Борисов се обади: ЕС да търси добро решение за всички!

"Благодарим за стабилността" пък получихме от Брюксел
7 юли 2015 17:30,
150
Борисов се обади: ЕС да търси добро решение за всички!
Снимка: архив Булфото

На третия ден след референдума в Гърция премиерът Бойко Борисов направи коментар по темата, макар и в телефонен разговор с Брюксел. Министър-председателят изрази надежда, че след резултатите от допитването европейските срещи на високо равнище ще потърсят решение, приемливо за всички страни в ЕС и в еврозоната.

Още по темата

Борисов каза това в телефонен разговор с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, става ясно от съобщение на правителствената информационна служба. Двамата говорили в понеделник вечерта.

Пред Туск Борисов е обяснил, че за България стабилността на ЕС и на еврозоната е въпрос от първостепенно значение.

Премиерът казал и че Гърция е непосредствен съсед и близък партньор на България в ЕС и за нас е важно тя да постигне икономическа и финансова стабилност. Според Борисов е необходимо всички да проявят отговорност, реализъм и да не се всява излишно смут в европейските държави.

По време на разговорите Туск благодарил на Борисов за стабилността и подкрепата, която България оказва в региона. Българският премиер пък обърнал внимание на политическата и финансовата стабилност в нашата страна и добавил, че са взети всички необходими мерки, за да има сигурност на банковия сектор, независимо от развоя на събитията в Гърция.

"Туск потвърди напълно адекватните и предвидливи действия на българското правителство и апелира хората да не се поддават на спекулации по темата", съобщи още правителствената информационна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
36
 
! Отговори
Това е българоубиеца преди 8 години
Ето това е човека който разсипа България!!!! От когато е на власт , заплатите са надолу и въобще всичко е с главата надолу! Разцвет на Монополите , съсипан всякакъв малък и среден бизнес а оттам и голяма безработица! Вдигане на тока през 6 месеца! Направи така ,че българина никога да не се пенсионира а да работи до дълбока старост! И всякаква антинародна политика само и само да угоди на европейските си господари!
27
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАВАРИШ ПОЖАР ХОРАТА В ГЪРЦИЯ СЕ СЪБУДИХА И ВИДЯХА ЧЕ ЦАРЯТ Е ГОЛ. ТИ КОГА ЩЕ СЕ СЪБУДИШ И ЩЕ МУ ВИДИШ ИНСТРУМЕНТА НА ЦАРЯ КАК СЕ МАНДАХЕРЦА? АКО НЕ ДОВИЖДАШ ДА ТИ КУПИМЕ ЕДНИ ОЧИЛА САМО КАЖИ КОЛКО ДИОПТЪРА ТИ ТРЯБВАТ ЗА ДА МУ ВИДИШ НА ЦАРЯ ИНСТРУМАНЕ С ПО ДОБЪР ФОКУС. ЧЕ КАТО ТЕ ГЛЕДАМ КАК МИЖИШ МАЙ ПО ДАЛЕЧЕ ОТ НОСА СИ НЕ ВИЖДАШ.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ББ да настоява за по високи мита на вносните стоки в ЕС. ... като митото на едно Турско рено стане 5000 евро на бройка, короорациите сами ще се сетят да отварят заводи в страните с евтин труд в Европа
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само преди седмица съветваше ЕС да се "втвърдява" по отношение на Гърция.
24
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кое е доброто решение за всички ?Като Гърция е по-добре от България и заплатите им са 4 пъти по-високи ?Какво Брюксел и Борисов правят за България , общи приказки !! Брюксел ти налива заем след заем .. Да ги връщаш с големи лихви ...
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василевза да попадне в американска, така ли?
22
2
 
17
 
! Отговори
ххх преди 8 години
един добър политик би им отвърнал: НЕ, моя народ БЛАГОДАРЯ не яде.. искаме инвестиции. .слепи ли сте, че сме най евтиния труд? и както маляките изиграха цирка ОХИ за да изнудят ЕС за още пари, така и ние да спретнем един за инвестиции. Европейците оставят ВАГ да налива милиарди в Китай, Рено и фиат в Турция и после се чудят защо безработицата не пада
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов е обяснил, че за България стабилността на ЕС и на еврозоната е въпрос от първостепенно значение. Браво бе в най бедната страна в европа,с нашето здравеопазване ,доходи и корупция.Той се загрижил за еврозоната.В най бедната ФИНАНСОВО стабилна страна дето фалират банки и пенсионерите ровят по кофите,а ромите крадат вземат помощи и са с инвалидни пенсии.
20
2
 
7
 
! Отговори
ъ преди 8 години
У-СЛАДУР !
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
стабилност за сметка на геноцида върху българите
18
4
 
13
 
! Отговори
Василев преди 8 години
И ако разрешите гей браковете ще съм много доволен.Искаме да се омъжа за стабилен пичага фен на ГЕРБ,поне там такива наспорил Господ и да си създадем семейство което да гласува само за тях.
17
6
 
28
 
! Отговори
НОВИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Горе-долу изгониха руските туристи и политиката в следващите 5 години ще е такава според министър АнгелковаЩяла била да кани индиици Все едно да поканят китаици и да им продаваме сувенирчета които те са произвели Руснаците се преместиха в Турция ...така че този сезон и близките поне 3 са ясниПак да искат по 10 бона наеми
16
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
махай се не мога да те гледам
15
3
 
27
 
! Отговори
до Стария Несебър преди 8 години
Ами пооакахте се с алчността си.От години почивам в Турция и Гърция и ми е по-гот и по-евтино.То ващо по несебърско е рекет.Дано потънете в тотална мизерия,това заслужавате,ТЪРГАШИ!
14
4
 
21
 
! Отговори
q преди 8 години
"Гооооляма работа" е ББ, колкото две малки.
13
1
 
16
 
! Отговори
nnn преди 8 години
До 1...***,нали
12
3
 
23
 
! Отговори
ха преди 8 години
Тиквуня се опитва да разсъждава!Има напредък значи,останала му е поне една гънка от носенето на фуражката:)))!
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТЪПАК! Да довърша изречението!
10
3
 
33
 
! Отговори
Антон преди 8 години
До 10 Целта на ЕС е големите държави да изсмучат малките и да ги използват. Банките са немски ест. Типичния пример е Гърция, дават им пара ама с огромна лихва, за да не я върнат. Франция и Германия са ***! Да живее България!
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За ЕС една Украйна дори е по-важна от колкото България!