Загубили сме 80 млн. евро от руските санкции

България ще иска компенсация от Европейската комисия
11 юли 2015 13:00,
163
Загубили сме 80 млн. евро от руските санкции
Снимка: БТА, архив

България ще поиска допълнително пари от Европейската комисия. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов в Малко Търново, цитиран от агенция "Фокус". Според него 80 млн. евро трябва да получи страната ни като компенсация за загубите, които България търпи от ембаргото срещу Русия.

"Полагаме огромни усилия да усвояваме европейски пари. Ако утре Европейският съвет се състои, ще поставим въпроса за огромните пари, които губим от санкциите, които сме наложили ние и контрасанкциите от Русия. В момента земеделските производители губят пари”, коментира премиерът.

"Няма ли да има спасителен план за това, че сме пострадали от санкциите?”, попита още той и прогнозира, че предстоящото заседание на Европейския съвет ще бъде тежък съвет за всички.

"Ще настоявам и ние да имаме срокове, защото два пъти в месеца пътуваме до Брюксел, за да решаваме въпроса с Гърция. За мен е притеснително, че ЕС харчи много пари на европейските данъкоплатци, за да се събираме през ден през два да решаваме един и същи въпрос от дълги години”, коментира премиерът Бойко Борисов.

Той припомни на българите, които поддържат позицията на гръцкото правителство, че още с идването му на власт то е наложило 26% данък на гръцките фирми, които работят с България. "Те не го коментираха това, а в момента се съдим в Страсбург. Нашата победа в България е това, че всички еврофондове работят. Всеки ден откриваме видими неща", каза още премиерът Бойко Борисов.

Искането премиерът Борисов ще постави на срещата на върха в Брюксел в неделя.

Той заяви още, че спасителен план за Гърция все още няма. "Днес финансовите министри, а утре лидерите на 28-те страни трябва да решат, дали такъв план ще има", каза той. Премиерът добави още, че като победители гърците искат 53 млн. евро.

По думите на Борисов са взети нужните мерки за гръцките банки, които работят по българското законодателство. "Европа казва, че при необходимост ще ни помогнат”, добави още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
20
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Загубите от това дето ни държат на къса верижка толкова години кой ще ги сметне
59
4
 
12
 
! Отговори
321 преди 8 години
До СтоматологТова Студентка, Професора и ти сте все един и същ герберски ***! Цъкам минус и се кефя!
58
4
 
5
 
! Отговори
Sony преди 8 години
До ЧекистEvala majago!!!!
57
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не беше дал помощ на Юнкер 100 милиона еврака,сега нямаше да се налага да ревеш!!!А,сега пробвай да си ги вземеш от Юнкер обратно...........битият-бит.................!!!!!!!!!!!
56
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тикво я кажи, ти как така подкрепи санкции, за които дори не знаеш дали ще получиш компенсации?
55
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЕдин бърз прочит на коментарите , и става ясно че 90 % мразят тиквата. Има надежда за България да преборим продажната тиква и да се отървем от герберастията и ония *** сотличен по география.------90% го мразят а го избирате, как става тоя номер не знам...
54
1
 
22
 
! Отговори
boc преди 8 години
Номер 55, каква е ползата за обикновения българин от 4 млд, които влизат в България - никаква!Всичко св разпределя по веригата между бизнес - партньорите Доган, Пеевски и Борисов и свързаните с тях ламтурници!!!
53
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ес само среден пръст ни показва досега за кво ни е тоя съюз да ни се прави забележки само за роми и бежанци...
52
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Загубили сме 80 млн. евро от руските санкции"====Ало, Марийче (НестЕрова), санкциите не са руски, бе момиче! Те са си наши, родни, евроатлантически!А, това, че сме загубили, също си е наш проблем: ум царува, ум робува, ум патки пасе.
51
2
 
16
 
! Отговори
това е добре! преди 8 години
Нека нашите европейски приятели да ни обещетят за евроатлантическите ценности!
50
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Тоя и на една дума не вярвам.Въпрос на мнение затвърдено с години.
49
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ТОЙ СЕ МАЙТАПИ БРЕ ---8О 000 000 ----ТАКИВА СА ЗАГУБИТЕ ОТ САНКЦИЙТЕ НА МЕСЕЦ---ЗА 1 ГОДИНА-----1 000 000 000 ---ТОВА Е ИСТИНСКАТА СУМА ЗА КОЯТО БОРКАТА ТРЯБВА ДА ПРЕТЕНДИРА ПРЕД ЕС АКО НЕ----РЕФЕРЕНДУМ --КАКТО ГЬРЦИТЕ ТАКАВА МУ Е ЗАДАЧАТА СЕГА
48
2
 
29
 
! Отговори
Юнкер преди 8 години
Компенсации ли? АХАХАХАХХАКолкото получихте за Южен поток, толкова ще получите за санкциите. Наградата ти е потупване по рамото, може също и да ти благодаря по медиите, че загробваш страната си за нашия кеф.
47
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА КАКВОТО СЕ БОРИХТЕ-ТАКВОЗ И НАМЕРИХТЕ
46
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Няма ли да има спасителен план за това, че сме пострадали от санкциите?, попита още той"Тикво, ти си уникален ***, първо подкрепяш санкциите, а после питаш за компенсации. За Южен поток не помниш ли какво ти каза ЕК- няма компенсации.
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Умчо взе да му просветва под шапката. На кого ли не целува седалищните части, само и само да го тупкат по гърбето или най-много да му разрешат да се снима с "началнците". И кой плаща за това? Българина, измъчения и лъган българин който се надяваше, Честният и Неподкупен Умчо ще го дари с нормален живот. И какво получи, рястяща бедност и безкрайно отчаяние. Ако са само 80 милиона е добре. Но е много повече. Естествено, че се крие. Както за радиацията. Някой да повярва? Пак го изберете!
44
0
 
22
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Престанете да ни навирате пред очите това вредно за нормалните хора мутрясало животно
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боце, ти се тревожиш за 80 милиона, а народа загуби сън откакто изтегли 16 милиарда и никой не разбра къде отидоха.
42
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЛУДАМА ВИЕ ПЪРВО ОТРЯЗАХТЕ КЛОНА НА КОЙТО СЕДИМ А СЕГА ЩЕ РЕВЕМ НА БРЮКСЕЛ...БОЖЕ БОЖЕ ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ БОЖКЕ...--------Какъв клон си отрязал бе ***, няма нищо от тая русия, не четеш ли кво пише 80 млн сме загубили от "санкциите". От ЕС влизат 4 млрд годишно.
41
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненчо Балабанов го скъсва тоя! Поклон!