Москов включи задна за приватизацията на болници

Дава бившия шеф на Окръжна болница на прокурор заради КТБ
28
Москов включи задна за приватизацията на болници
Снимка: Булфото, архив

Здравният министър Петър Москов потвърди, че болниците няма да бъдат вадени от забранителния списък за приватизация и той ще оттегли предложението си. То трябваше да се гледа между първо и второ четене на Закона за лечебните заведения.

Още по темата
Въпреки това  той смята, че забраната за продажба на болници ще отпадне в един момент.

Сега обаче той ще оттегли предложението си, за да получи подкрепа от партиите за другите реформи.

Важни са здравната карта и последващата акредитация на лечебните заведения, уточни министърът по bTV тази сутрин.

Относно обвиненията на уволнените директори на болници, Москов обяви, че те ходят по телевизиите и обясняват какви прекрасни хора са и колко лош е министърът.

Той обясни, че е отстранил проф. Димитър Димитров като шеф на Окръжна болница, защото въпреки решение на Управителния съвет на болницата той е оставил близо 7 млн. лв. във фалиралата КТБ.

Здравният министър се закани обяви, че ще подаде сигнал в прокуратурата срещу проф. Димитров.

Шефът на болница „Св. Иван Рилски” д-р Дечо Дечев пък бил отстранен заради обществени поръчки. Москов даде пример с новото ръководство на лечебното заведение, което спряло поръчка за апаратура за 700 хил. лв. и е осигурило същата апаратура като дарение, и е поръчало храна за болните за 200 хил. лв. по-малко.

Целта на реформата е здравеопазването да се хуманизира. Сега всички доплащат – и бедни, и богати, а в бъдеще лечението на социално значимите заболявания ще е 100% безплатно, уточни здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Д-р Цъкльо Цъклев е време да си ходи. С неговите назначения доктори УНГ да бъдат управители на белодробни болници, ветеринари да бъдат управители на ЦСМП и т.н. води до пълен крах здравните заведения. Хайде довиждане докторче
17
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
В някой друг живот може лечението да е безплатно, но не и в този.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така, телевизиите Тв7 и БТВ вече започнаха кампанията за пропаганда на приватизацията на болниците. Объркахте вече манипулаторите, кажете им какво да говорят от екрана.
15
0
 
4
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Не задна за приватизацията на болници, а ОСТАВКААА
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той и Костов много обичаеше правитазицатята. Така де, тя го превърна от едно бедно дупнишко ромче във виден столичен милиардер. Дори смени дупнишкия коптор с палат в Драгалевци. Как да не обича човек тая сладка ПРИВАТИЗАЦИЙКА.
13
1
 
7
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
Как бе, важното е че ГЕРБ управлява, това му стига на простия материалец.Нали Бате Бойко е пич - мачлета това онова, говори народен език.Това им стига - нищо че ще *** като кучета пред праговете на приватизираните болници.Нищо, че тези които работят го правят за 10 евро надница, колкото в Дания е заплащането на час.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета някои коментари и се чудя, толкова ли са изпростяли някои хора. Тук не става въпрос за СДС, БСП или ГЕРБ, а за болници! Когато всички болници се приватизират и станат частни, наясно ли сте какви цени ще плащате за медицински услуги, операции и т.н.? Тогава пък изобщо здравната карта и осигуровките които се плащали все едно няма да ги има. Мислете малко, стига с тези политически пристрастия. Москов е поредният некадърник, който просто заблуди хората с УЖ грижата си за Спешна помощ.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да приватизират държавни болници, по-добре е да позакрият някои частни, които изсмукват здравната каса. Като са частни, да са наистина частни.
10
2
 
3
 
! Отговори
гошко преди 8 години
Абе ***, как се руши нещо което го няма?
9
0
 
8
 
! Отговори
Иска му се :) преди 8 години
Приватизацията е сладка работа, ама мина това време. Който крал, крал... за Москов остана съвсем малко. А и Тиквата сигурно си ги е заплюл за негови хора и чака да се отърве от наглите дефлоратори, за да вземе 100% !
8
3
 
6
 
! Отговори
Тиквочев преди 8 години
Как няма да даде задна като оня Банкянски *** на простаците го е натиснал и може би заплашил!Тези дето сте гласували за това посмешище и кофа с простотии- Тиквата, хубаво си помислете какво сте направили, държавата продължава да затъва заради вашите първосигнални постъпки! Боко ви каже някой селски лаф , поизлъже ви малко и сте готови и задните си части да дадете за това!Ама той хубаво ви каза - Вие сте прости и аз съм *** , затова се и разбираме!
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов : И аз ще си купя на безценица печелившо отделение. Харесъл съм си едно в " Иван Рилски " И на това ще му дойде времето . Моят учител Иван Костов разруши българските предприятия, аз ще разруша българското здравеопазване.
6
11
 
5
 
! Отговори
ВГ преди 8 години
Просто си нямате представа за усилията, които полага този човек да направи промени в корумпираното и некъдърно здравно чиновничество. Ясно е, че държавните болници са трън в ... на министъра и постоянно оплакващите им се "ръководители", "клатят стола му, но идеите за приватизацията им в скапаната ни Родина са още по лошо и постъпката му е правилна. Друг въпрос е кому той би желал или принуден да угоди, предлагайки приватизацията им и каква атака ще очаква от тях в отговор на отеглянето му!
5
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов не може да се бори сам срешу цяла корумпирана система. Прекалено са много корумпираните в тази държава и всички са по високите етажи! Същото е и с министърът на правосъдието. Има желание, има идеи, но дъртите мутри не искат промяна. Старите номенклатурни кадри просто трябва да измрат, че да има реформи. А до тогава може да не е останал човек в България, който да има сили или желание да променя нещо. На хората им писна от бетонираната корупция и напускат масово България.
4
8
 
11
 
! Отговори
За РЕФОРМА преди 8 години
Какво ви е виновен Москов , че досега всички нищо не направиха , а само крадяха ? Намери се един свестен и интелигентен министър и червените крадци ревнаха , защото няма да има какво да крадат. Щом реват значи сме на правилен път . А тролчетата да се замислят дали искат досегашното здравеопазване .
3
7
 
11
 
! Отговори
Т.Т. преди 8 години
ПРЕДИ ГОДИНИ ИВАН КОСТОВ ПРЕВАТИЗИРА ВСИЧКО В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА И ОСТАВИ 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ БЕЗ РАБОТА И ГЛАДНИ ----СЕГА ДАЛ АКЪЛ НА ТОЗИ ДОКТОР /колко ли е работил като такъв???/ ДА ПРЕВАТИЗИРА БОЛНИЦИТЕ -- ТЕЗИ ХОРА НЕ СА ДОБРЕ ПАК ЛИ ЩЕ КУПЯТ ЗА ЕДИН ЛЕВ БОЛНИЦИТЕ ВАШИ ХОРА????? ХУБАВО ЧЕ ГИ СПРЯХА И ДАНО ГО СМЕНЯТ ТОЗИ МОСКОВ ТОЙ НЕ СТАВА ЗА НИЩО
2
4
 
13
 
! Отговори
Подлогов преди 8 години
Американчетата искат да ни досъсипят като приватизират болниците и ги направят още по недостъпни. Клоуните герберасти им съдействат с всички сили......
1
9
 
7
 
! Отговори
гошко преди 8 години
Евала на човека!