Гърция не може да мръдне от ЕС, няма такава процедура

С референдуми дългове не се плащат, прозря Митов
100
Гърция не може да мръдне от ЕС, няма такава процедура
Снимка: Булфото, архив

Според външният министър Даниел Митов няма как Гърция да излезе от ЕС и Еврозоната.

Още по темата
„Дълбоко убеден съм, че такъв сценарий е невъзможен“, коментира той, цитиран от „Фокус“.

Той припомни, че няма и правна процедура за излизане от ЕС, а гръцките граждани нееднозначно са изразили волята си за оставане в еврозоната и подкрепата си за Общността.

Митов смята, че трябва да е ясно по какъв път ще върви Гърция и какви реформи ще се правят и как ще се споразумее с кредиторите си.

„С референдуми дългове не се плащат. Правителството трябва да си поеме отговорността“, коментира външният министър.

"Както знаете ситуацията в Гърция е много динамична. Във всеки един момент се менят събитията. Следим ги, надяваме се, че ще стигнем до споразумение, което да позволи на Гърция да се справи с дълга. Гърция ни е съсед и добър приятел и ние естествено се надяваме стабилността да се запази", обясни Митов.

По думите му преговорите са продължили прекалено дълго.

"Това стана ясно, всички вече са уморени. Каквито предложение е имало, те са били отправени. В крайна сметка трябва да се вземе решение", каза още Даниел Митов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е толкова неадекватен, че не знам защо изобщо му се плаща заплата. По-скоро трябва да бъде таксуван за всяко свое изказване.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи Камерън е един подъл лъжец, като постянно говори че ще излезе от тоз ЕС така ли бе ***.
14
0
 
3
 
! Отговори
марийка до 8 преди 8 години
Хитряга си Иванчо, залагаш на антитезите. Колко заработи днес?
13
5
 
2
 
! Отговори
СССРа преди 8 години
До АнонименО да! покупателната способност на нардо чийто БВП беше 50 армия, 50 за чиновници беше ВЕЛИКА, за това всеки път когато бяха в Бъглария 80-90 близки мой приятели от Русия се облепваха чак със сапуни, тъпчеха в куфарите и носни кърпички, че във ВЕЛИКАТА СССРа това да си бършеш д-т с тоалетна хартия към 85 си беше нещо като бананите по коледа при нас.
12
0
 
9
 
! Отговори
уса-трол преди 8 години
Абе какъв комунист е Митов бе и...оти? Какъв ***?Некой от вас чел ли му е СВ-то?Митов е американски възпитаник на чичко сорос,световната банка(демек ЦРУ)?Той е един от вас,промити мозъци такива.....Той ви плаща парите бре тролчета мамини,америко-гей-фили!Рани куче да те лае, е това правите вие.Поне уикипедия отворете и тогава пишете..
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наскоро в Шотландия имаше рефернудум и всичик коментираха, че ако се отделят от Великобритания автоматичон се отеделят от ЕС, не можело да се излеез от ЕС.....
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много прозорлив тоя бе отде го изкопахте? С референдум дългове не се плащат ама се отхвърлят предложения и критерии ,викат му демокрация а не икономическо робство, капитализъм и нови поробващи заеми. Скоро ЕК ще обясняват на гръцкия народ, че трябва да работят по 160 години и то на 2 места за да върнат тез пари дето им ги натрапиха бюрократите в Бююксел с таз измислена еврозона.
9
0
 
20
 
! Отговори
тошо преди 8 години
Хахаха. Къде ги избират тез смешници, че и изказвания правят. Само да му припомня, че във Великобритания е насрочен референдум за излизане от ЕС, или и на тях няма да им позволят
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов не знам в какво си дълбоко убеден, ама се запознай с термина grexit, както и с изказванията на редица влиятелни европейски фигури допускащи възможността Гърция да напусне еврозоната.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хей не думай бе Митов според теб и европарламента ще се окаже една незаконна институция.
6
0
 
24
 
! Отговори
Курбалай преди 8 години
Този Даниеле Митов е много смешен. Евроатлантическите ни партньори, със сигурност, много се забавляват с неговите изказвания, действия и бездействия.
5
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Извода - в гърция ИМА политици, тук в БГ има само *** на руски и турски интереси, факт!По-добре пенсионер във фалиралата и съсипана гърция, от колкото човек със "средна" заплата в БГ.
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е на мен гърците не са ми приятел,дори са ми омразни използвачи!
3
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ДО СЕГА МОЖЕ И ДА НЕ Е ИМАЛО ВЕЧЕ ЩЕ Я ИМА
2
2
 
26
 
! Отговори
АБВ-Българин преди 8 години
Г-н Митев, Вие изглежда не само не сте подготвен за позицията, която заемате, но сте и далеч от реалния живот, тоест липса на жизнен опит. Вие сигурен ли сте, че като няма процедура за излизане, Гърция ще продължава да изпълнява задълженията на си на държава членка. Видно е сега, че не ги изпълнява, това не е принципа на църковния брак, един път венчани, развода пред господ е невъзможен. Моля Ви да се събудите, да се ощипете, за да разберете, че живеете на пл. Земя, регионът е Балкани, България
1
3
 
26
 
! Отговори
натовски войн преди 8 години
Митов, искам да те водя за ръка на следващия ПРАЙД парад. Ще искам ръката ти от баща ти.