Президентът помилва един затворник

2 години от остатъка на присъдата са отменени
21 юли 2015 12:40,
15
Президентът помилва един затворник
Снимка: flickr

С указ от 25 май е помилван 32-годишен български гражданин, излежаващ 10 годишна присъда за убийство.

Спречкване между двама мъже, предизвикано от пострадалия, е довело до престъплението.

До момента на помилването, молителят е излежал 2 години и 7 месеца от наказнието си. Осъденият няма предишни нарушения и криминално минало.

От комисията по помилването при президента посочват, че престъплението е единствена противозаконна проява на осъдения. Също така е отчетено, че провокация от страна на жертвата, е довело до фаталния инцидент.

От присъдата му сега са опростени две години.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: президентпомилване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До етиМного лесно съдите - представете си, че някой ви напада, за да ви убие и вие го блъскате, при което той пада и си цепи главата. Това си е непредумишлено убийство, но все пак убийство....това не означава, че чавекът, който го е извършиел е *** и е нормално да има по-лека присъда.И на вас може да се случи! Ужасното е, че истинските престъпници си плащат и мърсуват безнаказано!
8
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
АКО УБИЯ ПРЕЗИДЕНТА КОЛКО ЩЕ МИ ДАДАТ ПЬК И НЕ ЗНАМ ДАЛИ СИ ЗАСЛУЖАВА
7
3
 
6
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
След като управляващите първо помилваха Цветанов да не лежи ефективно, сега и президентът помилва.... УБИЕЦ
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е, при такива помилвания да се дава по-подробна информация за конкретният случай, за да не остава в обществото мнението, че има някаква измама!
5
9
 
3
 
! Отговори
Баш демокрЪт преди 8 години
Който не знае, да го информирам. Престъниците се пускат на свобода, за да се поддържа т.н. "контролирана анархия". Това е по заповед от нашите американски господари. Наместниците им на местна почва слушкат и никога не пропускат да помилват поредния си колега престъпник. А едно време имаше закони и смъртно наказание, нищо пак ще дойде това време! Там където е текло, пак ще тече!
4
4
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Тази обосновка "единствена противозаконна проява на осъдения" при условие, че става дума за убийство , би трябвало да значи, че става дума за "наш човек" - може би даже убеден демократ и реформатор.
3
3
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
мислех да иронизирам с ник толераст каква чудесна новина , но след като прочетох текста наистина е чудесна новина. някой се е отварял и са го очистили, както е било по мъжките времена, така трябва
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роската помилва поредния убиец, досега е пуснал няколко да се разхождат на свобода.
1
4
 
9
 
! Отговори
ети преди 8 години
Интересно а дали близките на убития са доволни от действието на президента? То не стига че за убийство му дали 10 години ами след излежани 2 му опрощават две, тоест след още две ако пак иска помилване сигурно ще го освободят и реално ще лежи около 4,7 години. Интересно. Все повече се замислям как едни 240 човека искенно ме дразнят в парламента и ме предизвикват ..