Пенсионните промени гарантират по-високи пенсии

Новият модел ще работи поне 25 г., увери Калфин
5 юли 2015 14:15,
46
Пенсионните промени гарантират по-високи пенсии
Снимка: архив, Булфото

Приетите промени на първо четене в пенсионната система ще гарантират увеличение на новите пенсии, като за тази цел ще се генерират над 1 милиард лева, който ще се използва за повишаване на най-ниските пенсии, каза в предаването "Неделя 150" по "Хоризонт" вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин.Той е категоричен, че сегашният пенсионен модел не работи.

"Сегашната система, в сегашния си вид, са пагубни въобще за пенсионната система в страната. Желанието тя да се промени беше този двигател, който доведе до общо решение", коментира Калфин.

Според социалния министър новият пенсионен модел ще работи поне 25 години. "Пенсионната система подлежи на политическите промени в бъдеще. Искрено се надявам, че особено с тези промени, които правим - за мъжете с по 1 месец годишно се вдига изискването за възрастта за пенсия, просто няма смисъл някой да се упражнява и да го прави на политически проблем", допълни министърът.

Пенсионният пакет, който предлага кабинетът на служителите в МВР е много по-добър от досегашния, увери още Калфин.

Ивайло Калфин настоя правителството да направи собствен анализ на въздействието върху икономиката на евентуалното споразумение за свободна търговия между ЕС и САЩ. Нерешен остава въпросът в сферата на социалната политика, каза Калфин.

Според социалния министър страната ни все още е далече от евентуално влизане в Еврозоната и с това не трябва да се спекулира от политиците. Той коментира и кризата в Гърция, като заяви, че ако страната излезе от Евросъюза, навлиза в неизвестността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
15
 
! Отговори
ГЕОРГИЕВ преди 8 години
ПОРЕДНИЯ ГЕНОЦИТ ПРОТИВ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗАЩТО ТРЯБВА ДА УВЕЛИЧАВАТЕ ГОДИНИТЕ ЗА ВЪЗРАС СЛЕД КАТО ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТА НА ЖИВОТА ЗА БГ. Е 71г.ВИЕ В ПАРЛАМЕНТА МОЖЕТЕ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТЕ И НА 80г.НО ЕЛАТЕ ДА РАБОТИТЕ В ПРОИЗВОДСТВОТО НА ТРИ СМЕНИ НА НОРМА ЗА 385лв.САМО ЕДИН МЕСЕЦ И ТОГАВА ВЗЕМЕТЕ РЕШЕНИЕ ТОЗИ ИСТОРМОЗЕН НАРОД НА КОЛКО ГОДИНИ ТРЯБВА ДА СЕ ПЕНСИОНИРА А НЕ ДА ВЗИМАТЕ РЕШЕНИЕ СЕДЕИКИ НА БЮРОТО СПОРЕД МНОГОТО ЗАПИТАНИ ХОРА ОКОЛО 100 ЧОВЕКА ОТГОВОРИХА НА 55г. ЖЕНИТЕ И НА 60г.МАЖЕТЕ.
15
2
 
7
 
! Отговори
5 преди 8 години
От това което прочетох май пак ще правите компромис на шапкарите.
14
0
 
11
 
! Отговори
Snail преди 8 години
Типичен гол ***....
13
0
 
19
 
! Отговори
8 преди 8 години
ПЕНСИОНИРАНЕ САМО ПРИ ПОСИРАНЕ,А КОЙТО НЕ СЕ ПОСИРА,ДА НЕ СЕ ПЕНСИОНИРА!
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вицът на годината:Пенсионните промени гарантират по-високи пенсииНовият модел ще работи поне 25 г., увери Калфин.Как ще гарантират по-високи пенсии?!?Нали едно малцинство се разраства взривно, финансирано от властите с нашите пари за пенсии? Те не произвеждат, не допринасят с нищо, не плащат данъци, стават все повече и съответно получават все повече.От друга страна, Дянков показа как може властниците да откраднат пенсионен фонд за свои цели.Ще работим до гроб и ако стигнем пенсия е чудо!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
toq e spal n ate4enie daje 6e bydat po malki koito uspee da q wzeme za6oto nqma da dojiwee ai staj s dogowor za po edin den ima da rabotat do120 g
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Махнете пенсията за старост, инналидните и всички плащания които не са обвързани с направени вноски в НОИ. Прехвърлете ги към бюджта.
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога в историята на България не е имало такъв геноцид.
8
0
 
20
 
! Отговори
1 преди 8 години
др.калфин,как ще стане тази работа,като 1.5милиона,работят на минимална заплата,която оня ден бойко направи 380лв.Или вие говорите за вашата пенсия и на останалия елит,защо никъде не споменавате,дупетатите каква категория за пенсиониране ,и на колко години ще се пенсионират.
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-високи пенсии не е главният проблем. Доста хора изобщо няма да вземат и те (управляващите) го знаят много добре. Но народът спи ли, спи.
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работи повече години и няма да доживееш пенсиониране! БРАВО!
5
0
 
2
 
! Отговори
Желев преди 8 години
Ами, 1.9 е отлично, др.Калфин.
4
0
 
26
 
! Отговори
Калфо преди 8 години
Тези по-високи пенсии от Свети Петър ли да ги чакаме Наглец такъв Нямало пари има пари за партийни субсидии най-големите в Европа има пари за луксозни возила на власта подаряваме си златото на чужденци а тези олигарси как забогатяха като ограбиха народа пари има пари и за РОМИ 3 милярда давате за тях да се размножават така че не ги разправяй че няма пари ....
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ни се падат все такива не знам. Сигурно си ги заслужаваме, начело с Боцко.
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Референдум : Предлгам Калфин да се опита да живее с минималната пенсия няколко години. - да - харесвам- не - не харесвам
1
1
 
23
 
! Отговори
ни съ знай преди 8 години
За теб и за твоите приятели,сигурно с 40% по-високи пенсии, а за НАС?