Клиповете с полицейско насилие – атака срещу Бъчварова

Гледаме си работата, коментира вътрешният министър
41
Клиповете с полицейско насилие – атака срещу Бъчварова
Снимка: БТА, архив

Опит за атака срещу МВР и лично срещу нея заподозря Румяна Бъчварова в разпространението на видео клипове, с полицейско насилие, за които стана публично известно тези дни, но които всъщност са от миналата година.

Клипът с младата двойка, пострадала от лошо отношение на полицаи в центъра на София е от декември 2014 г., а този, от които се вижда как наши граничари малтретират бежанци, също е от миналата година.

"Съвпадението е очевидно според мен", коментира тя.

"Сигурно има хора, които не са доволни от това, че аз съм там, не са доволни и по принцип от работата на един министър на вътрешните работи, който не е от системата. Има такива основания, но аз мисля, че имам достатъчно основания да продължа да работя. Тази атака в крайна сметка стига и до мен, нека да я отминем, да си гледаме работата", добави Бъчварова.

Според нея и хората, които ще излязат днес на протест срещу полицейското насилие вероятно имат основание за това, но нейната цел е да убеди обществото, че МВР не може да е репресивна институция.

"В мое лице имат гарант", обеща силовият министър.

В същото време тя беше категорична, че когато трябва, ще има уволнения, но те няма да са самоцел.

Според нея предложението за допълнително обучение за задържане ще има и опреснителен характер, а и "много умения се изисква, за да намериш точния баланс".

Относно промените в Конституцията, която не минаха на първо четете във временната комисия за поправки в основния закон, тя коментира, че ако те не станат факт, ще се отложи с няколко години правосъдната реформа.

Промени може и да има и чрез изменение на Закона за съдебната власт, но без да се пипа Конституцията смяната на ВСС ще се отложи до края на мандата на настоящия състав, обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Mnogo ste erbap,ama pred televizora.Razdavate pravosadie,obijdate,davate saveti,no ako vi napadne niakoi i da niama koi da vi pomogne,shte li ste tolkova smeli,.Togava shte se ozartate za policai,no ne zaslujavate da vi pomogne.
25
1
 
4
 
! Отговори
Гарант за какво преди 8 години
"В мое лице имат гарант", обеща силовият министър."Че ще повишавате всички корумпирани милиционери ли ?
24
1
 
4
 
! Отговори
Не рабирам ? преди 8 години
Добре де защо да атакуват министър, който не може да се справи с 10-тина джебчии от едно село, та трябваше една репортерка да и свърши цялата работа по разнищване на случая и когато репортерката предостави цялата и неоспорима истина на МВР, те отново не направиха нищо! Та мисълта ми е тази жена е толкова зле и толкова неадекватна, че не виждам причина някой да иска да я атакува или злепоставя...
23
0
 
2
 
! Отговори
Веселинов преди 8 години
А вие защо биете *** в Америка? - част от един стар виц от соц. време. Май по този начин реагират всички управляващи, когато се натикат мутрите им в лай.ото, което са произвели или те, или накои техни подопечни.
22
0
 
2
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
Госпожо Бъчварова МВР ако се съмнявате че протеста както на гражданите така и от страна на вашите подчинени опровергайте ги като заемете твърда своя позиция като ЖЕЛЯЗНАТА ЛЕЙДИДопустимо ли е държавни служители да поставят правителството на колене със своите искания и ултиматуми.Кадо редовен данъкоплатец и добросъвестен гражданин се учудвам на такова недоразумение.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добре че има хора дето пускат клипове за тия изверги с животински манталитет за да няма как да се прикриват издевателствата над хората.Ако нямаше клип все едно че не е имало бой и животните са чисти и невинни като ангелчета ли.
20
1
 
5
 
! Отговори
Internetlumpen преди 8 години
Всяка държава, в която има бедност, няма върховенство на закона. Всяка бедна държава е обречена на корупция и бандитизъм. МВР в момента е една агонизираща структура, търтеи, мързеливо некадърни или корупционно политически мотивирани, която има наглостта да иска повече привилегии, когато напълно се е провалила в изпълнението на основните си функции. Шиб***ни партии тръгнали без идеи за бъдещето, без намерения, без стратегии, без планове, без етика, без българщина, без верую, без каузи. Ще подреждат мир, в който не са живели и ще проповядват ценности, които не познават.
19
0
 
2
 
! Отговори
uu преди 8 години
В моето село имаше един дядо Начо. Влезе в кръчмата, пийне една ракия и започва да псува наред по масите. Не издържи някой, хване го за ръкава и го изхвърли навън с един ритник.Стане, поотупа се стареца, влиза отново в кръчмата, застава победоносно на вратата и се провиква: "Вие не биете мен, вие биете Партията!"
18
2
 
5
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
Драги 27,ако ще и след 60 месеца да "извадят" клипа,проблемът е налице. А снощи се появи и още един,още по-гаден, с варненски полицаи,които не търпят гражданите да констатират произвол от тяхна страна и да се опитват да ги озаптят. РАЗПАСАНИ,ДЕГЕНЕРИРАЛИ ВЛАСТОПРИТЕЖАТЕЛИ,НАЧЕ- ЛО С НЕК'ВА КАЛИНКА СОЦИОЛОГИЧЕСКА!
17
2
 
8
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Не клиповете са атака срещу теб Бъчварова. Атаката я правиш ти срещу себе си всеки път когато си отвориш устата и започнеш да говориш. Защото изглеждаш интелигентна преди да заговориш
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тъпата *** нещата били "лично срещу нея". Аман от мижитурки с ненормално раздуто его.
15
2
 
5
 
! Отговори
internetlumpen преди 8 години
Това е атака срещу цялата ***, арогантна, неграмотна, безперспективна, неспособна, закриляна от пагона *** и биеща се в гърдите с израза "Аз съм закона"Всички тези генетични отпадъци, които газят пияни децата ви, разстрелват от ревност семеиствата си, бият при рутинни проверки, участват в групи за отвличания и откупи, Корупционни сделки, митнически далавери, покровителство над престъпници ... и още и още. За това има написани статии и доказателства във всички медии. До кога плащаме това?
14
2
 
15
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Не знам колко си гледат работата, то си личи от пълния хаос в държавата. И се чудят защо хората не уведомяват полицията при битови кражби. Ами защото ще дойдат, ще огледат, ще запишат и с това се приключва. А тази лелка да вземе да си пусне записа от днешния парламентарен контрол. То не беше ъъъ-кане, то не беше ааа-нкане... Нали била социоложка, а не може да говори равно, без да се запъва. Че когато интервюират баба Пена или байно Гошо от някое забравено село, та те никога не мънкат като тази.
13
4
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Според Бъчварова излиза, че самото насилие не е проблем, проблемът е, че има заснет клип за него.
12
3
 
13
 
! Отговори
мунчо преди 8 години
г-жо министърке,лошото е,че само си гледате работата,а нищо свястно не вършите!
11
2
 
4
 
! Отговори
susam halva преди 8 години
Toia klip e haltura na bg tv. Rejisiori i operatori, aktiori - mureta - vijda se ot samolet.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много им се чудя на такива хора като нея, абе като сте толкова зле поне си стойте и не правете абсолютно нищо, не говорете. Всяко нейно действие е тотална щета
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един от най-слабите министри по принцип. Вечно не знаеша, не разбрала и проверяваща. Кръгла нула!
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи *** пребиват момичето за да атакуват министърката, м. Юли следващата година?!?!?!Гениално! Как не се сетих по-рано?
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Клиповете с полицейско насилие са опит на гражданите да се защитят от държавния произвол и тероризъм на разпасани властимащи. Подобни оправдания са израз на слабост и престъпно пренебрежение на наличен съществен за държавата и гражданите й проблем.