Кънев за Конституцията: Не на безгласната европериферия!

Управляващите щели да срещат пак с опозицията за промените
Обновена: 8 юли 2015 11:46 | 8 юли 2015 11:04, Камелия Цветанова
11
 Кънев за Конституцията: Не на безгласната европериферия!
Снимка: архив, Булфото

Ако не минат промените в Конституцията България ще си остане безгласна периферия на Европейския съюз, смята лидерът на ДСБ, част от РБ, Радан Кънев.

Той обаче призна, че не е загубил надежда, че все пак измененията в основния закон ще бъдат приети в пленарната зала, въпреки че вчера бяха отхвърлени на първо четете от временната комисия за промени в Конституцията.

Още по темата

Проектът получи подкрепата на по-малко от половината от депутатите. 5 народни представители от ГЕРБ, РБ, ПФ и БДЦ гласуваха за, против бяха шестима от БСП, ДПС, Атака и АБВ. Един от БДЦ се въздържа.

Според Кънев тепърва ще има срещи с опозицията, за да се чуят отново аргументите на управляващите.

"Вчерашното гласуване е много тревожно за стабилността на държавата и на нейните европейски перспективи. За България съдебната, и в случая конституционна реформа е това, което е за Гърция финансовата стабилност - ясен критерий дали ще сме същинска част от обединена Европа или безгласна периферия и провинция каквато сме в момента", коментира той.

Реформаторът смята, че ако не бъдат приети поправките в Конституцията и няма промени в съдебната власт, това ще е равносилно на правителствена криза.
 

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.


Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Освен НЕ НА БЕЗГЛАСНАТА ПЕРИФЕРИЯ, трябва да се каже и НЕ на ЖАЖДАТА ЗА ВЛАСТ И ИЗБИВАНЕ НА КОМПЛЕКСИ от РАДАН КЪНЕВ. За него не остана нищо свято. Съсипа и съсипва всичко
6
2
 
1
 
! Отговори
fdg преди 8 години
Това е беззаконие!!! За промени в конституцията се свиква ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!!! Тези погазват всичко наред.
5
1
 
3
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Радан Кънев- охранителят от Фантастико, човекът, благодарение на който се крепи престъпното правителств казва, че не иска Конституция като безгласна буква. Радане, вие позволихте разполагането на чужда военна техника на територията на страната. Вие позволихте страната да бъде бойно поле. Вие съсипахте здравеопазване, съдебна система и образование. ОСТАВКА
4
1
 
10
 
! Отговори
От Стадото преди 8 години
Абе как ще гласуват промени като това значи ,че трябва сами да се вкарат в затвора! Я как са обединени всички депутати когато става въпрос за тяхната сигурност! А Стадото нека се боричка и да се разделя на ГЕРБ, БСП, АТАКА, на леви , десни и прави....хората си въртят игричките пускат всяка година по милион в джобчето и така....*** народ - слаба държава , нагли и крадливи политици! Последен пример - Цветанов !
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"или безгласна периферия и провинция каквато сме в момента""Радане, синхронизирайте си версиите с Плевнелиев. Според него сме горд член на съюза...
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чера вечер попаднах на едно предаван, в което точно се говореше за предложените промени в конституцията. Според специалистите, министърът със спрени адвокатски права е татално некомпетентен и промените били написани все едно от някакъв първокласник. Те това са реформите на реаниматорския блок.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радан да не се изхвърля много, вечно ще сме си задния двор на Европа.