Първанов вади неизкушени от властта лица за вота

Според него местните избори са шанс за промяна в политиката
12 юли 2015 15:30,
26
Първанов вади неизкушени от властта лица за вота
Снимка: архив, Булфото

Предстоящите местни избори са шанс за промяна в българската политика и АБВ ще използва този шанс по най-добрия начин. Това каза в Русе председателят на партията Георги Първанов.

Той прогнозира, че на изборите ще има тежък сблъсък на технолозите, покупко-продажба, впрягане в избирателния процес на структурите на властта, като вероятно ще има и корпоративен вот.

По думите му АБВ няма да се поддаде на тези тенденции и по тази причина издига кандидати - главно неизкушени досега в политиката.

По повод на евентуални коалиции Първанов каза, че няма забранителен списък.

"Като цяло ние не водим разговори с десните формации, с ГЕРБ, с Реформаторския блок. Ако някъде има общи кандидатури, това ще бъде изключение", каза Първанов.

Според него линията на взаимодействие ще бъде в лявото пространство, в центъра и твърде често самостоятелно.

На въпрос за евентуално коалиране по места с ДПС, председателят на АБВ каза, че не е воден подобен разговор.

"Ние бяхме за това ДПС да бъдат извън централната власт и това е факт", допълни той.

По повод на съдебната реформа Първанов коментира, че направените предложения за промени в Конституцията на този етап са "ненужни, неработещи и даже в определена степен вредни".

"Екипът на министъра и Реформаторският блок, който стои зад него, очевидно не са си свършили работата добре. Намирам за разумни призивите тази реформа да се поеме от министър-председателя- т.е. той да поеме политическата отговорност, а не да прави промени в чисто професионален план, от негово име да се водят разговорите и консултациите, за да се очаква да се случи нещо разумно", каза още Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Не изкушени от властта, защото ще може да остане единствения изкушен....
9
0
 
2
 
! Отговори
гоце триперо преди 8 години
а тъкова, ъъъъ, как да ви кажа, нещо ме сърби таковата, нещо се е възпалило там долу и щипе ли щипе. на онази малолетната ще и скъсам опашката. сега ще ми излезе и некой прякор като трипера разираш ли... тц тц тц. ше зема да отида до казахстан да отстрелям некое друго архарче и да бодна нещо дръпнато а после ше ги мислим изборяците.
8
0
 
1
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Фокусник.
7
0
 
3
 
! Отговори
Ясен преди 8 години
Ясноо...всички от статуквото говорят в един глас. Барабар с Борисов, Цацаров и Попова...и ТАСС е на тяхното мнение.Реформа няма да има. Ще ни хвърлят прах в очите и ще заметат след това. РБ да излизат в опозиция и да оставят тия да се тръшнат по гръб като Ципрас. Това е. Трябва да се сринем до твърда скала. Ако не си строшим главите, може и да се изправим. Но това което се врътка си е загуба на време и авторитет за РБ. Жалко за Христо Иванов.
6
5
 
9
 
! Отговори
kiro преди 8 години
Първанов е долно същество което трябва да се пърже в ада за греховети си!!!
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
първанкаааааа свърши се с твойта партийка
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
отде ги вади ? от гардероба на руското пасолство ?
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той ли ще е на чело? Най - честният и не корумпиран политик, който сме имали! Хайде молим ви не ни правете на бунаци. Свършиха глупаците дето ще му повярват.
2
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБВ, БСП И АТАКА трябва да се забранят незабавно. На България комунизма може само да и навреди.
1
7
 
17
 
! Отговори
политолог преди 8 години
Браво на др. Първанов. След като той и неговата партия фалираха България три пъти вече е време да дойдат новите хора за четвъртия път . Няма как да стане нещо друго от ортодоксален комунист като него .