БСП да ни подкрепи за реформите, зове реформатор

Жаблянов: РБ е старото СДС, не подкрепяме реформите им!
Обновена: 17 юли 2015 12:12 | 17 юли 2015 11:57, Анисия Иванова
16
БСП да ни подкрепи за реформите, зове реформатор
Снимка: Bulgaria On Air

За правосъдната реформа в последните дни има два типа говорене – политическо и експертно. Това заяви пред телевизия Bulgaria On Air депутатът от РБ Петър Славов. В БСП също има два вида говорене по темата – едното е на съветските социалисти, другото е на европейските социалисти.

"Надявам се при гласуването да надделеят последните, които да подкрепят тази реформа, защото те са насочени към една независима съдебна система", допълни Славов.

Още по темата

По отношение на шумното заравяне на томахавките в съдебната система през вчерашния ден депутатът от БСП Валери Жаблянов коментира, че в Северна Америка такова заравяне е завършвало с избиване на индианците.

Вчера министърът на правосъдието Христо Иванов и главният прокурор Сотир Цацаров заявиха, че съдебната реформа не трябва да се извърши под "уличен натиск". Двамата се обединиха около идеята, че трябва да се свалят томахавките и да се вземат писалките.

"Жалко, че мъже на такива държавни позиции използват такъв език, което показва нивото на политическия живот в България", оцени Жаблянов.

Според него основната цел за промяна на Конституцията е да се промени ВСС и да се вкарат хора на управляващите. Червеният депутат категорично заяви, че БСП не подкрепя нито тази реформа, нито другите реформи на РБ, защото това е старото СДС.

"Реформаторите потънаха в реформата, защото не знаят какво правят. Не може партия, която е влязла с 8% да иска да обърне държавата нагоре с краката", заяви той.

По думите му нито една от реформите няма да стане, защото са поставени на гнила основа.

Жаблянов допълни, че не вярва на Реформаторите, защото "те са свикнали като дойдат на власт да правят чистки". Те се настаниха в цялата държавна администрация, настаниха си братовчедите, роднините, направиха певици и артисти началнички на кабинети в министерствата", изброи той.

На обвинението, че РБ иска да обърне държавата, Славов контрира, че не е важно с колко процента влиза една политическа партия, а по-важно е как излиза.

Депутатът припомни как БСП е излязла след една година управление и "хората с тояги ги изгониха". Вие получихте половина от подкрепата си, която имахте преди това, настоя Славов.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
ало-ало преди 8 години
ало-ало-подкрепете сдсето защото са велики ...........както винаги...........
9
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До гошко: Не от всеки става национален предател, както не от всеки става герой. За да бъдеш национален предател, трябва поне да провалиш някой проект от национално значение. А ГЕРБ и пишман реформаторите вече провалиха два такива проекта: АЕЦ "Белене" и Южен поток. "Заслуга" за това имат и други, но те бяха движещата сила на това национално предателство, така че да им отдадем заслуженото.
8
0
 
0
 
! Отговори
гошко преди 8 години
До ognyanz: Важното е да имаме честен и независим съд и прокуратура, сега ги няма има нужда от промяна....
7
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Дo гошко: Причината, поради която БСП не подкрепя т.н реформа не е само заради това, че я предлагат пишман-реформаторите. Самата дума "реформа", употребявана от бившето СДС (и настоящи"реформатори") винаги означаваше съкращения, уволнения, и назначаване на "наши" хора.
6
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
За пореден път се убеждавам, че реформатор значи изпечен лъжец. Кого са изгонили с тояги хората. БСП и ДПС заедно предизвикаха предсрочни избори, и благодарение на това пишман-реформаторите успяха да влязат в парламента. В т.н. реформаторски блок са събрани, като от кол и въже вивши седесари и други подобни, които на избори са събирали по един файтон хора, а сега според тях всички трябва да подкрепят нещо, само за това, че те го предлагат. Да, реформа в съдебната система трябва да има, но каква?
5
5
 
1
 
! Отговори
гошко преди 8 години
"Червеният депутат категорично заяви, че БСП не подкрепя нито тази реформа, нито другите реформи на РБ, защото това е старото СДС." Ааааа ясно значи няма значение дали е правилно, няма значение дали е полезно за България важно е да не предложено от РБ....долни национални предатели
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Досега при всяко идване на влас на СДС или производните му сменят ВСС. Това стана при идването на влас на Ф.Димитров през 1991 год. , след това от Костов 1997 год. . Най-големите поражения на съдебната система са от Втори адвокатски колектив София.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5Да но сега ДПС е патерица на ГЕРБ.
2
2
 
10
 
! Отговори
Питащ преди 8 години
Кой да гласува за деформатори при положение, че и тези които са гласували за тях, благодарение на това че разкриха истинския си уродлив образ, сега не ги подкрепят.
1
3
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
НИЕ НАРОДА ЩЕ ВИ ПОДКРЕПИМ ЕСЕНТА С----ТОЯГИ ПО ОХРАНЕНИТЕ МЬРЗЕЛИВИ ***