Борисов се обади: ЕС да търси добро решение за всички!

"Благодарим за стабилността" пък получихме от Брюксел
7 юли 2015 17:30,
150
Борисов се обади: ЕС да търси добро решение за всички!
Снимка: архив Булфото

На третия ден след референдума в Гърция премиерът Бойко Борисов направи коментар по темата, макар и в телефонен разговор с Брюксел. Министър-председателят изрази надежда, че след резултатите от допитването европейските срещи на високо равнище ще потърсят решение, приемливо за всички страни в ЕС и в еврозоната.

Още по темата

Борисов каза това в телефонен разговор с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, става ясно от съобщение на правителствената информационна служба. Двамата говорили в понеделник вечерта.

Пред Туск Борисов е обяснил, че за България стабилността на ЕС и на еврозоната е въпрос от първостепенно значение.

Премиерът казал и че Гърция е непосредствен съсед и близък партньор на България в ЕС и за нас е важно тя да постигне икономическа и финансова стабилност. Според Борисов е необходимо всички да проявят отговорност, реализъм и да не се всява излишно смут в европейските държави.

По време на разговорите Туск благодарил на Борисов за стабилността и подкрепата, която България оказва в региона. Българският премиер пък обърнал внимание на политическата и финансовата стабилност в нашата страна и добавил, че са взети всички необходими мерки, за да има сигурност на банковия сектор, независимо от развоя на събитията в Гърция.

"Туск потвърди напълно адекватните и предвидливи действия на българското правителство и апелира хората да не се поддават на спекулации по темата", съобщи още правителствената информационна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Борисов се обади: ЕС да търси добро решение за всички!"====ГолЕма мисъл! (А откъде се обади, от коневръза ли?)
87
3
 
1
 
! Отговори
TOP SECRET преди 8 години
Кога ще се търси решение за Етническия конфликт създаден умишлено от Тодор Живков и Пенчо Кубадински 1986 тоест Смяната на Имената , продължават да се крият Папките с Делата
86
0
 
2
 
! Отговори
БГ преди 8 години
НЯМА РАКЕТНИ ВОЙСКИ,НЯМА АРМИЯ,НЯМА ВОЕННИ УЧИЛИЩА,НЯМА ПОЛИВНИ СЪОРЪЖЕНИЯ,МАЛКО ПОЛИЦИЯ,МАЛКО СЪД И ПРОКУРАТУРА,МАЛКО ХУБАВИ ПЪТИЩА,МАЛКО ГОРА,МАЛКО ПОЧИВАЩИ,МАЛКО ученици,МАЛКО РАБОТНИЦИ/ратаи/МНОГО ЧОРБАДЖИИ/мутри/НЯМА РАБОТА,ИМА МНОГО КОФИ ЗА ***,ФАСОВЕ ПО УЛИЦИТЕ,ОТ НИКЪДЕ НЕ ИДВА ЮЖЕН ПОТОК,НЯМА ДА ИМА АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ И КАДРИ,ЩЕ ИМА МНОГО МИЯЧИ НА ЧИНИИ И ДУПЕТА.КАК ЩЕ СМЕ НАРАВНО КАТО НИ РАЗТРИХА ФАМИЛИЯТА.ТОВА СЕ ЗНАЕШЕ ОЩЕ 89 ГОДИНА,НО ВОЕННИТЕ ЗАЩО НЕ ГО ЗНАЕХА,КЪДЕ ПРОСПАХА ГИБЕЛТА
85
0
 
5
 
! Отговори
бг преди 8 години
ДОБРЕ АМА ТО КАКВО ОСТАНА ОТ БЪЛГАРИЯ,НЯМА БЪЛГАРИ,НЯМА СЕЛСКО СТОПАНСТВО,НЯМА ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ,НЯМА МАШИНОСТРОЕНЕ,НЯМА ТЕЖКА ПРОМИШЛЕНОСТ,РЕЖАТ АТОМНИТЕ ЦЕНТРАЛИ,НЯМА МОРСКИ ФЛОТ,АЕРОФЛОТ,НЯМА ЖИВОТ,САМО МАЛКО БОГАТАШИ КОИТО РЕНТИЕРСТВАТ,НЯМА КАДРИ,ТОЙ ББ КАКВО УПРАВЛЯВА,ТО ВСИЧКО ВЪРВИ НА САМОТЕК25 ГОД.ВСЕ НАДОЛУ,НАЛИ ДАВАМЕ,МЛАДИТЕ СИ ХОРА ОБРАЗОВАНИ,ЯДЕМ ВСИЧКО,КАКВОТО ТЕ НЕ ЯДАТ,ДУПИМ СЕ РЕДОВНО,ТЕГЛИМ КРЕДИТИ КАКТО ПРЕДНИТЕ НА ГЪРЦИЯ,НО С КАКВО ЩЕ ГИ ПЛАЩАМЕ ,АЗ НЕ ВИЖДАМ ДРУГА/ ДЪРЖАВА/.
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мъдро предложение! Вижте там някой да направи нещо, ама да е добро за всички. Така България дава приноса си за решаване на проблема.
83
1
 
11
 
! Отговори
Боко Тиквов преди 8 години
Стабилност я! Мариии ако се върнат 250000 нашенци дето от "добро" в БГ-то си изкарват прехраната в Гърция - отидоха ми и стабилността и магистралките, начело с Лилето.
82
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
човека Слънце говори бе а замълчете най сетне
81
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За кой всички бре господинчо за нас ли къде вземаме по 200 евра заплата и родителите ни вземат по 94 евра пенсия бре
80
2
 
6
 
! Отговори
не преди 8 години
ако господин Бойко иска да остане в историята като светъл лъч да направи като гърците , да стане президент и да даде власта на свободен човек без зависимости , който да се справи с международни лобита и мафията , така за пореден път ще се измъкне и ще направи добро на народа си ако се помотае ще го използват по същия начин като останалите приятели от голямата българска партия , не са сложни нещата а са големи зависимостите
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодарим и за Южен Поток, който беше безперспективен, както и за Северен Поток, който е много перспективен!
78
1
 
6
 
! Отговори
да преди 8 години
аз като обикновен раб установих , че от 89 други взимат решенията и стигнахме дъното на класацията дори в европейския съюз нали уж избираме политиците да помагат а те ни оставят на съюзи дето ни унищожиха икономиката , и държавата като цяло :) сега не разбирам има само негласни референдуми по сайтовете :) с да или не :) и кой печели искам да питам хората създаващи новини не щатните писатели , нямате ли поне малко българщина
77
3
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Гърцие може да послужи идеално като "мальчик для битья" - този, който опира пешкира и го бият за назидание на другите.
76
1
 
18
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
НАДАЛИ НЯКОЙ Е ИЗНЕНАДАН ОТ ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ НА БОРИСОВ. БОЖЕ И ТОЗИ ЧОВЕК Е ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ. УЖАС И СМЯХ ЕДНОВРЕМЕННО!
75
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България трябва да влезе на мястото на Гърция, а Гърция да отива да лиже ботушите на азиатите. След 3 години максимум Северна Гърция ще се отцепи и ще влезе в ЕС като нова държава.
74
1
 
9
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Браво на Туск , че бързо се научи на шопски и разбира какво му се казва освен ОК !
73
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако в България се проведе референдум подобно на гръцкия 1 сигурно 80% от народа ще гласува с НЕ * OXI . Но управниците ни го знаят това и им е по добре народа им да жимее рабски.
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАДЪРЖАВНИК..- ***
71
0
 
17
 
! Отговори
Японска поговорка преди 8 години
- Мъж , който сваля жена на хълм , не е на ниво.
70
0
 
11
 
! Отговори
ДРУЖИНКА ДЕТЕЛИНКА преди 8 години
ИЮХУУУУУ , ЕЙ МЪЪЪЖ....
69
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
акъл ли дава тиквата вече