Раздорът за Конституцията – отсъствието на Делчев

Реформаторът бил в чужбина, но оставил пълномощно. Дали?
3
Раздорът за Конституцията – отсъствието на Делчев
Снимка: Булфото, ахрив

Радан Кънев от РБ и Димитър Лазаров от ГЕРБ се разминаха в обяснението си за фалстарта на промените в Конституцията, които не минаха на първо четене във временната комисия.

Проектът получи подкрепата на по-малко от половината от депутатите. 5 народни представители от ГЕРБ, РБ, ПФ и БДЦ гласуваха за, против бяха шестима от БСП, ДПС, Атака и АБВ. Един от БДЦ се въздържа.

Така ябълката на раздора се оказа отсъствието на реформатора Димитър Делчев, който вчера вместо да присъства на заседанието и да гласува за измененията в основния закон, беше на посещение в в Хелзинки на годишната среща на Парламентарната асамблея на Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа (ОССЕ), в качеството си на заместник-председател на официалната българска делегация.

Още по темата

Като такъв е командирован от председателя на Народното събрание, а за посещението му се знае от месец.

Радан Кънев твърди, че той е оставил пълномощно гласът му да се зачете като "да" в подкрепа на промените по време на гласуването в комисията, но Лазаров отрече думите му.

"Категорично искам да заявя, че за никакво пълномощно не е ставало въпрос вчера на комисията. Нито е представено такова, нито е поставено на обсъждане", отсече Лазаров.

"Не виждам как с пълномощно, при положение, че има толкова важно гласуване за Конституция, може да се делегират права", коментира той.

Според него въпросът е кой как е преценил приоритетите си, защото заседанията на комисията са насрочени от преди три седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ КОЙ ЩЕ ТИ ПРОПУСНЕ ТАКВАЗ БЕЗПЛАТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ХЕЛЗИНКИ???? КОЙ ЩЕ ТИ МИСЛИ ЗА РЕФОРМИ ЗА БЪЛГАРИЯ? ЛАЙФ ИЗ ЛАЙФ....
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ КОЙ ЩЕ ТИ ПРОПУСНЕ ТАКВАЗ БЕЗПЛАТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ХЕЛЗИНКИ???? КОЙ ЩЕ ТИ МИСЛИ ЗА РЕФОРМИ ЗА БЪЛГАРИЯ? ЛАЙФ ИЗ ЛАЙФ....
1
0
 
6
 
! Отговори
кк преди 8 години
Забележете: Тези, викат им господа, но за мен са от категорията на най-лошите другари, обсъждат промени в Конституцията, нарушавайки Конституцията.Това е характерно само за българското животно, наречено депутат.За какви пълномощни въобще говорим????Отворете конституцията и Правилника за работа на НС и ме покажете къде е записано, че чрез пълномощно може да се гласува на Заседание на Комисия или в зала...Абе, я си вървете всички на село!!!!