Пенсионните промени гарантират по-високи пенсии

Новият модел ще работи поне 25 г., увери Калфин
5 юли 2015 14:15,
46
Пенсионните промени гарантират по-високи пенсии
Снимка: архив, Булфото

Приетите промени на първо четене в пенсионната система ще гарантират увеличение на новите пенсии, като за тази цел ще се генерират над 1 милиард лева, който ще се използва за повишаване на най-ниските пенсии, каза в предаването "Неделя 150" по "Хоризонт" вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин.Той е категоричен, че сегашният пенсионен модел не работи.

"Сегашната система, в сегашния си вид, са пагубни въобще за пенсионната система в страната. Желанието тя да се промени беше този двигател, който доведе до общо решение", коментира Калфин.

Според социалния министър новият пенсионен модел ще работи поне 25 години. "Пенсионната система подлежи на политическите промени в бъдеще. Искрено се надявам, че особено с тези промени, които правим - за мъжете с по 1 месец годишно се вдига изискването за възрастта за пенсия, просто няма смисъл някой да се упражнява и да го прави на политически проблем", допълни министърът.

Пенсионният пакет, който предлага кабинетът на служителите в МВР е много по-добър от досегашния, увери още Калфин.

Ивайло Калфин настоя правителството да направи собствен анализ на въздействието върху икономиката на евентуалното споразумение за свободна търговия между ЕС и САЩ. Нерешен остава въпросът в сферата на социалната политика, каза Калфин.

Според социалния министър страната ни все още е далече от евентуално влизане в Еврозоната и с това не трябва да се спекулира от политиците. Той коментира и кризата в Гърция, като заяви, че ако страната излезе от Евросъюза, навлиза в неизвестността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Тоя Калфин , който сменя партии и партньори като носни кърпи , та тоя хубостник , пак лъже и каканиже , като врачка !Това което правят политиците на ГЕРБ и техните сателити е да вдигат САМО тавана на пенсиите и то ....тихомълком!Тавана е на техните хора , държавни служители , полицаи , митничари , пожарникари , военни и т.н. силоваци и чиновници от Държавната администрация!Сега тоя ментьо обещава , че ще вдига най-ниските пенсии???Как , като парите /лъвския пай / ще го грабнат техните
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само мизерия
34
0
 
3
 
! Отговори
ВАНКО преди 8 години
НЯМА ДА ИМА ВИСОКИ ПЕНСИИ,ЗАЩОТО НЯМА ВИСОКИ ЗАПЛАТИ-ЕХ,ТОЯ КАЛФИН-ПРИКАЗКАТА ЗА ЩЕХЕРЕЗАДА СМЕ Я ЧЕЛИ ОТДАВНА-
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАЛФИН НА СЪД !!!!!!!!!!!!!!!
32
0
 
5
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
А колко хора ще доживеят пенсия с твоите промени? Работа до живот не е реформа министърче
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тези с високите пенсии се гарантират още по-високи пенсии
30
0
 
4
 
! Отговори
Инвалид преди 8 години
Мам...а ти комуниктическа, защо спря ИНВАЛИДНИТЕ 20 / двадесет / лева, за Юни месец? Не се наядохте вашта .......................................?П.П.А ти *** българино поне си отвори зъркелите и виж КАК ГЪРЦИТЕ ОТСТОЯВАТ ПРАВАТА СИ!Права на човешко същество, а не на скот.*** робска душица си тиии.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А къде отиват парите на тези , които си отиват на 45-50 години,имат по 20-30 години стаж, децата им са пораснали, съпрузите/съпругите/ им са все още млади,за да получават половината от пенсията им? Не са никак малко тези случаи, а за тях никой не говори.
28
0
 
11
 
! Отговори
бг преди 8 години
ПРОДАЖНИК,ПРОДАЖНИК,ПРОДАЖНИК,БОГАТ ПРОДАЖНИК,БОГАТ ПРОДАЖНИК,КУПЕН ПРОДАЖНИК,ЗАЛИЗАН ПРОДАЖНИК,ХА,ХА,ХА,ХА ПО ВИСОКИ ПЕНСИИ,ХА ,ХА ,ХАДАНО СЕ ОБЪРНАТ НЕЩАТА,ТИ ДА ЖИВЕЕШ С ТАКАВА ПЕНСИЯ,ПРЕДАТЕЛ
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това за по-високите пенсии касае няколко хиляди, които ще се пенсионират следващите 5-6 години. Никой не казва, че около 30% от поколенията родени след 1960 изобщо нямат шанс да се пенсионират нормално, пък макар и с ниски пенсии. Къде по света има 40 години изискуем стаж за 65 и повече възраст. Да, има въсраст, но стажа е на различни стъпала: 10, 20, 25, 30, и т.н. Никъде няма такова самоубийство, но народът си спи.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва ни и нас кураж и воля за да кажем и ние "охi" като гърците на ей такива политици-мишоци като този на снимката
25
0
 
6
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Калъфин, ти нищо не разбираш и нищо не можеш. Ако не си го разбрал, да ти го кажа.
24
0
 
18
 
! Отговори
До другаря Калфин преди 8 години
Ей, байно!Не ми говори какво щяло да стане някога си, когато мама и татко вече няма да са сред живите!Тя с 38 г. стаж, той - с 43 г.!!! За да не гладуват, трябва да им помагам. Докато им помагам, мечтата ми за второ дете е илюзия!Кой ви разреши вече повече от 20 г. да практикувате узаконено отцеубийство - след "преизчисляването на пенсиите"?! Оттогава онези, които ни създадоха -достойни хора, с приноси към България, са принудени да живеят като просяци!!!С техните пари храните търтеи!!!
23
1
 
8
 
! Отговори
До 15 и 25 преди 8 години
Повдигате важен въпрос.Откъде накъде 2/3 от парите на социалната каса ще отиват за издръжката на здрави хора, които не желаят да работят, не полагат усилия да усвоят професия, но произвеждат деца като на конвейр, не ги заставят да учат и ги женят още на 13 г.?Изходът е:1. Никакви помощи на хора, за които има работа по силите им (селскостопанска);2. Без платено майчинство и детски надбавки след второ дете.3. Принудително въдворяване на работа на всеки, който има деца - да си ги храни!
22
0
 
10
 
! Отговори
11 преди 8 години
Нищо няма да се подобри ако не се реши демографската криза и безработицата при младежите. Кой ще остане тук да заработва по-високите пенсии? Калфин това не може да го каже! Ще работим до ?? години да плащаме пенсиите на родителите си, но след нас не виждам никой!!! Или по-високите пенсии са договорени за времето в РАЯ?
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не лъжете хората ! Високи пенсии ще има за старите само при условие че има работа за младите. И това не е достатачно ! Ако 2/3 от парите на социалната каса отиват при множащата се ромска армия пак няма да има за старците с 40 годишен стаж. В основата на проблема е това,че парите не извират а трябва да се работи за тях, и да се разпределят по заслуги. Социалното министерство да се научи първо да вземе от ромите и тогава да им даде,Предлагам ромите да разполагат само със своя социална каса!
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се. Мерките са увиличавне на осигурителната вноска, и осигурителния праг.Отделно от това тече увеличане на минималната работна заплата, което влече със себе си средна работна заплата, заплатите на държ. чиновници, максимален осигурителен праг, минимални осигорителни прагове за различни професии и позиции, и като цяло осигурителна тежест за всички независимо от размер на заплатата.Като цяло схемата е ясна - със чужди пари правим щедри обещания :)
19
0
 
14
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Немога да разберазащо простолюдието реве че неможе да върже двата края,минималната пенсия с стаж в България рязко се вдигна от 154лв на месец скочи с цели 3лв и стана 157лв на месец
18
0
 
14
 
! Отговори
ГЕОРГИ 61г. преди 8 години
ДОКАТО ИМА ОВЦИ ЩЕ ИМА И КАСАПИ.
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пенсионните промени гарантират по-високи пенсии-каза Калфин....А колко ще ги доживеят господин Калфин и ако ги доживеят, колко години ще им се радват?Безскрупулни мекерета такива...Окрадохте България и я съсипахте!