Каузата ми е единението и добруването на нацията!

Трябва да знаем нашия дневен ред и нашия план, заяви Маргарита Попова
Обновена: 12 юли 2015 14:03 | 12 юли 2015 12:06, Елка Василева
48
Каузата ми е единението и добруването на нацията!
Маргарита Попова. Снимка: архив, Булфото

Моята кауза като вицепрезидент е единението и добруването на нашата нация. Без да работиш за България, за това единение, то няма как да бъде постигнато, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова пред БНТ.

Ние нямаме нужда никой да ни подбутва, каза Попова в отговор на въпрос непрекъснато ли трябва някой отвън да ни побутва, за да стават нещата у нас.

Ние трябва да знаем нашия дневен ред и нашия план - каузата е национален просперитет,  заяви Попова.

На Запад не ни познават и не желаят да ни познаят, подчерта тя. Според вицепрезидента въпреки членството в ЕС и НАТО България все още е държана в периферията на Европа.

Маргарита Попова отново постави въпроса за членството на България в Шенген. „Питам аз: след като сме равностоен член на ЕС и на НАТО и след като се декларира и в Брюксел от повече от 3, 4 и 5 години, че България е готова, изпълнила е техническите критерии по една формула за влизането ни в Шенгенското пространство, защо всъщност това нещо се отказва? И какво значи “това решение е политически въпрос и въпреки че сте изпълнили техническите критерии, няма да станете членове на Шенген”, попита вицепрезиденът.

По думите й това няма да се случва, „когато ние си застанем здраво на краката, когато знаем националната ни кауза коя е. А националната ни кауза е България! Национален просперитет и защита на нашата национална идентичност, за да присъстваме с нашата собствена физиономия, която дава отражение върху физиономията на цяла Югоизточна Европа “, обясни Попова.

Вицепрезидентът припомни, че “днес е време, когато държавите и обществата живеят много разделени” и пожела “да има много поводи да изпитваме чувство на национална гордост и удовлетвореност”.

По отношение на съдебната реформа Попова каза,че не се притеснява от разделянето на ВСС на две камари, но се притеснява, че се представя като единствен модел за защита на магистратската общност. Тя призова политиците да кажат ясно къде е мястото на прокуратурата – в или извън съдебната власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 32-ри/бивш прокурор/ Освен изброените от Вас със защитени интереси,да не забравяме и помилванитееее....И то не "крадци на кокошки".......
31
2
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Заучени приказки от сорта на --БЛЯ БЛЯ - както ТЯ така и Президента единсвено гледат частните интереси на богатите - всичко друго е "приказки на мегдана "
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Госпожо,не помня фамилията Ви ,но и не се мъча да я запомня,поради факта че не оставихте никаква следа от почивката ви като вице или не зная каква сте била.Просто ни е писнало от екскурзианти в политиката.Нямате ли си хоби че искате да продължите да живуркате в почивен дом "Червенушки"?
29
2
 
4
 
! Отговори
Казуист преди 8 години
Каузата на дамата е - Да се гушнат престъпници и жертви, крадци и обрани, лъжци и измамени...и дружно напред към единена нация с добруваща номенклатурна мафия. И всичко това под широко развяно червено знаме. Кауза пердута.
28
1
 
0
 
! Отговори
mihala преди 8 години
Кауза или казус.По ое мнение е останал само казусът.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От една седмица имам съседи испанци дойдоха от северозапада чакам да ми влезнат вкъщи и за си взема каквото искат нали сме добри
26
2
 
8
 
! Отговори
Българка преди 8 години
Како защо не вземеш пак отношение за премахване на доживотната присъда, както преди години правеше за това семинари с европейски пари. На какво мнение си сега след толкова жестоки убийства на наши деца. Случаят с Вероника и други? За твоята дъщеря ти й направи фондация с европейски пари, и я омъжи за другар-съпартиец и братовчед на прокурора Сарафов, а нашие дете....какво да се очаква от бивша помакиня от Велинград като теб, бивш преподавател в Школата в Симеонова по Живково време
25
2
 
15
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
Какво е направила за нацията, че не разбрах. Освен да дава гражданство на палестинци срещу сериозни суми и да помилва престъпници, както и да обикаля българите ИЗ Европа с пари от европейски фондове, който тя лично насочва като вице към фондацията на дъщеря си, чиито почетен член е.....едно голямо Н И Щ О.
24
2
 
12
 
! Отговори
Бивш прокурор преди 8 години
маргето си беше винаги службогонка. След като беше шеф на Окръжна прокуратура София по време на Ембаргото и направи вс възможно да се потулят далаверите на Бойко Борисов за контрабандата със Сърбия започна нейния възход. Направиха я говорител на Прокуратурата на Гей Велчев без обявен конкурс за това. Без конкурс назначи сина си за младши прокурор в Районна прокуратура София. Като председател на ВСС без конкурс назначи сина си за зам шеф на Софийска Районна прокуратура
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проклети за са всички които гласуват за тая.
22
2
 
3
 
! Отговори
info. преди 8 години
Каузата г-жо Попова ти е,да слушкаш също като авторката на тази статия
21
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Слушах интервюто по БНТ 1.Само думи а дела липсват.Така и не каза какво наистина е направила за "добруването на нацията".Абсолютен демагог.
20
3
 
5
 
! Отговори
maripic преди 8 години
Как може тази грозотия да е президент!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да си добър политик трябва да притежаваш и изключително висок морал, който май понякога липсва.....:-)
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев с перука и рокля.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква ирония...Този кроко//зъбел е мъж, а плювньо-жена.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тая откъде изпълзя
15
4
 
12
 
! Отговори
оценка преди 8 години
Приказва колкото да не заспи!
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да проведеме референдум - 8-ми март празник на жената да или не! - да гласуват ли жените - да или не!
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добруваме, та се скъсваме.