Борисов се обади: ЕС да търси добро решение за всички!

"Благодарим за стабилността" пък получихме от Брюксел
7 юли 2015 17:30,
150
Борисов се обади: ЕС да търси добро решение за всички!
Снимка: архив Булфото

На третия ден след референдума в Гърция премиерът Бойко Борисов направи коментар по темата, макар и в телефонен разговор с Брюксел. Министър-председателят изрази надежда, че след резултатите от допитването европейските срещи на високо равнище ще потърсят решение, приемливо за всички страни в ЕС и в еврозоната.

Още по темата

Борисов каза това в телефонен разговор с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, става ясно от съобщение на правителствената информационна служба. Двамата говорили в понеделник вечерта.

Пред Туск Борисов е обяснил, че за България стабилността на ЕС и на еврозоната е въпрос от първостепенно значение.

Премиерът казал и че Гърция е непосредствен съсед и близък партньор на България в ЕС и за нас е важно тя да постигне икономическа и финансова стабилност. Според Борисов е необходимо всички да проявят отговорност, реализъм и да не се всява излишно смут в европейските държави.

По време на разговорите Туск благодарил на Борисов за стабилността и подкрепата, която България оказва в региона. Българският премиер пък обърнал внимание на политическата и финансовата стабилност в нашата страна и добавил, че са взети всички необходими мерки, за да има сигурност на банковия сектор, независимо от развоя на събитията в Гърция.

"Туск потвърди напълно адекватните и предвидливи действия на българското правителство и апелира хората да не се поддават на спекулации по темата", съобщи още правителствената информационна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.