Окопана мафия във ВСС, в прокуратурата – черен PR

Радан Кънев: Съдебната реформа трябва да пребори мафията!
10 юли 2015 09:22,
20
Окопана мафия във ВСС, в прокуратурата – черен PR
Снимка: архив, Булфото

Преди няколко дни правосъдният министър Христо Иванов заяви, че ВСС се е превърнал в една "трансмисия за търговия с дела". Последваха обаче искания за неговата оставка. Освен това Иванов е в конфликт и с главния прокурор Сотир Цацаров за различията относно реформите в съдебната система.

Още по темата

"Наслушах се на хора от статуквото, които повтарят, че съдебната реформа трябва да доведе до по-бърз процес. Целта й е да пребори големия проблем на българското правосъдие, а той се нарича мафия и корупция, а не бавен процес", заяви пред Нова тв лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Той застана зад думите на правосъдния министър, че ВСС е опънал чадър над "язвата" в Софийския градски съд - Владимира Янева.

"ВСС е едно от местата, където се окопава мафията и което брани корупцията в съдебната система", настоя Кънев.

"Докато няма независим прокурорски орган, който да се занимава с това да разкрие истината и да я представи на съда, за да имаме накрая съдебно решение с мотиви, което осъжда лидери на мафията, не мога да назовавам имена", допълни той.

По повод публикациите за злоупотреба в правосъдното министерство с обществена поръчка за климатици и последвалата проверка на прокуратурата, Радан Кънев коментира, че се създава медийно-прокурорска интрига, която е "абсолютно куха, за да се удари политиката на един министър в един много важен момент".

"Прокуратурата трябва да работи като най-важната институция в държавата, а не да работи като черна PR агенция", заяви Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Х преди 8 години
До художника Ти ако наистина си художник гледай си картините и не говори за селско стопанство защото си много бос на тази тема.Сега един механизатор върши работата на стотици хора,като няма работа за тях да стоят на село за да чешат топките на тракториста ли.Искаш да върнеш първобитно селско стопанство ли.Хора бяха нужни в града защото имаше индустрия,която демократи като Костов разсипаха.Преди имаше предприятия по 10 000 души сега няма и с 1000.
14
0
 
0
 
! Отговори
готин преди 8 години
браво бе сега го разбрахте,ууууууууууу евала пак добре е,а не след още 20г и пак да викате че такова нещо няма,,,,, рибата мирише откъм главата а не от опашката
13
0
 
0
 
! Отговори
художника преди 8 години
До БЕДНИ СМЕКакво сте построили за 45г. бе? Откраднахте земята на хората, за да правите ТКЗС-та. Развихте Тежката индустрия и вкарахте народа в градовете, щото по селата нямаше поминък.Объркахте ритъма на живот,, граден със столетия, за да въведете нов измислен ред в който мързеливите и доносниците/ партийни секретари/ живееха като лордове. Направихте няколко послушни поколения, които не можеха да взимат сами решения без благоволията на партията.Това направихте!!!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във великобритания има по две дела на ден у нас по стотина. Проблемът не е скоростта па производството, а курпцията и двойният стандарт на магистратите.
11
2
 
6
 
! Отговори
До тъпите комунисти преди 8 години
Колко човека от ДСБ има във ВСС?Колко човека от СДБ има връководството на прокуратурата?Колко човека от РБ има в системата на МВР, взимащите генерални решения?Всичкият този "вкиснал" материал е от котилото на вашата престъпна партия!
10
2
 
9
 
! Отговори
до Бедни сме преди 8 години
Много ти издишат опорните точки. Комунизмът се срина сам в края на 80те, понеже не издържа на западната конкуренция. А постигнатото от комунизма не сме го разграбили аз и ти, а комунистите.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До като не падне имунитета от "свещенната крава"-съдебна система, прокуратура и МВР и до като не започнат да вкарват престъпниците с бели ризи и лачени обувки в затворите, КАКТО В РУМЪНИЯ, българина ше бъе мачкан и обиран от МАФИЯТА, НАРЕЧЕНА ПРАВООХРАНИТЕЛНА СИСТЕМА!Тази система е по-опасна от мутрите, защото има имунитете на цялата държавна власт и зад него прави каквито си искаотвретителни престъпления Н Е Н А К А З У Е М О 111111
8
2
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Кънев, мафията е навсякъде, в това число и сред пишман-реформаторите. Борбата, както е писал Вапцаров, е епична - кой кого.
7
1
 
15
 
! Отговори
росНюзНадзор преди 8 години
Чакам платените комунистически *** сега да почнат да обясняват как в България няма корупция или че реформата не им харесва, но в същото време не предлагат друга! Истината е, че блокират реформата защото ако се спазва закона няма да могат да крадат и купуват гласове. Селските им кметове да карат лимозини. Да имат имения за милиони и т.н. Проумейте, че сме бедни защото сме корумпирани и не се прилагат еднакво законите!!!
6
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом Радан го е казал, значи има нещо гнило - я опит за овладяване, или пък уреждане на още някой протестър във върха на съдебната система. Тези правят всичко само за да се окопаят във властта.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точни, много точни думи. Браво! И браво на правосъдния министър, задето не си мълчи! Дано да успеят!
4
0
 
21
 
! Отговори
юрист преди 8 години
Над 90 % от прокурорите и съдиите са номенклатурни кадри на БКП-БСП . Останалите са техните деца и внуци . И какво очаквате от такива хора освен корупция и мафия . Те никога няма да позволят никаква реформа , не случайно конституцията на БКП беше приета от Велико НС та да не може да се променя .
3
1
 
14
 
! Отговори
?! преди 8 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
2
0
 
19
 
! Отговори
художника преди 8 години
ВСС, прокуратурата и СЪДА трябва да се изчегърта до дъно и да се налее нова манджа, че старата се е вкиснала, мирише и не става за ядене.
1
0
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Би трябвало на всичики вече да е ясно, Щаба на организираната престъпност- мафията в България е ВСС!