Няма основание за оставка на шефа на пожарната

Бъчварова оценява много високо работата му
10
Няма основание за оставка на шефа на пожарната
Снимка: Булфото, архив

Вътрешният министър Румяна Бъчварова беше категорична, че няма основание да се иска оставката на директорът „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, за която призоваха синдикатите в МВР.

Още по темата
„Много високо оценявам това, което прави комисар Николов и не мисля, че е основателно в професионален план исканията за оставката му. Той работи много добре и се справя със задачите, които има и в административен, и в оперативен план”, посочи мотивира се тя.

Бъчварова коментира още, че не може да се говори за цикличност на случаите на етническо напрежение.

Според нея само комплекс от мерки и усилия може да даде резултат да не се стига до напрежение между българи и роми.

Бъчварова подчерта, че МВР няма нито бюджет, нито сили само да изгражда видеонаблюдение, особено в малките населени места.

„Затова разчитаме на сътрудничество с органите на местната власт и Асоциацията на частните охранители. По отношение на тази подтема – за напрежението в районите със смесено етническо население, ние сме определили кои са областите, в които има повишени нива”, посочи тя и уточни, че най-високи са нивата във Видин и Сливен.

„Те са в области, в които няма висока престъпност сред ромското население. Критичните зони, които идентифицираме, са около големите градове, всички останали са в зони, в които няма висока ромска престъпност”, поясни тя като по думите й това означава, че не може с една политика да бъде решен проблема, с който се сблъскват – да бъде туширано напрежението и да се борят с високата криминогенност на този етнос. „Необходими са различни политики и подходи”, коментира министър Бъчварова.

„Вторият принцип, и мисля, че това е правилния подход, е мобилизиране на целия ресурс на правомощия на отделните териториални звена за решаване на проблемите”, каза още Румяна Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
#9-Напълно съм съгласен с теб. Този господин съсипа до неузнаваемост една от работещите структури в МВР, която действително работеше съвестно и в полза на обществото. С неговото сервилничене да се хареса на всеки министър, направи главната дирекция мега структура за сметка на службите по страната. Отдавна трябваше да си иде. А пък т.нар синдикат "Огнеборец " е един от многото казионни синдикати, които ги интересува членския внос и купона.Нищо общо нямат тези профани с пожарната.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази е едно голямо недоразумение -да говориш ,че шефа на пожарната бил кадърен и добре си вършил работата при условие ,че в резултат на готвените в сектора реформи -един пожарникар от Варна примерно ще трябва да пътува 80 км. за да гаси пожар в Шумен и освен пожарникар да изпълнява и длъжноста на водолаз,спасител и тн. длъжности в гражданска защита -това си е направо наглост и безочие,каквито качества Бъчварова умело деменстрира откакто е на този пост !!!!!!!!!!!!!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все по-ясна е задкулисната връзка между ДПС(Доган) и ГЕРБ(Борисов).Пожарникаря се усети, че който се съюзи явно с ДПС, губи и го направи тайно и мръснишки!Примери - колкото искате, но ще ви посоча само последния:в ШУМЕ БЕШЕ НАЗНАЧЕН ЗА ШЕФ НА МВР, СЪС ЗАПОВЕД НА БЪЧВАРОВА (РАЗБИРАЙ БОРИСОВ)....ТУРЧИН!!!!КОМЕНТАРИ???--ЙОК!!!
4
0
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Шефа на пожарната, назначена за правителство, е бат' и Бойко. Ясно е, че няма да се реши да му поиска оставката.
3
2
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
Можи би няма основание да се иска оставката на пожарникар номер 1 тъй като е преминал по през всички стъпала по ерархията .Но недопустимо е други на по ниски нива в продължение на повече от 25 години не са мръднали от заеманата длъжност.Целият си осигурителен стаж са изкарали назаеманата длъжност,просто са се сраснали и са носители на конфликт на интереси.
2
1
 
8
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Питам се как някой който си няма и понятие от съответната дейност дава висока оценка на друг който трябва да я върши или просто така са и наредили от Банкя?
1
1
 
4
 
! Отговори
razsad fidanki преди 8 години
s falshivi adresni registracii i falshivi pasporti nema da stane, g-jo minist. tova go pravi mvr. kak davate bg pasporti bez bg ezik i bez znanie za bg darjavata, bg geografiata, bg istoriata, bg konstituciata i bg pravoto? da ima diferencirani bg darjavni hartiiki - vidove bg pasporti za vidove bg hora : a, b, v, g, d, e ...spored obema na pokazanite znania, umenia i vazmojnosti i razmera na pravata i zadaljeniata...vajno e da ima pozitivno razbitie ;)