Борисов: До Шенген през промени в Конституцията!

Баварските ни партньори се чудели защо не се приема съдебната реформа
21 юли 2015 22:09,
99
Борисов: До Шенген през промени в Конституцията!
Снимка: Булфото

Въпросите за Шенген и за бъдещето на България минават през приемането на конституционните промени. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който заедно с вицепремиерите Томислав Дончев и Румяна Бъчварова е на посещение в Бавария, предаде "Фокус".

Премиерът добави, че баварските ни партньори се чудят защо не се приема съдебната реформа у нас. "Много бързо идват новините тук във всяка една област. Но аз се надявам с моите партньори и от Реформаторския блок и от опозицията, с които тези дни говорихме, понеже имахме редкия шанс премиерът на Бавария да ни слуша, да им кажа, че първият и единствен въпрос за Шенген, за доклада и за бъдещето минава през приемането на тези конституционни промени. След това може да се сърдим само на ината си, аз не се слагам в това число, защото положих всички усилия тези дни, да убедя всички колко е важно. Това е условие, което цяла Европа гледа", коментира премиерът Борисов.

Още по темата

Бойко Борисов каза още, че всички български въпроси са и европейски и сред тях изтъкна въпросите за бежанците, големите инфраструктурни проекти, за събитията в Гърция. По думите му се очаква инвестициите да продължат да идват в България. Относно посещението на федералната провинция Хорст Зеехофер, Борисов заяви: "Надявам се в много скоро време до два месеца да ни посети в София, защото е много важно за нашите приятели в Мюнхен, виждате с какво уважение, любов ни посреща. Действително истински партньори, истински приятели. Трябва да се възползваме от този мотор на Германия, каквато е Бавария и с тези приятелства, които имаме да ги въплътим в по-добро бъдеще за българския народ".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
17
 
! Отговори
глупости преди 8 години
Стига сте писали глупости. Баварците дори не знаят къде е България. Хорст Зеехофер е един вечно губещ политик и е разбрал от вестниците, че пожарникарят е дошъл на обяд в консервативната католическа Бавария.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов разбира Съдебната реформа, като оправдаване на осъдения Цветанов. Назначаване на свои хора във ВСС, които да отменят присъдата на Човекът с грозната глава.
3
1
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
ПРАХ И ПЕПЕЛ----ПЛАН РАН --ЬТ ВЬРВИ КЬМ СВОЯ КРАЙ----4 000 000 000 АБОРИГЕНИ---2 000 000 РИМЛЯНИ 1000 000 *** БЬЛГАРИ----АМА КАКВИ БЯХА ТЕЗИ ----ТОВА Е СЛЕД 5 ГОДИНИ СПЕТЕ БЬЛГАРИ
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи, много ли сте горди, че това недоразумение и самовлбюбен и арогантен *** ви е Премиер. Аз се срамувам от вас, нищо че вече не съм в България. Продължавам да се срамувам.
1
2
 
14
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Тия там чували ли са великата мисъл на Винету "вие сте прости и аз съм *** и за това се разбираме " и ако да те такива ли са ,а ако не как ли ще реагират при такъв полет на мисълта когато я чуят?