Премиерът търси подкрепа за здравната и социална реформа

Борисов отиде в НС за разговор с всички парламентарни групи
29
Премиерът търси подкрепа за здравната и социална реформа
Снимка: архив, Булфото

Както се закани преди време, премиерът Бойко Борисов дойде в парламента, за да търси подкрепа от всички парламентарни групи за реформите в здравната и социалната система.

Той участва в редовния в сряда председателски съвет и доведе здравния министър Петър Москов и социалния министър Ивайло Калфин.

Срещата беше по искане на премиера с цел да аргументираме нуждата важни законодателни инициативи на правителството в сферата на социалната и здравната дейност да залегнат в дневния ред на парламента и да търсим подкрепа в тази връзка, обясни Москов, след като Борисов запази мълчание.

През тази седмица в програмата на парламента е включено обсъждането на промените в Кодекса за социално осигуряване, както и на промените в Закона за лечебните заведения, в които се предвижда възможност за приватизация на болниците.

Според Москов е важно тези промени да се подкрепят, защото дават дългосрочната рамка в двете сфери.

Съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов обясни, че по време на срещата министрите са изложили вижданията си за реформите.

"Апелът беше към всички парламентарни групи да подкрепят тези два законопроекта. Имаше бележки от някои от колегите. Например БСП поставиха въпроса за това да се оттегли цялата глава за приватизация на болнични заведения", каза той.

По думите му Москов е казал, че това е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
28
 
7
 
! Отговори
Чао другари преди 8 години
Червения *** много иска да станем и ние като Гърция . Да ама не . Веднъж БСП фалира държавата при Жан Виденов , този номер вече не. ГЕРБ е партията за която народа ще гласува , а мини партийката БСП е с 8 % подкрепа и никой не се съобразява с нея . Така , че преди магнолията БСП ще си замине на Бузлуджа при летящата чиния .
2
10
 
23
 
! Отговори
zeus преди 8 години
25 години правим реформи, а нещата стават все по-зле. Преди имахме наистина безплатно здравеопазване за всички, достойни пенсии и грижи за нуждаещите се, работа за всички. Уж демокрацията била хубаво нещо, защо загубихме всичко това?
1
9
 
23
 
! Отговори
Довиждане ! преди 8 години
От мене няма подкрепа да си ходи под магнолията , уморихме са от герберските глупости , това реформа ли е да бачкаш за жълти стотинки до 65 години , когато има и масова безработица