Дянков прогнозира опрощаване на част от дълга на Гърция

Твърди, че Атина няма да напусне еврозоната и Европейския съюз
6 юли 2015 10:34,
48
Дянков прогнозира опрощаване на част от дълга на Гърция
Снимка: архив, Булфото

Бившият ни финансов министър Симеон Дянков прогнозира, че Гърция няма да напусне еврозоната и Европейския съюз.

"Европа няма интерес от това", каза той и настоя, че опрощаването на част от гръцкия дълг е неминуемо.

"30 години гърците са живели над възможностите си, в дълг. За една или две години няма как едно правителство да свърши всичко занапред", подчерта Дянков.

Още по темата

По думите му нищо не се променя от референдума в южната ни съседка, освен че позициите между Атина и кредиторите са доста по-изострени.

"Не мисля, че тази година поне ще видим вълна от българи, които се връщат от Гърция, всички ще изчакат", смята още Симеон Дянков.

Бившият финансит №1 в държавата обяви, че Иван Искров е бил преизбран на поста си като управител на БНБ под натиск, но не от Европа.

"До последния ден, в който вървеше този дебат, друг човек беше предложен и трябваше да се гласува за гуверньор. Калин Христов беше кандидатът и от наша страна, и от ръководството на ГЕРБ", каза Дянков.

Христов обаче не бил назначен, тъй като по думите на бившия министър в парламента са станали промени.

"Една сравнително значима фигура в парламента, извън правителството, успя да направи тази промяна в последния момент", посочи Дянков, но отказа да назове конкретно име.

Според него кризата с КТБ е изцяло грешка на Иван Искров, тъй като той е имал задачата да пази банковата стабилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Миланчо преди 8 години
По-голяма грешка от самия Дянков няма. Всички сме свидетели на некадърните му действия като министър на финансите и този "експерт" има наглостта да дава оценки на другите.
34
1
 
1
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Ей, едва изпълзял от дупката си е веднага почна прогнози да прави!
33
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
Защо може Калифорния да фалира на няколко пъти без да изостави долара а Гърция да не може. А бе оставете ги да фалират и да им фалират и банките да жидим дали ще продължават да пеят същата византийска песен.Нека да стане като в българия при първата банкова криза...Еврозоната трябва да измисли механизъм за фалиране на отделните държави без да се изоставя еврото като валута!!!А на нас н1кой опрости ли ни дълга?!? Нека фалират и да се помъчат, че да вземат да се понаучат. Иначе няма да има оправ
32
0
 
4
 
! Отговори
Анили преди 8 години
А на Дянков кой ще му прости четирите години издевателстване над българския народ докато беше финансов министър. Ниски доходи, срив в икономическата система, нулев растеж.... И той сега седнал прогнози да дава
31
0
 
3
 
! Отговори
Злопаметен преди 8 години
Все забравяте, че Дянков отиде на работа при Путин..!? Защо ви е така къса паметта бе българчета? BG_RUS6.pdf
30
0
 
1
 
! Отговори
Койчо Коев преди 8 години
"Една сравнително значима фигура в парламента, извън правителството, успя да направи тази промяна в последния момент"- "КОЙ" Е НАЗНАЧИЛ ИСКРОВ. Това е от ясно по-ясно.- Кой ли ще назначи и следващия е въпросът?...
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДЯКОФФ - СКРИЙЙЙЙЙЙ СЕ
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато от САЩ се обадят, за да кажат колко "стратегическа" страна е Гърция, дълговете ще бъдат опростени до стотинка! Германците отново ще плащат, да си окупиран от Америка излиза доста солено понякога!
27
2
 
5
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Екс министър Дянков тая прогноза в качеството си на какъв я дава? Защото финансов експерт, както се убеди цяла България, не е. Може би като счетоводител или като служител в Световната банка? Но в никакъв случай не и като експерт
26
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честно казано, в сравнение с Варуфакис, дори Мистър Пица е като някакъв финансов гений.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както каза един наш комик: "Айй, чиститиу!" Яжте хамеришки танкове...
24
6
 
9
 
! Отговори
Атакист преди 8 години
Единственото полезно нещо което е направил тоя е че събори Герб!То не спря да бръщолеви неадекватности и глупости и да ги дразни, то не съсипа финансите на станата.А е ясно, че човек като бива дразнен взема грешните решения.По мед и масло им вървяха нещата на американофилите от Герб преди да си вкарат тоя таралеж в гащите и да се сринат до основи. Добре че се махна от България, ама не го показвайте повече.Той си свърши работата.Мястото му е при умериканофилските украинци че да се оправи Украйна
23
2
 
8
 
! Отговори
бокоФАКИС преди 8 години
Ако,Гърция не понесе санкции,какво става,отива на кино цялата неолиберална философия на Дянковци,Горановци и др.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАЗВАТЕ ДА СИ СТОИ В ДУПЧИЦАТА АМА ШЕФА МУ ТИКВАТА ПАК ВИ КАЧИ СИ!?
21
2
 
14
 
! Отговори
2 преди 8 години
алоооо,.. компетентно Монче, видяхме те и тебе какво можеш.. натискай си парцалките на топло в дупчицата и не се показвай, че не се знае кога и този биволски народ ще си спомни за теб и най-накрая ще те погне да си получиш заслуженото!.. оправи България, та коментари за комшиите ми тръгнал да дава..тихо, тихо, да не си спомним и за твоите творчески опити в икономиката:)
20
5
 
16
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Тоя изпълзя от дупката си... съсипа икономиката в България с постни пици и стегнати колани, сега тръгнал да дава коментари и съвети. Да си стои в дупката и да не се показва. ***
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МОНИ, ЦУНКАЙ ДЖИДЖИ !
18
4
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Щом Гърция ще остава в еврозоната, дните на правителството на Сириза са преброени и самите гърци ще го свалят.
17
1
 
18
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Ако ЕС опрости дори част от дълга на ЕС това ще искат и други страни. Няма да закъснеят с подобни искания Испания, Португалия, Италия. Такова решение е нож с две остриета, много опасно и недомислено. На казано от Дянков е нормално, той толкова си може с мисленето, него принципно последиците от решенията не го интересуват.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако го сторят, значи тези пари ги нямат за нищо ,просто ще напечатат други ?Евро= Манипулация