Ненчев за истерията с танковете: Не намирам вина в себе си

Той обясни, че за момента искане за разполагане на US-танкове у нас няма
2 юли 2015 18:22,
119
Ненчев за истерията с танковете: Не намирам вина в себе си
Снимка: Архив Булфото

Военният министър Николай Ненчев нарече "истерия" и "разминаване" напрежението, породено около очакваното пристигане на до 14 американски танка у нас и неговата реакция по случая. Той беше изслушан днес от депутатите от комисията по отбрана в парламента. Министърът обясни, че не чувства в себе си вина за напрежението.  

То назря след като Америка обяви, че ще разположи танкове в 6 държави от Европа, сред които и България. Тогава министерството на Ненчев обяви официално, че такова искане не е отправено към България.  

Още по темата

Днес Ненчев обясни, че въпросът към ведомството му бил ще бъдат ли разполагани US-танкове за постоянно у нас. "На този въпрос отговорих, че такова искане не е постъпвало и до момента няма", каза той.  

Министърът обясни и че винаги се е стремял към пълна прозрачност и ще продължи да го прави. "Надявам се, че след днешното заседание още по-ясно и тясно ще съгласуваме всяка позиция, за да няма разминаване и истерия. Защото наистина се създаде едно усещане от страна на обществото, че нещо особено се случва, но повярвайте ми, че не намирам особена вина в себе си", каза Ненчев.  

Министърът каза и че няма съмнение, че е уведомен за всички танкове преди те да пристигнат в България. Той отново обясни, че пристигането на американската техника е част от съвместни дейности, които са планирани до края на годината.  

Междувременно депутатът от ГЕРБ Валентин Радев обясни, че от изслушването на Ненчев станало ясно, че той още през февруари е уведомил с писмо шефката на парламента Цецка Цачева за предстоящото пристигане на танковете. "Те /б.р.-Министерство на отбраната/ са ги знаели, но министърът, когато е отговарял, не е могъл да знае дали това е изпълнено", каза Радев и допълни: "Нашата забележка беше да има по-голям синхрон и да се обяснява недвусмислено, да покаже документ, ако трябва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато си политик думите не зная и не видях са политическа смърт.А когато на всичкото отгоре си на отговорен пост като този на отбраната трябва много да внимаваш какво вършиш и какви ги говориш и да мислиш за страната си.В момента се разгаря истерия около Русия,защото на янките им пари под краката за световното господство.Затова не е необходимо да се превръща България зорлем в мишена на Русия.Положението е като преди първата иракска война,когато американците трупаха войските в Кувейт.
57
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това което ме дразни в тоя човечец е нерешителността му ...Ненчев, ... мнозинството от хората искат американска войска, защото не искат путински терористи да вършеят тук. Вместо да се притесняваш за 4-те американски танка имай в предвид, че мнозинството от старши офицерски състав на Българската Армия са проруски комунисти, които не се знае на чия страна ще застанат при евентуален конфликт с русия.
56
0
 
21
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Само се погледни каква КОКОНА си.От къде те изровиха?А бе ти войник ходил ли си?Как до този момент нищо съществено не си ни казал.Наистина от къде ви намират такива безхаберни човечета?Направо аз се срамувам заради такива некадърни душици като теб...ПРез гърбът си се пукам...Гадни тарикатчета...
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали сме в европа или не, това не променя местоположението на земите ни
54
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че са американците да разположат танкове по земите ни, че ако остане на българите освен роми друго немогат да разположат.България е границата на Европа с мусулманския свят. На по-малко от 1000 километра на югоизток Ислямистките бани режат глави. Днес в Египетски Синай са хванали палестинци които снабдяват гупировка на ИД с оръжие. Най интересното - оръжието е руско от ново време. Има и снимки. Четете малко и чужди сайтове с новини. Тук новините са не според събитията а според платеца.
53
3
 
26
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До АнонименИ ТАНКОВЕТЕ НЕМА ДА МОГАТ ДА ПОМОГНАТ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ--УПРАВЛЯВАЩИ
52
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чичко Тревичко нищо не знае защото не си е на мястото и никой нищо не му казва. Защо не ходи на село, па да се качи на комбайна, да развее рехавата си перушина и да се почувства на място на което ще подхожда на визията му.
51
0
 
25
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
Тоя се прави на ***, явно мястото му е в някое "специално" заведение.
50
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TANKOVETE SHTE DOIDAT DA ZASHTITAVAT BORISOV I KOMPANIA.
49
2
 
31
 
! Отговори
boc преди 8 години
Ненчев, ти наистина не си виновен за нищо, както и нищо не знаеш за случващото се във военната сфера на България!Ти си една пионка на Борисов, който се е договорил за всичко с оня Кери, който беше у нас.Чудя ти се на акъла, защо заемаш този пост, като нищо не знаеш и нищо не зависи от теб?!Ти си човек без морал и капка патриотизъм!За всеки мислещ българин е ясно, че Борисов продаде България на САЩ, за мястото си на министър-председател!И още по-гадното е, че задкулисно я продаде и на Доган!
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 66 тогава русия да реже Арматите не да се хвали с тези ненужни работи
47
9
 
2
 
! Отговори
ГЕЙТАКИСТА преди 8 години
До Пешо ран-ът на Волен дето слънце не огрява
46
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 63 голяма малка факт е Изтощения централен съюз смаза русия и изрот4ето ссср дето се заформи на нейно място и да капитулацията е при другаря Ленин
45
1
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Перуката е най-тъпият военен министър за всички времена. Факт 1
44
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 57мияПърво по това време ссср не съществува. И второ истинското състояние на нещата лъсва само няколко месеца по късно. Следва голямата "победа" в ньой.България винаги е била управлявана от мижитурки и ***.
43
1
 
24
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Правилно гн Ненчев вина у Вас никаква!Те, Борис Фердинандов и Богдан Филов, също нямат абсолютно никаква вина за бомбардировките на София и избитите над 2000 души от идващите "танкисти" Ама никаква !
42
2
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Абе направиха ни територия като Косово. Нали те ни направиха плана за преход към капитализъм - справка плана Ран-Ът. Сега остава да ни намалят до 5 милиона - пак според същия план. Американска работа.......
41
0
 
6
 
! Отговори
jimmy преди 8 години
'uv ministur si ti be balkanski chesan
40
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 51 колкото и да не ти харесва е Факт капитулацията на ссср пред централния съюз в това 4исло и БГ
39
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ква вина, Ненчо? То стана ясно, че никой не те бръсне за слива, амбасадите ти съобщават през медиите, а шефа ти премиер те мъмри и бламира?И ти си бил министър на отбраната!?