Мая е достойна за омбудсман, заинати се Миков

"Кабинетът да защити фермерите ни след санкциите от Русия и кризата в Гърция"
55
Мая е достойна за омбудсман, заинати се Миков
Михаил Миков. Снимка: БТА, архив

Лидерът на БСП Михаил Миков похвали съпартийката си Мая Манолова, но не беше категоричен, че тя ще е следващият омбудсман.

"Човекът, който ще поема поста от Константин Пенчев, ще бъде избран от парламента. Мая Манолова има всички качества да защитава правата на гражданите и би била една много достойна кандидатура за омбудсман, но тепърва трябва да се открие процедурата, а дотогава нека продължават слуховете", каза той.

Още по темата

Коментарът му идва на фона на заявката на Пенчев, чийто мандат изтича през есента, че ще се бори за нов и чака покана в тази посока, въпреки че в последните дни за поста сериозно се спряга името на соцдепутатката.

Миков съобщи днес, че през тази седмица социалистите ще започнат да търсят подкрепа сред останалите парламентарни групи, за да сезират КС заради промените в Закона за здравното осигуряване.

Левицата се противопостави категорично на разделянето на здравното осигуряване на два пакета още при разглеждането на законовите изменения, а след това прати писмо до президента с искане да наложи вето.

Росен Плевнелиев обаче пусна закона и БСП сега ще опита да отнесе въпроса до КС, като за това трябва да събере 48 подписа на народни представители.

Според Миков на никого не е ясно кои ще са социално значимите заболявания и кои не, но разделянето на пациентите е факт.

Относно резултата от референдума в Гърция, с който съседите ни отказаха строгите икономии, предложени им от кредиторите, соцлидерът коментира, че "оттук насетне са нужни много преговори и баланс, за да се намери разумно решение в основата на което не трябва да са само финансовите съображения".

Според него обаче сега нашето правителство трябва да защити интересите на българските производители и то на европейско равнище.

"При нас има натрупване на два процеса - свиване на пазара заради санкциите и контрасанкциите на Русия, а България е зависима от Русия и вторият е икономическият процес в една съседна страна, която е и сериозен пазар за българските производители", обясни той и призова кабинетът да погледне много сериозно в следващите месеци на ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсурд с тая уста само ще дрънка и нищо няма да свърши -като в парламента.
34
4
 
2
 
! Отговори
ХРИСТОВ преди 8 години
До аз: ЗА КОСТИНБРОД , ДРУГИ СА ЗА ЗАТВОРА ,НО НЕКА ПЪРВО ГИ ИЗМЕТЕМ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ! ТОГАВА ЩЕ ЛЪСНЕ И ИСТИНАТА ЗА КТБ И ЩЕ СЕ ВИДИ КЪДЕ СА ОТИВАЛИ ПЕЧАЛБИТЕ ОТ ВНЕСЕНИТЕ ПАРИ НА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ В БАНКАТА И КОЙ Е РАЗПОРЕДИЛ ЗА ТОВА ! СМЕТИЩЕТО СИ ЧАКА ПАК ОБИТАТЕЛИТЕ ДЕТО БЯХА ТАМ , ПЛЮС ГЕРБ !
33
5
 
0
 
! Отговори
ХРИСТОВ преди 8 години
САМО ТАКА МИКОВ ,ДАВАЙТЕ ПЪТ НА ЖЕНИТЕ . МАЯ ОМБУДСМАН ,КОРНЕЛИЯ ПРЕЗИДЕНТ -ДА СЕ МАХАТ ТЕЗИ УСУЛСЕКИДЖИИ ОТ ТАМ,САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ГОВОРЯТ ! СЛЕДВАЩАТА ЖЕНА ДА БЪДЕ НА МЯСТОТО НА ОНЯ С ПАПИОНКАТА ,ДЕТО РЪКОВОДИ ТЕЛЕВИЗИИТЕ ,ЧЕ ТОЙ НАДЖИВЯ И ПРЕЗИДЕНТИ И ПРАВИТЕЛСТВА И САМО *** ОТ КОМИСИОННИ И РЕКЛАМИ ! БЕЗЗАКОНИЕ С ТЕЗИ РЕКЛАМИ -НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА ГЛЕДАМЕ ЗАРАДИ ТЯХ , А И В НИКАКВИ ПРОГРАМИ НЕ СА ОПИСАНИ ПРЕДВАРИТЕЛНО .
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Става за букаке
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мая е зъбата и борбена, уста на заем не иска. Но след като днес чух от самия Константин Пенчев, че е готов, ако го номинират, за втори мандат, недвусмислено, без колебание - Той е! Един честен и достоен мъж, без партийна натовареност и пристрастия! Втори мандат за Пенчев! Само за лаладжията Гиньо не ми говорете - позьор и мегаломан, никаква работа не свърши!
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков, парцуцо! Недей да спираш съдебната реформа за да не изхвърчиш от парламента!
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнтиТролАко имаше истински комунисти, тия в НС вече щяха да са в гробищата. Така че проблемът не е за ***, а за всички тия в НС, които гледат само и единствено личния си интерес! Всичките в НС са отрочета на някогашната върхушка на БКП. В този смисъл оправия може да има само ако никоя от сегашните партии в НС не е там в някакъв бъдещ момент, т.е. глупаците в България изведнъж да прогледнат - УТОПИЯ!
28
2
 
12
 
! Отговори
Коста Брадър преди 8 години
Мая Костинбродската става само за ОМБУДСФРАУ
27
3
 
17
 
! Отговори
Кмета на Кюстендил преди 8 години
Нея вече не я ли бяха назначили в чистотата на Кюстендил ?
26
3
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Работатата е за омбудсман не на бостан ,все не е разбрал
25
2
 
20
 
! Отговори
Пенсионер преди 8 години
Абе тая освен за махленска клюкярка за друго не я бива,а те искат омбудсман да я правят ?! И киакво й толкова достойното,когато в Мая-та грам достоинство няма ?! Ако си мерят устите с Мара Папучкина,на Мая ще излезне по-голяма ...По-скоро й възложете да скалъпи набързо пак някой компромат - в тая работа много си я бива! Г,син Миков като толкова много я харесва да си я назначи за ... домашен омбудсман,така де!
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите винаги са на власт приятелю не се заблуждавай-Е.Попйорданова,И.Бокова,К.Георгиева,Б.Борисов,Плевналиев,Дебелата Берта и т.н.т.
23
2
 
14
 
! Отговори
Румен Бл. преди 8 години
пърцуцко умира от желание да разкара устата нахалница.няма значение къде, акоще да е омбудсман и на нигерия,още по-добре на папуа - нова гвинея.
22
4
 
17
 
! Отговори
АнтиТрол преди 8 години
България ще се оправи когато *** не успеят да вържат 4% и останат извън парламента.. А другаря Мишо парцуцата ги е повел директно натам!
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези комунисти...вече нямам думи за тях...
20
3
 
26
 
! Отговори
Гражданин РБ преди 8 години
Вместо да коментирам Мая (няма смисъл да си губя времето), ще кажа само, че К. Пенчев е най-достойният, вече го доказа!
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А НЕ МОЖЕ ЛИ БЕЗ ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ ДЛЪЖНОСТИ И АСЪЛ КАНЦЕЛАРСКИ ПОСИДЕЛКИ НА ГЪРБА НА НАРОДА.
18
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мая е достойна САМО за мотиката на СЕЛО!...по-куха и нагла *** едва ли ще се намери
17
3
 
13
 
! Отговори
га га га га преди 8 години
Ще бъде събирателен образ на всичко канцеларско, в лошият смисъл на думата.
16
4
 
28
 
! Отговори
гошко преди 8 години
Достойна е....да брули череши