Москов ще опита за спести 50 милиона от лекарства

Вкарва задължителни отстъпки на медикаментите в наредба
10
Москов ще опита за спести 50 милиона от лекарства
Снимка: БТА, архив

Целта на Надзорния съвет на НЗОК и на Министерството на здравеопазването е тази година да бъдат спестени около петдесет милиона лева от отстъпки за лекарства, съобщи министърът на здравеопазването Петър Москов, който присъства на заседание на Надзорния съвет на НЗОК днес.

Още по темата
Проектът за изменение на Наредба 10, регламентираща условията и реда за заплащане на лекарствени продукти, ще бъде публикувана на интернет страницата на МЗ за 14-дневно обществено обсъждане.

В нея ще бъдат указани и редът и начинът, по които ще се правят задължителните отстъпки на медикаментите, които нямат заместител - това са най-скъпите медикаменти, уточни той, цитиран от БТА.

Договарянето на отстъпки предвижда индивидуални договори с всяка фирма. Всички отстъпки от фирмите ще се договарят по общи правила.

В отговор на въпрос дали би се стигнало до "джъмбо рефериране", ако фармацевтичните компании не договорят отстъпки, Москов каза, че е възможно и това е "една от опциите, които стоят пред министерството".

Имаме сериозен курс да вървим към това да подпишем пакт за стабилност с фармацевтичната индустрия, ако те са готови за това, допълни Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
аз пък съм на мнение че най-сетне имаме министър на здравеопазването с визия за бъдещето....предишните бяха смешковци.
2
3
 
4
 
! Отговори
ан преди 8 години
не можа да се справи с маститите доктори и измислените им пътеки за забогатяване и пак стигна до лекарстватавсички досега така действаха и затова правят на маймуни фармацевтите и хората не магат да се лекуват с най подходящото лекарствонякои големи фирми си вдигат преставителствата и чао вгда пътуваме до турция и румъния
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов ще опита за спести 50 милиона от лекарства. Да спести или за спести? Журналята оправете си заглавието