ДПС дава рамо на подуправителите на БНБ

Имамов за гръцкия заем: Сравнете българските пенсии с техните!
9
ДПС дава рамо на подуправителите на БНБ
Снимка: архив Булфото

Въпреки че именно ДПС настояваше още при избора на нов гуверньор кандидатите да оглавят БНБ да посочат екипа си, което не се случи, днес стана ясно, че депутатите от движението са склонни да дадат едно рамо на Димитър Костов и Калин Христов за подуправители на централния трезор.

Вече стана ясно, че БСП и Реформаторите са против тях, защото са били част от екипа на бившия управител Иван Искров и не са упражнили контрол, заради което се стигна до фалита на КТБ.

Още по темата

Депутатите от АБВ и ПФ пък още не са решили дали ще ги подкрепят и ще мъдруват до следващата седмица, когато вероятно парламентът ще се занимае с предложението на Радев.

Засега явно гуверньорът може да разчита на подкрепата на ГЕРБ и на ДПС за избора си на екип.

Според Алиосман Имамов от ДПС Радев е прав като посочи в мотивите си Костов и Христов за свои заместници заради тяхната професионална експертиза.

"Трябва да му дадем възможност да избере екипа си. Аз не мога да коментирам миналото на тези хора, но това, че са били в БНБ досега не може да е основание да не им се даде възможност да работят заедно с Радев", отсече Имамов.

Относно искането на Европейската комисия България, както и останалите страни извън еврозоната, да участват в спасяването на Гърция чрез гаранция за спешен заем от близо 13 милиарда евро, Имамов лаконично коментира: "Сравнете пенсиите на българските пенсионери с тези на гръцките и ще видите какво ще кажат те".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Джинката преди 8 години
И аз считам, че запазването на управителите и най-разумното решение.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко ще си отреже главата до кръста, ако гласуват заедно с тия. Това си е чисто самоубийство преди местните избори...много им пристана нещо..
4
1
 
1
 
! Отговори
Ицо преди 8 години
Тия поне са врели и кипели в дебрите на БНБ. Все пак това не е учебен корпус и не е място за експерименти с нови хора.
3
0
 
4
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Нормално. ДПС винаги е готово да се отзове в името на запазване на участието им във властта и разпределяне на "БАНИЦАТА"
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, че ще подкрепят ГЕРБ, тяхната коалиция е все по-видна. Напускането на залата от страна на ДПС много улесни избора на управителя на БНБ, той победи с голяма разлика. ДПС са голяма група, ако бяха гласували срещу него можеше да развалят уредения мач, а ако го бяха подкрепили щеше да си проличи още по-явно как подкрепят ГЕРБ. Сега никой не иска тези съмнители подуправители, ГЕРБ са сами и имат нужда от своя най-верен съюзник.
1
0
 
1
 
! Отговори
книга на живота :) преди 8 години
добре да питам директно :) защо драшков кара малки товарни автомобили със стока за арабския свят :) а другарите от дпс подават рамо винаги когато събитията водят за дупе :) и ако някой се интересува какво общо имат и двете ще му кажа , ами защото лобито е едно - арабски пазар :) по точно това би искал да ми отговори на личния моя приятел филипов :) той е за терора , драшков си призна че го е назначил и ако колеги , го прочетете кажете на иван преди да ми следите ипто да се сети за 56330 :)