Ненчев за истерията с танковете: Не намирам вина в себе си

Той обясни, че за момента искане за разполагане на US-танкове у нас няма
2 юли 2015 18:22,
119
Ненчев за истерията с танковете: Не намирам вина в себе си
Снимка: Архив Булфото

Военният министър Николай Ненчев нарече "истерия" и "разминаване" напрежението, породено около очакваното пристигане на до 14 американски танка у нас и неговата реакция по случая. Той беше изслушан днес от депутатите от комисията по отбрана в парламента. Министърът обясни, че не чувства в себе си вина за напрежението.  

То назря след като Америка обяви, че ще разположи танкове в 6 държави от Европа, сред които и България. Тогава министерството на Ненчев обяви официално, че такова искане не е отправено към България.  

Още по темата

Днес Ненчев обясни, че въпросът към ведомството му бил ще бъдат ли разполагани US-танкове за постоянно у нас. "На този въпрос отговорих, че такова искане не е постъпвало и до момента няма", каза той.  

Министърът обясни и че винаги се е стремял към пълна прозрачност и ще продължи да го прави. "Надявам се, че след днешното заседание още по-ясно и тясно ще съгласуваме всяка позиция, за да няма разминаване и истерия. Защото наистина се създаде едно усещане от страна на обществото, че нещо особено се случва, но повярвайте ми, че не намирам особена вина в себе си", каза Ненчев.  

Министърът каза и че няма съмнение, че е уведомен за всички танкове преди те да пристигнат в България. Той отново обясни, че пристигането на американската техника е част от съвместни дейности, които са планирани до края на годината.  

Междувременно депутатът от ГЕРБ Валентин Радев обясни, че от изслушването на Ненчев станало ясно, че той още през февруари е уведомил с писмо шефката на парламента Цецка Цачева за предстоящото пристигане на танковете. "Те /б.р.-Министерство на отбраната/ са ги знаели, но министърът, когато е отговарял, не е могъл да знае дали това е изпълнено", каза Радев и допълни: "Нашата забележка беше да има по-голям синхрон и да се обяснява недвусмислено, да покаже документ, ако трябва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 49 но масква гари тавариш
37
1
 
40
 
! Отговори
сократ преди 8 години
Нали днес запада ни донесе демокрация.Хайде да направим референдум-допитване до НАРОДА. ДА ели НЕ за НАТО? Нали има демокрация .ДА ама НЕ .На думи има демокрация и защото в цяла Европа имало демокрация.Господи та тези изедници полудяха след като ГЪРКЪТ Ципрас им каза."Господа Европейци, ние сме авторите на тази дума и ще я приложим.Стана ясно, че тези *** ни убедиха да отрежем клона на който седяхме.Да ГЪРЦИТЕ СА ГОРД НАРОД И ИСКАМ ДА ПОКАЖАТ СРЕДЕН ПРЪСТ на кредиторите. Това заслужават.
36
1
 
22
 
! Отговори
до 46 преди 8 години
Кои си освободил ти бе Точно заради такива като тебе Държавата бе Разпарчетена на Части Освободителят които не може да опази Държавната си територия и Националният си интерис и Подлага населението си на Геноцид Това не е Освободител най обикновенна сбирщина от Подлизурковци Която в България се нарича Управлявление и Народна властАееее марш да си лягаш
35
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя или нищо не знае или нещо прикрива, толкоз да е смотан повече няма накъде.
34
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 42 то и ния я освободихме 1918 та да не се надуват много рашките
33
1
 
2
 
! Отговори
до 40 преди 8 години
Еменно за тази под която пишеш Коментарите
32
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия не смята да напада Никого тя е в Отбранителна позиция ПЪК НИЕ КАТО *** НА НАТО ДОРИ НЕ БИВА И ДА СИ ПОМИСЛЯМЕ ДА Я НАПАДАМЕ АКО НЕ ИСКАМЕ МАЙКА РУСИЯ ОТНОВО ДА НИ ОСВОБОЖДАВАКОЕТО Е ТВЪРДЕ ВЕРОЯТНО
31
0
 
3
 
! Отговори
до 37 преди 8 години
Напрежението от Загубата на власта Води до Психични отклонения иииЗАПЕК
30
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 33 4лен 5 и москва е в стратосверата ако нападна натовска държава ето това зна4ат 14 танка колкото за авиацията накратко руската няма шанс спрямо натовската
29
0
 
23
 
! Отговори
Генералисимус Роско преди 8 години
Ако Роско Пуделов реши да прати 20 танка в Щатите, дали ще му го позволят? Аз мисля, че няма как да стане, а вие? А уж сме "братя по оръжие" :) :) :)
28
0
 
18
 
! Отговори
НЕНЧЕВ преди 8 години
Низнам ничух нивидяхПЪК СЕ УСЛУШВА КАТО ПРЪДНАЛ В ТРЪСТИКА
27
1
 
28
 
! Отговори
27 преди 8 години
Наистина ли мислиш, че Русия е опасност за България? И вярваш ли, че ако Рашата тръгне ще ги спрат 14 американски тенекета? Нали, ако стане (да не дава Господ), каубоите ще си счупят краката да бягат, бе пич :) Имаш ли най-малка представа за силата на Русия? 14 танка ще бъдат изпарени за не повече от 10 минути от авиацията на рашките, може и по-малко :)
26
1
 
25
 
! Отговори
:) преди 8 години
Завалията просто не е бил в час :) Американците не са свикнали да споделят плановете си с министри от колониите си. Всички знаем, че те са сложени за украшение и имат само бутафорни функции. Много хора не искат да разберат, но България отдавна не е свободна държава. Точно ни пуснаха рашките и ни захапаха краварите, а покрай тях трябва да слугуваме и на западняците. После питате: Що сме бедни? С толкова господари за хранене, какви да сме?
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са *** мрежа и дебилните и мързеливите да кажат колко е добре ?
24
7
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Не искаме НАТО и ЕС ,обаче искаме инвестиции ,програми за финансиране и обучение на силно изостанали индивиди затънали в ...
23
2
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Гербери гробари истерясали,всичките сте Тикви изфирясали!
22
17
 
3
 
! Отговори
генщаб преди 8 години
14 танка и 5000 войници са гаранция 4е разни зелини 4ове4ета няма да се навъдят тъдява . А и нищо 4ъдно накрая да ни ги и харижат понеже ще е по евтино отколкото да ги връщат през океана .
21
1
 
25
 
! Отговори
Вицекралят преди 8 години
България е протекторат на САЩ и само Вицекраля на България, американския посланик, може да реши да разположи 14 американски танка на наша територия или не. Плевела и Ненчев никой не ги пита.
20
0
 
23
 
! Отговори
некадърник преди 8 години
Как може такива пишман министри да управляват отбраната ни?Явно ГЕРБ след такива назначения и очакваното вдигане на тока от тях,едва ли повече на следващи избори ще се класират за властта.
19
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
14 американски танка а русофилите не могат да спят от ужас верно Абрамса е с класи над руските машини ама 4ак пак толкова