Очаквано: Миков не клекна пред Борисов

Червените няма да подкрепят конституционните промени
57
 Очаквано: Миков не клекна пред Борисов
Снимка: БТА

Очаквано премиерът Бойко Борисов не успя да убеди социалистите да подкрепят промените в Конституцията, внесени от 132-ма депутати от ГЕРБ, ПФ и РБ.

След кратка среща днес, продължила по-малко от половин час, лидерът на левицата Михаил Миков обяви, че тяхната позиция остана непроменена.

Още по темата

"Още в края на януари, когато се обсъждаше стратегията за реформа на съдебната власт ясно заявихме, че подкрепата ни за нея не е основание да се правят конституционни промени без преди това да се анализират проблемите в съдебната власт, да се види какви законови промени са нужни и в този процес на работа евентуално да се предвидят промени в Конституцията, а беше избран обратния подход- да се внесат промени в Конституцията и днес това е проблем на политически интерес и напрежение", обобщи Миков.

Бойко Борисов пък призна, че явно е бил подведен.

"Миков аргументирано ми каза защо са против, защо това, което предлагаме не отговаря на куп въпроси, моите аргументи са, че в закона след това ще бъдат артикулирани, а техният отговор беше: "Когато го направите, сме готови да седнем и да говорим". Сиреч аз съм бил подведен, че много работа се е свършила, но всъщност се оказа, че през тези месеци само сме се информирали какво искаме да направим и за добрите ни намерения, повече се е политиканствало без да се поставят аргументите на масата, за да може основните политически сили да ни подкрепят", оплака се премиерът.

Въпреки че е ясно, че само с гласовете на ГЕРБ, ПФ, РБ и част от БДЦ поправките в основния закон няма как да минат, а засега останалите партии имат резерви, все пак утре парламентът ще обсъди проекта, който претърпя фалстрат още в ресорната комисия в НС.

"Утре ще положим всички усилия на мнозинството да направим тези промени колкото ни стигат силите", даде заявка Борисов.

Оказа се, че е той е много ядосан от публикации на т. нар. от него "медии бухалки на газовите посредници, които по стотици милиони взимаха и много услужливо техните вестници стоят така в медийните блокове, че да се виждат най-много".

"След като вчера казах, че настоявам съдиите да се избират от съдии, а прокурорите от прокурори, цяла сутрин слушах обратното. В медиите бухалки се манипулира общественото мнение", обвини ги Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
2
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 8 години
Когато прочета нещо от някой завършил в Симеоново или югозападния университет си взимам 1 часа почивка и 2 бири -загорка.Ама когато точно този ,,някой ,, е център нападателя на :Бисстрешките тигри ,, ми трябват 2 дни на морето и каса бира за да го разбера.Е, вече точно този някой- ми омръзна и си останах верен на загоркатаТя милата поне не ме е излъгала , а пък за онзи някой от Симеоново ми останаха само псувните.Така,че наздраве със загорката и задължително споменете ОНЯ НЯКОЙ СИ от Банкя
41
4
 
2
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
Няма и да клекне. Миков за разлика от ммекерето Борисов е достоен човек
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Магнолията се върна при корените си.Готов е да кляка на всеки в името на властта.
39
7
 
4
 
! Отговори
Бат Петко преди 8 години
До Анонимен 35Леле боже. Доживяхме и това, някой форумен ***.т да пише, че Партията, ограбила и съсипала България, била трезвомислеша. Стабилна е, за съжаление. Но ние (БЪЛГАРИЯ) ще тръгнем напред само тогава, когато тази велика Партия стигне до нормалните 5-6 % от гласовете. Дай боже да е скоро
38
0
 
2
 
! Отговори
Бат Петко преди 8 години
До ДаниелТози, дето му пишеш, му е през оня работа за БСП и за ДПС, ама като плащат хората, защо да не напише някой ***.
37
2
 
2
 
! Отговори
Бат Петко преди 8 години
Браво на всички форумни коментаториЗнаем че "КОЙ" има много пари, ама не знаех, че плаща на толкова много форумци.Так держат, товарищи
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еееех, ако беше Серго, щеше и да клекне и да се наведе. Явно Борисов се е стиснал да почерпи Миков няколко водки.
35
5
 
5
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
До СоцДа спечелиш парламентарните избори не са ти нужни 121 депутата, а да спечелиш най-голям брой гласове на парламентарния вот. А колко пъти ГЕРБ е бил БСП на парламентарни избори - от 2009-а досега БСП все яде пердах. Още дълго ще ядете дървото, така че свиквай с положението. То и ДПС ви изпреварва по гласове напоследък, така че направо да ви подготвяме опелото и да ви вадим житото за партията.
34
11
 
6
 
! Отговори
адвокат преди 8 години
Миков не кляка.Той само се навежда ,но други -на Ахмед и на Волэн
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мутрата си е мутра!Само бухалки са му в главата
32
8
 
16
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
Няма да клекне разбира се. Единствено той се показа като отговорен политик, ангажиран с проблемите в страната. РБ, ПФ, ББЦ, ДПС не само клекнаха пред Тиквата, ами му се и надупиха
31
6
 
7
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Да спечелиш изборите за НС трябва да имаш 121 депутати, другаря Борисов колко има и колко имаше миналите мандати ? Колко пъти е бил БСП ------> 0
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дрогарю Борисов, кво праиш при тоз дето не изтрезнявал, нали така то нарече? Нали си победител на Н брой избори, кво им ходиш на крака?
29
6
 
9
 
! Отговори
работата отива преди 8 години
На избори 2 в 1,тариката Борисов,ще се отърве от всякакви баластни партийки и отново,ще излезе сух от помията,за която носи отговорност еднолично.
28
3
 
7
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Ицо жожето да си дава оставка заедно с Ненчев
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Брюксел имало среща между великата реформаторка Сталинка и министъра на правосъдието. На срещата решили България да не влиза в новата Европейска структура за борба против корупцията в целия ЕС!!!! И тава е станало без знанието и одобрението на Тикваров? Хахаха!! Асо влезем при най-малката проверка Тикваров, Царчето, Гея, мавъраот Драгалевци и екипите им са директно за затвора. А ДПС то ще водят хорото. Как да има промяна и нормална съдебна система? Сами себе си да се натикат по затворите?
26
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
с всеки изминал ден външния вид на борисов се изменя беше много нафукан13 пъти бил бсп на избори и така нататък и сега го гледам тази коалиция му разгонимайката та думата ми беше как пожарникарят ще говори за съдебна реформа иконституция на миков това е смехотворно и щабът на герб не трябваше да допусне тованещо излагацията е тотална
25
3
 
8
 
! Отговори
некомпетентност преди 8 години
Какъв е екипа писал проектът за промени...да не би да са получили образованието си в школата в Симеоново,адвокати с отнети права и едно недоразумение"конституционен съдия",ако това са хората,много ясно,че промените са мъртво родени!?
24
3
 
7
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Не минава реформата на Ицо жожето = оставка на Ицо жожето
23
3
 
11
 
! Отговори
Strongman преди 8 години
При фалстарт днес - курс към извънредни предсрочни избори, заедно с местните. Тази "системна" пасмина трябва да бъде изхвърлена от парламента. Тъкмо започнем да си подаваме носа над водата и комуналните услуги на Путин ни завират отново в ***.