Загубили сме 80 млн. евро от руските санкции

България ще иска компенсация от Европейската комисия
11 юли 2015 13:00,
163
Загубили сме 80 млн. евро от руските санкции
Снимка: БТА, архив

България ще поиска допълнително пари от Европейската комисия. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов в Малко Търново, цитиран от агенция "Фокус". Според него 80 млн. евро трябва да получи страната ни като компенсация за загубите, които България търпи от ембаргото срещу Русия.

"Полагаме огромни усилия да усвояваме европейски пари. Ако утре Европейският съвет се състои, ще поставим въпроса за огромните пари, които губим от санкциите, които сме наложили ние и контрасанкциите от Русия. В момента земеделските производители губят пари”, коментира премиерът.

"Няма ли да има спасителен план за това, че сме пострадали от санкциите?”, попита още той и прогнозира, че предстоящото заседание на Европейския съвет ще бъде тежък съвет за всички.

"Ще настоявам и ние да имаме срокове, защото два пъти в месеца пътуваме до Брюксел, за да решаваме въпроса с Гърция. За мен е притеснително, че ЕС харчи много пари на европейските данъкоплатци, за да се събираме през ден през два да решаваме един и същи въпрос от дълги години”, коментира премиерът Бойко Борисов.

Той припомни на българите, които поддържат позицията на гръцкото правителство, че още с идването му на власт то е наложило 26% данък на гръцките фирми, които работят с България. "Те не го коментираха това, а в момента се съдим в Страсбург. Нашата победа в България е това, че всички еврофондове работят. Всеки ден откриваме видими неща", каза още премиерът Бойко Борисов.

Искането премиерът Борисов ще постави на срещата на върха в Брюксел в неделя.

Той заяви още, че спасителен план за Гърция все още няма. "Днес финансовите министри, а утре лидерите на 28-те страни трябва да решат, дали такъв план ще има", каза той. Премиерът добави още, че като победители гърците искат 53 млн. евро.

По думите на Борисов са взети нужните мерки за гръцките банки, които работят по българското законодателство. "Европа казва, че при необходимост ще ни помогнат”, добави още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
22
 
! Отговори
se преди 8 години
Този клоун и слагач на Европа кога ще се откаже от простотиите които ръси! Предател заедно с цялата седесарско герберска клика! И за капак недоразумението Плевнвлиев!
19
11
 
3
 
! Отговори
Божо преди 8 години
*** да са спокойни, Борисов никога не е казал една лоша дума за идола им *** !!! Борисов е велик държавник като ципрас , Москва му е в сърцето, а САЩ му е отзад :)))
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7всъщност, Бойко се самосвали след разговор по телефона с Путин, не е заради посолството. Както се вижда, в Бг няма истинско гражданско общество, няма истински протест, всички подобни са организирани и платени.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ората искат 50 милиарда, ние само с 80 милиона ли ще минем!
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БожоМоите поздравления. Западен модел с източна система НЕ СТАВА. Манталитета стои в основата.
15
3
 
18
 
! Отговори
кикоман преди 8 години
Боко тези 80 млн ги открадва само от една магистрала.. Да се види какъв ни е търговския баланс с "братушките" всъщност...Професор, за никого не е тайна, че си платен писач от отдела по електронна борба на ГЕРБ, как може да паднеш толкоав ниско бе?
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този човек е ненормален. Ще забие народа с борчове на фона на които играят кючек върху трапезата на българския данакоплатец.Младите търсят спасение и бягат от България
13
15
 
6
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До РЕАЛНОРеално хората , които не искат да живеят в държава , управлявана от посткомунистически ченгета са гласували с краката си !!! Само *** могат да мислят, че Русия може да донесе нещо хубаво на държави, които смята за свои колонии !!! България е зле, не защото е част от Европа, а защото все още е част от "евразия" !!! Борисов е олицетворение на неспособността на хората в България да се разделят с ориенталскоазиатската прегръдка на "зрелия социализъм" !!! Загубена работа !!!!
12
27
 
1
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Много интелигентен човек и държавник. Браво на Бойко! Благодарение на Него лека полека се оправяме.
11
18
 
3
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Борисов да види там нещо с цените на горивата в България да се оправят с приятеля си ***, защото имаме трагични цени като за "братушки" !!! Нашият популист циприсов от два стола накрая ще седне на нещо неудобно, като онзи от Атина !!! Загубени популисти и фурнаджийски лопати !!!
10
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колкото по-малко българи в България - толкова сме по-близо до САЩ
9
4
 
28
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
Боко май е усетил"дебелия"....или е разбрал най-накрая масовото настроение на народа....Ама след дъжд-качулка....Пазарите в Русия вече са заети,а ние стоим отстрани и нервно пушим бамбук.....--щото слушаме *** от Брюксел и Вашингтон....
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Губещи сме, да - ама това не му попречи да обещае 100 млн.евро на Юнкер за измисления му план.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"За мен е притеснително, че ЕС харчи много пари на европейските данъкоплатци, за да се събираме през ден през два да решаваме един и същи въпрос от дълги години...............ЕС решава проблемите си със скоростта на костенурка, иначе иска от правителствата провеждане на реформи с цел намаляване на бюрокрацията.
6
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха! Ми продължавай по стария начин. Прати *** обратно в Украйна да плещи още малко глупости. Сезона вече на морето отиде та се невиде!
5
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
може и българи да не останат в България, важното е да не сме с Русия. Ще отстояваме интересите на САЩ до последния българин в България!
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продавай на САЩ органи, Боко. Чувам, че се харчели, пък и хората чезнат, като гъби след суша.
3
1
 
30
 
! Отговори
oops преди 8 години
Загубил си Тикво защото си ги подрепил бегай сега да се фанеш за полата на бабати Меркел и да и поплачеш сладко сладко.
2
37
 
12
 
! Отговори
Българин преди 8 години
И 8 милиарда да загубим поне няма руски ботуш да тъпче българската свята земя....
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега мислиш Европа ще ти ги даде? Тиква!