Премиерът търси подкрепа за здравната и социална реформа

Борисов отиде в НС за разговор с всички парламентарни групи
29
Премиерът търси подкрепа за здравната и социална реформа
Снимка: архив, Булфото

Както се закани преди време, премиерът Бойко Борисов дойде в парламента, за да търси подкрепа от всички парламентарни групи за реформите в здравната и социалната система.

Той участва в редовния в сряда председателски съвет и доведе здравния министър Петър Москов и социалния министър Ивайло Калфин.

Срещата беше по искане на премиера с цел да аргументираме нуждата важни законодателни инициативи на правителството в сферата на социалната и здравната дейност да залегнат в дневния ред на парламента и да търсим подкрепа в тази връзка, обясни Москов, след като Борисов запази мълчание.

През тази седмица в програмата на парламента е включено обсъждането на промените в Кодекса за социално осигуряване, както и на промените в Закона за лечебните заведения, в които се предвижда възможност за приватизация на болниците.

Според Москов е важно тези промени да се подкрепят, защото дават дългосрочната рамка в двете сфери.

Съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов обясни, че по време на срещата министрите са изложили вижданията си за реформите.

"Апелът беше към всички парламентарни групи да подкрепят тези два законопроекта. Имаше бележки от някои от колегите. Например БСП поставиха въпроса за това да се оттегли цялата глава за приватизация на болнични заведения", каза той.

По думите му Москов е казал, че това е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
zlatena преди 8 години
За герберските *** естествено ще гроб опс герб е най малкото зло щото те са облаготствани от управлението на боко премиерската тиква иначе ако го няма те няма да могът да крадат от нас българския народ кко го правят в момента .За пенсионерите и инвалидите в България боко тиквонии и лизаците му са най голямото зло
22
0
 
1
 
! Отговори
zlatena преди 8 години
Нормално нищо хубаво не може да се очаква от българоубийеците от герб.Със нетърпение чакам кметските избори на които боко премиерската тиква и лизаците му ще ги загубят.В крайна сметка божието наказание за гроб опс герб идва .А тези които защитават боко тиквонии и компания са герберските *** които са облагодетствани от това управление иначе ако го няма те няма да могът да крадат от нас българския народ както го правят в момента.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да търсят начини за допълнително финансиране, то нека първо от всички да се съберат невнесените здравни осигуровки по днешни цени със наказателни лихви от 2000 година насам и второ, да се одържат здравни осигуровки от всички пенсии. Крайно време е да се обложат с плосък данък всички пенсии и по възможност да е със задна дата- от 01.01.2000 година
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 19Плана Сидеров можеш да си го завреш в заднете части, да го изкараш с "шоколадово" покритие и да си го изпапкаш !! Бон аретит !Ага-Сидеров, ни е познат от по старите сериали на серийния филм - Булгариос Фес-мафиотос.
19
5
 
1
 
! Отговори
живеем с комунизма преди 8 години
Колко пъти писах! Пари за здравни осигуровки от всички и магнитни или чип карти за всички. Здравната каса не трябва да се моли на никого за пари. Здравните вноски да се отдържат от заплатите на всички работници и служители, държавни и частни - минус 2% от брутния месечен доход. На безработни, пенсионери, социално слаби да се отдържа от от помощи, пенсии също - 2%. Не го правят защото държавния административен искат да са на аванта здравно обслужване. Е, г-н Борисов така НЕ става !!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние знаем Кратуне - виновни са Станишев и Орешарски.
17
8
 
1
 
! Отговори
Мк преди 8 години
до 18Айде сега опорни точни. Има, да, но каже поне едно име или партия, която може реалистично да спечели властта ако ББ падне утре. И аз не съм му най-големия фен, но дотам я докарахме. За мен ДСБ е най-смислената партия обаче материала не мисли така. Така че ГЕРБ е по-малкото зло в сравнение с ДПС, БСП, Барека, Атака и АВБ. Управление по-кофти от ДПС+БСП няма и не може да има
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха, този още ли е премиер???????
15
1
 
12
 
! Отговори
ПРОКЛЕТНИК преди 8 години
Т.Е. ТЪРСИ КОЙ ДА МУ Е ВИНОВЕН ЗА МАЛОУМИЕТО НА ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР - ПЕШО"МЕНГЕЛЕТО" С НАЛУДНИЯ ПОГЛЕД И БОЛНИЯ КАРИЕРИСТ КАЛФИН. БОКО СТОИ НАСТРАНИ, ДЕЙСТВАЙКИ ПО ИЗПИТАНИЯ МЕТОД ДА СЕ ДИСТАНЦИРА ОТ ВЛАСТТА,КОЯТО ТАКА ЗДРАВО Е НАГРАБИЛ, ЧЕ ВСЕКИ МОМЕНТ НАРОДЪТ ЩЕ ИЗДЪХНЕ И ОТ ЗДРАВНИТЕ И СОЦИАЛНИТЕ "ГРИЖИ" НА ГЕРБ И ЛУДИТЕ ИМ САТЕЛИТИ -Т.НАР. ПАТРИОТИ, РЕФОРМАТОРИ И АБВ-ЕЙЦИ. ЧЕСТИТО!
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИСКАТЕ ЛИ ДА ЖИВЕЕТЕ КАТО БЕЛИ ХОРА? ИСКАТЕ ЛИ ДА ВИ ПРИЕМАТ КАТО ХОРА А НЕ ЗА АФРИКАНЦИ ОТ ЖУНГЛАТА? ИСКАТЕ ЛИ ДА СЕ ВЪРНАТ ДЕЦАТА ВИ ОТ РОБИЯ? ИСКАТЕ ЛИ ДА ВИ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ С КОИТО ДА НЕ СЕ ЧУДИТЕ ДА ЛИ ЩЕ ИЗКАРАТЕ ДО КРАЯТ НА МЕСЕЦА СЛЕД КАТО СИ ПЛАТИТЕ ТОКА ВОДАТА И ПАРНОТО? АКО ВСИЧКО ТОВА ГО ИСКАТЕ ПРОЧЕТЕТЕ ПЛАНА СИДЕРОВ. КНИГАТА Я ИМА В КНИЖАРНИЦИТЕ. НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ МУ ПРАВЯ РЕКЛАМА. ТАМ Е ОПИСАНО ВСИЧКО ТОВА КОЕТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА НАПРАВИ ЗА ДА ПОДОБРИ ЖИВОТО НА БЪЛГАРИТЕ.
13
2
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Има, имааааа десетки завършили.в елитни университети с по 2-3 езика но тоя тъпчо неграмотен е окупирал властта и не дава. А това, че страната се е разпаднала икономически а от там и морално, че корупцията е обезмислила всяко разумно и законно действие за бизнес и коквото и да е. Ей, Н 15, сложи ръка на сърцето си, този тъпчо имаше пълна влост за 3.5 години, да направи нещо да повярваме, че можем да живеем достойно? Обратното, смаза умното и можещото за да царува. Сега трепери и се е скрил.
12
3
 
9
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Не искам гангстер за министър председател!
11
11
 
3
 
! Отговори
МК преди 8 години
до 1"уморихме са от герберските глупости"Кои сте вие? И кажи поне кой да дойде като се махне ГЕРБ. БСП, ДПС, АБВ, Атака? Кой най ти хааресва? Като ще плюеш дай поне алатернатива.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Boli Imam ideja tvoita atanasova ot gerb da Varne 26iliona v sdravnata kasa kakvo schte kaje6 boki bB a i zz da Varne neschto toi e bogat milizioner samo ti si namasch taka besche i tatko jivkov samo edno odalze ti si imasch kaschta s magnolia
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чуя думата "реформа" направо ми се драйфа. За да правиш реформа трябва да имаш правилната форма, а в нашата родина няма такава.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да разбирам ли, че ще ми увеличи пенсията и ще ми намали тока, или отново поредните ДИМКИ и ПУШИЛКИ а ла ГЕРБ.
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само демагогия, какви реформи, какви пет лева? Всички виждат, че това не са никакви реформи, а смяна на неудобни с подходящи хора. Това им са реформите на реаниматорския блок, а за абсолютната некомпетентност на герберите на всички нива, няма смисъл да коментираме.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Закона за лечебните заведения, в които се предвижда възможност за приватизация на болниците. ЧЕСТИТО ТАВАРИШИ. ПАРДОН ГОСПОДА. НАЛИ ТАКА ВИ ВИКАТ ВЕЧЕ?! ВСИЧКО КОЕТО В МУТРОЛАНДИЯ Е ПРИВАТИЗИРАНО СЕ Е РАЗПАДНАЛО. ОСТАНАХА НЯКОЛКО БОЛНИЦИ В КОИТО ПРОСТОЛЮДИЕТО МОЖЕШЕ ДА СЕ ЛЕКУВА ПРИ ЩО ГОДЕ НОРМОЛНИ УСЛОВИЯ И ТЯХ ЩЕ ГИ УНИЩОЖЪТ. ЩЕ ОСТАНАТ САМО БОЛНИЦИ ЗА БАРОВЦИ. СПОРЕД ПЛАНА РЪН-ЪТ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СМЕ ПОД 5 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ КАТО СЕ ВКЛЮЧВАХА И ТУРЦИТЕ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НАЦИИ.
5
20
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
При демокрацията се вижда кой колко струва, има 1000 пъти повече възможности от преди време. Ако ти специално живееш по-зле отколкото преди 89-та значи толкова си можеш.
4
4
 
22
 
! Отговори
иван преди 8 години
Абе хора,ние нямаме премиер!Ние имаме мутра-губернатор на уса.И ще правят каквото им наредят.