БСП: Пазарът за шефското място в БНБ се отвори

От РБ си позволиха недопустимо извиване на ръце, признаха от ГЕРБ
10 юли 2015 18:51, Анисия Иванова
2
БСП: Пазарът за шефското място в БНБ се отвори
Снимка: Bulgaria On Air

Пазарът за договорки за избор на управител на БНБ се отвори на заседанието на Комисията по бюджет и финанси, обяви пред телевизия Bulgaria On Air Георги Търновалийски, член на Комисията по бюджет и финанси, депутат от БСП, след вчерашното представяне на кандидатите.

За поста се борят четирима - номинираният от ГЕРБ Димитър Радев. Той има подкрепата и на Реформаторите, които имат още една кандидатура - на Бисер Манолов. Третата номинация е на издигнатия от АБВ Виктор Йоцов, а четвъртата - на кандидата на Патриотите Григорий Вазов. Всичките те представиха концепциите си за управление на централната банка пред народните избраници.

"В изказването си колегата от РБ заяви, че те подкрепят двама кандидати, но ще останат с подкрепата си към г-н Радев, ако той не остави никой от стария управителен съвет", каза Търновалийски и допълни "това е една договорка и това е недопустимо".

Още по темата

Колегата му Диана Йорданова, зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси и депутат от ГЕРБ, се съгласи отчасти с позицията на Търновалийски.

"За съжаление, колегите от РБ в лицето на Димитър Танев, си позволиха недопустимо извиване на ръце, това минава границите на добрия тон", каза тя.

"Ние реагирахме вчера, считаме, че това е недопустим политически натиск и в никакъв случай не бихме приели такъв тип поведение", категорична бе Йорданова.

От бъдещите действия на новия управител на БНБ ще видим дали той ще е уязвим на политически натиск, смята Търновалийски. И четиримата кандидати вчера заявиха, че няма да допуснат това.

По думите на Йорданова който и да бъде избран за управител на тази отговорна институци, където е нужно да се върне доверието, не би си позволил политически назначения.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Е ЗА ЦАЦАТА ДОГАН ПЛАТИ 50 000 000 НА БОЙКО И СТАНА ЦАЦАТА ГЛАВЕН СЕГА НА ХОД Е ДЕБЕЛИЯ ДА ПЛАЩА КОЛКО---Е НЕМА ДА Е ПО---МАЛКО ОТ 100 000 000