40 млн. лв. могат да изядат поста на военния министър

Няма пари за заплати, през септември може да иска още от хазната
Обновена: 17 юли 2015 07:11 | 17 юли 2015 07:00, Камелия Цветанова
47
40 млн. лв. могат да изядат поста на военния министър
Снимка: БТА, архив

Военният министър Николай Ненчев е на път да се окаже първият член на кабинета, който ще се раздели с управлението заради недостиг на средства.

Още по темата

Според в. "Сега" още миналия месец финансистите на Министерството на отбраната са алармирали, че в края на годината няма да достигнат 40 млн. лв. за заплати.

Проблемите с плащанията може да се усетят още през септември.

Това означава, че Ненчев ще му се наложи да поиска скоро пари от централния бюджет, ако не иска да има брожения в армията. Той вече на няколко пъти заяви, че има нужда от актуализация на бюджета.

В сряда обаче премиерът Бойко Борисов се зарече да поиска оставката на всеки министър, който поиска допълнително пари в края на годината.

"Обръщам се към всеки един от вас с молба да обърнете сериозно внимание на финансовата дисциплина в ръководените от вас ресорни министерства. Това, което ми докладва финансовият министър, не изглежда никак добре - заложеното в бюджета съкращаване на разходите в министерствата не се изпълнява от много от вас", каза на заседанието на кабинета министър-председателят.

Вчера разяснение на думите му направи председателката на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова.

Тя припомни, че в бюджета са заложени съкращения от 10%, но не всички министри се справяли с тях. Стоянова посочи като отличници министрите на енергетиката и на земеделието Теменужка Петкова и Десислава Танева, докато Ненчев не се справял добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
2
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До АНОНИМЕН--37; СССР ни обяви война и ни окупира.Натресе ни пещерния комунизъм и ни ограби. САЩ ни освободиха от комунизма. Да живее САЩ
34
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Аз не разбирам,защо след като нямаме войска,имаме военен министър. :-)
33
1
 
9
 
! Отговори
жътва е преди 8 години
За този присаден перчем ще е най-добре да ходи да яхне един комбайн за да свърши нещо от което разбира.
32
1
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
Е как ще има пари??? И защо сега свършват парите до есента? Няма ли някаква връзка с присъствието на американските военни тук, както и тези по бреговете на Черно море. Дали паричките не отиват да угаждаме на краварите и да ги храним за сметка на бюджета на армията???? След като е заложено в бъджет 2015 и разпределен правилно не би трябвало да свършат парите към 9-месечието. ДА КАЖАТ ОНИЯ ОТГОРЕ!!!!!!
31
0
 
9
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Демагогията е пълна... Орешарски поиска 1 милиард заем- много е, Борисов поиска 16 милиарда- малко е. Вътрешния министър поиска 40 милиона- много е.....
30
0
 
11
 
! Отговори
Korko преди 8 години
Абе тия *** за пореден път дадоха 30 милиона на Майкрософт за Уиндоус вместо да ползват Линукс без пари. За армията не могат да отделят или да вземат подарен техника безплатно. Страна без армия не е държава вече.
29
3
 
13
 
! Отговори
Гочо преди 8 години
Да си ходят с Боко барабар...
28
3
 
13
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Защо 16 милиарда не изядоха главата на правителството, а сега 40 милиона щели да изядат главата на военния? До кога ще търпим, до кога ще плащаме за дългове от които се облагодетелства Борисов и компания. СТИГА ВЕЧЕ. ОСТАВКА
27
9
 
3
 
! Отговори
do 27 преди 8 години
Рашън, а какво е мнеието за съветските агнети в бг-то, завършили военни училища в бившетоо СССР и сега на ключови позиции в управлението. За военните досиета на обслужващите КГБ-то какво е мнението, а?
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шут на Трудовака!И без това не служи на интересите на България.Добре ще е заедно с него да се махнат и останалите американски лакеи - "българският" президент и "нашият" министър на външните работи.Нямал пари за заплати, а да хрантути хората от НАТО и американски натрапници на учения през 2 седмици може.Вън натрапниците, дирижирани от САЩ, край на "полезните" учения и до края на годината ще се спестят парите за заплатите, а може и да останат за премии.
25
7
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
За какво ни е наша ,ако чуждата ни излиза по евтина?Тъкмо няма да се оплакват че ги пращат по разни мисии
24
10
 
6
 
! Отговори
a naema преди 8 години
А наема, дето руснаците трябва да платят за обучените си кадри, които рабоята за сигурността в бг-то и ротив българските интереси? ***...
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До жекоТия са параТРУПОВЕТЕ! А са такива, щото оня ден изпищяха, че и свестни парашути нямат! А ти за каски говориш...
22
3
 
21
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
Правилно колега. Цялото некадърно антибългарско правителство , ОСТАВКА.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да го маха Бойко, бпли ме онази работа за тази пародия на министер.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пари за мисии в Ирак има ли !?
19
0
 
12
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Не само на него. На цялото правителство да изядат главата. ОСТАВКА
18
0
 
8
 
! Отговори
жеко преди 8 години
кви са тия велосипедни каски това велосипедните войски ли са дето ще се предвижват само по вело пътеките в градовете хахаха смешници
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция има 150 хилядна наборна армия а ние 30 хиляди платени!От къде намира пари Гърция за армията си !??
16
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Ненчев какво ли е направил като хората? Намери пари да си назначи свои хора в министурство, за *** лектори да обикалят един месец за сметка на министерството по България, хапка-пийка под формата на семинари и обучение.... а не може да сметне бюджета. .. да си ходи, пука мина шмайзера