА ПОНЕЖЕ ТРЯБВА ДА ЦЕЛУВА ЗАДНИЦИТЕ НА ОНЕЗИ *** В АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО И ТРЯБВА ДА ЗАЩИТИ ОПОРНИТЕ ТОЧКИ ДЕТО СА МУ СПУСНАТИ ПАК ОТ ТАМ, РЕСПЕКТИВНО ОТ ЦРУ, ГОВОРИ МАЛОУМИЯ, КАКТО ОБИКНОВЕНО!
40
0
 
1
 
! Отговори
до реалист преди 8 години
Стига с тези баби. Ама ти можеш да обясниш разликата?
39
0
 
13
 
! Отговори
Стефан Караджата преди 8 години
На Гърция принадлежат 2400 големи танкери и товарни кораби - в тази позиция страната се нарежда на първо място в света, Гърция е втора в света по производство на овче мляко, 3-то място за производство примерно на маслини, зехтин, шафран, киви, праскови.Страната е на първо място в света за производство на никел, магнезит, хидромагнезит, перлит (1.6 милиона тона), Втора е в света по производството на бентонит (1,50 милиона тона) и т.н.....
38
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
До АнонименДефолт и фалит са различни неща умнико - държава не фалира - тва да не е на баба ти фурната...:)))
37
0
 
21
 
! Отговори
Стефан Караджата преди 8 години
Гърция е голям производител на стоки. станахме свидетели на гадна пропаганда срещу тях.....е сега бай ***, кажи дали ти е по-добър живота от фалита на съседите? не живея в България от години и съм удивен от антигръцката пропаганда- все едно става дума за ислямска държава!!!! Съвсем друг въпрос е , че американски структури са мамили с лихви и условия гърците. направо рекет.