Проблемът със спасителите се разраства, желаещи няма!

Пунковете за спасителна помощ също нямат оборудване
21 юли 2015 11:40,
43
Проблемът със спасителите се разраства, желаещи няма!
Снимка: Булфото, ахрив

Най-големият разрастващ се проблем са спасителите, на всички плажове имаме недостатъчно спасителни постове.Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова след проверките за спазване на изискванията на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, предаде "Фокус".

"Глобално и областните управители констатират този проблем. На неохраняемите плажове виждаме, че имаме абсолютна липса на спасители", подчерта Павлова. Тя обясни, че от разговорите с БЧК става ясно, че няма желаещи.

"Говорихме и с Агенция по заетостта с апел да се мисли за целенасочени програми в Бюрата по труда. Този проблем е лавинообразен и нараства значително", каза още Павлова. Тя отбеляза, че има проблем и с непълното медицинско оборудване на пунктовете за спасителна помощ.

Още по темата

"Концесионерите са длъжни да осигурят безплатен достъп до морския бряг", допълни още Павлова. Тя обясни, че те имат задължение да осигурят медицинска помощ, течаща вода на всеки плаж и достъп до тоалетни.

"Задълженията им са да не събират входни такси за морския плаж. Става въпрос за пешеходен достъп. Трябва да осигуряват табели къде е свободната и къде е платената зона и всички цени да са написани", подчерта Павлова.

"Направили сме проверка на 99 плажове, които стопанисва МРРБ, като 56 от тях са концесия, а останалите под наем. В тези 56 морски плажа установихме нарушения. В част от тях имаме поставени в по-голям брой от разрешения обекти, а 49 са допълнителни търговски площи - повече маси, столове, тенти, шатри, които не са съгласувани", заяви Павлова.

По думите й другият проблем е, че концесионерът или наемателят не е предоставил схема как ще ги разполага. "19 от плажовете не са предоставили тази информация", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Х преди 8 години
Ми в кипър съм спасител държавна работа го водят 1200 евро дават има постове с джетове в бг какво дават 500лв и гюле за плуване
23
1
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Ликвидираха се доста бази на ПСС, от които наистина има нужда и то много по-голяма от спасители по плажовете. . . Бяло море наистина изглежда по-спокойно от Черно, но както се спомена тук спасителите са 90% ПРОСТИ СВИРЧОВЦИ. Аз и за това ходя на неохраняеми плажове. Няма смисъл да слушам *** по цял ден, включително и по мен защото съм бил решил да влезна 20м навътре. Жена ми ми е достатъчна да ми опява :). Влиза се с разум, но трябва да се влиза. Инак не тренираш и когато се наложи - гориш.
22
1
 
6
 
! Отговори
duhku4e преди 8 години
До Спасител-тарикатЩО ТИ големия Тарикат не станеш спасител за 300 лева бе ***????!
21
1
 
6
 
! Отговори
Пегъзи преди 8 години
Кака Цецка може да прави сметки по 1700 за обяд а 300 на спасителите са им много!!!
20
1
 
11
 
! Отговори
Пегъзи преди 8 години
Те за това няма желаещи щото за 300 никой не ще да си рискува кожата!!!
19
15
 
4
 
! Отговори
Спасител-тарикат преди 8 години
Абе вие колко искате да взима един спасител ? 600 лв им били малко ! Ами да вървят да копат царевица, там и толкова няма да получат. Даже и 600 са им много. Минималната е нормално, като се има предвид, че не правят нищо, освен да се правят на тарикати. Вие какво искате да им дават, 3000 ? Я, слезте малко на земята. 300 им стигат. И без това не са спасили никой.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 26То и сега има курортна такса от 1лв за всеки но потъва в общините, а за охранване на мутрите се предвидиха концесионери.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стопанисването на плажа трябва да е приоритет на съответния курорт. Събират такси за всеки турист и нощувка. Ще отделят от нея, за да поддържат плажа и чистотата в курорта, както и водно-спасителните обекти и персонал. Естествено ще трябва да се глобяват онези, които не декларират легла и нощувки (масова практика). Концесията - механизъм за грабеж от "наши" хора.
16
1
 
30
 
! Отговори
Wasarel преди 8 години
Отказвайте да работите за бг мошенниците , да умрат от глад и липса на кадри дано. Ако имате настолен компютър,интернет и елемнтарна комп. грамотност имате възможност да си докарвате по много начини (графични програми, преводи, код, фотография и т.н. и т.н) от 1500 лв. и нагоре без проблем, а с времето ще добивате и нови умения и ще си докарвате и повече. Бъдете активни, сомоусъваршенствайте се, не робувайте на ***!
15
4
 
12
 
! Отговори
преди 8 години
Миналата година в Гърция се удавиха близо 200 човека, 2013 са се удавили 101, при нас такива (съпоставими) цифри слава богу няма. Така че не ми обяснявайте как спасителите по цял ден чоплят семки и свалят мацки. Но наистина трябва да им се плаща повече, спор няма.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започнете да глобявате ВСЕКИ концесионер, че не си е изпълнил задължението да осигури спасители. Да видите как бързичко ще вдигнат заплатите и ще подобрят условията. Само с думи не става. Почвайте да съдирате кожи. Ако трябва - прекратявайте концесията и правете черен списък та да не може в следващите 5-10г да кандидатства за нова. Друг е въпроса, че 90% от сегашните спасители са просто изпълнители на духова музика.
13
2
 
10
 
! Отговори
мда преди 8 години
Някои от най-красивите плажове в световен мащаб нямат спасители. Самия релеф и други особености не обуславят нуждата от спасители там. Тук обаче е "черно море" и една от добрите практики да има спасители на плажовете в България е на път да си отиде а ние имаме нужда от тях. Смятам, че заплатата на хора които в критичния момент са разликата между живота и смъртта е необходимо да е значително по висока и може би дори регламентирана ( както и поведението има на работното място)
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"На неохраняемите плажове виждаме, че имаме абсолютна липса на спасители" да се чете: "В Министерството открихме, че водата е мокра"Сега сериозно - как искате да имате спасители, като им давате мизерно заплащане, за да си рискуват живота за разни пияндурници, решили че са големи плувци?
11
1
 
17
 
! Отговори
Само така преди 8 години
На ви сега един среден дебеловрати, мутрите да пращат гаджетата със силикона да плават като спасителни шамандури. Няма балъци вече, всеки млад човек, който иска да изкара пари от това записа по едно от онези "качествени" висШШи и замина спасител навън където им плащат. Тъжно но факт, въпрос на избор къде ще си продадеш ***.
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как ще има, като им забраниха им да задяват мадамите по плажа?!
9
1
 
19
 
! Отговори
Pimp C преди 8 години
Като се дава на концесионер плажа да го задължават да дава на спасителите по 1000лв заплата , а не само да дерат кожи за чадъри и шезлонги.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тези пари дори са много!
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е ,като да строиш магистрали с помощи !!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще карат без спасители.Който се притеснява да не се удави- във водата до колене и после на пясъка.Лигавщини...
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата трябва да си обучава такива хора, а не само да лапат.