РБ отряза Борисов: "Не" за друг проект за Конституция

Реформаторите остават зад внесения вече вариант
Обновена: 22 юли 2015 19:00 | 22 юли 2015 18:34,
69
РБ отряза Борисов: "Не" за друг проект за Конституция
Снимка: архив Булфото

Реформаторският блок отказва да подкрепи друг вариант за промени в Конституцията, различен от вече внесения. Това решиха единодушно депутатите от Блока и Председателският съвет на коалицията.

Така хората на Кънев и Кунева отговориха отрицателно на очакванията на премиера Борисов да застанат зад нов проект за изменение и да помогнат за старт на реформата, която сами поискаха.

Още по темата
За наличието на нов проект за промени в Конституцията се разбра неофициално след извънреден председателски съвет в парламента. В него участваха лидерите на партиите в НС и премиерът Борисов. След края министър-председателят обяви, че подкрепа за измененията има, но не и от Реформаторите. Той им даде време да помислят и изрази надежда, че ще отговорят положително.

Борисов обаче пропусна да обясни, че намерената подкрепа е за нов проект за изменение на Конституцията. Зад него са застанали всички партии без БСП и РБ. Това обясниха неофициално участници в срещата след това.

В късния следобед Реформаторите се събраха на заседание, а след това излязоха с лаконичната позиция: „Председателският съвет и Парламентарната група на РБ на съвместно заседание взеха единодушно решение да поддържат внесения в Народното събрание на 26 май законопроект за промяна на Конституцията, внесен от Цецка Цачева и 131 народни представители, като изразяват готовност за  търсене на съгласие между достатъчно политически сили”.

Неофициално очакванията са до гласуване на първия проект за промени да не се стигне и поради изтичащия срок от внасянето му съдебната реформа на Реформаторите да не бъде придвижена изобщо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Пишман-реформаторите са солта на земята. Преди тях не е имало нищо и без тях нищо не може да се случи. Който не подкрепя това, което те предлагат, е против демокрацията и е слуга на Путин.С тези прости лозунги пишман-демократите събират около себе си наивници и платени ***, като тези, които сега предлагат локуми пред Народното събрание.
53
2
 
4
 
! Отговори
Кой не го знае преди 8 години
Та в Добрич всички знаят, че Радан е зет на един от най-влиятелните партийни функционери на БКП в гр. Толбухин / сега Добрич /.И какво от това? Че то всички партийни лидери сега, бяха ВЪРЛИ, ЗАКЛЕТИ КОМУНИСТИ до преди 10. Ноември 1989 г.Но сега са демократи и бизнесмени.Без коментар.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този има подкрепата на американците, което означава че Боко е пътник. Най вероятно Боко ще се кандидатира за президент ще изкара 4-5 години, а ние ще се срамуваме от него както сега ни е срам от БСП и ДПС.
51
1
 
4
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Не човек, а желязо ............НЕЕЕЕЕ комунист, промълвилП.П.Тъй се държат КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ зетьове. Кьораво......ИЗВИНЕТЕ......кораво!
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Писна ми вече иот тази мутра-мутант-комунист!!!
49
0
 
1
 
! Отговори
do 43 преди 8 години
Vav Belikobritania niama konstituciq
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е това недоразумение наречено държава да се закрие и всеки да си търси късмета ,където намери....
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Порошенко казва това, което западните политици искат да чуят и по някаква причина те му вярват, но не разбират колко невъзможна е деолигархизацията в нашата система.Това важи с пълна сила и за Бойко Борисовото управление!!!Само лъжи, имитация на реформи и богатеене от приближените МУ!!!Както Украйна се е подложила на САЩ, така и Борисов е заложил България на САЩ и защитава техните интереси!
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Краткият мандат на този Парламент мина. Реформи > само мохабет. РъБанките да 'фърлят пешкира и да си ходат. АМА > ходат в Банки да се мазнят ...... четки да правят, сокчета и портакали да носат, скоро и магнолиите ще поливат и мач ще ритат > пак в Банки .... че повече Парламент > Йок. - Малкият Мук > до вчера договаряше > коалиция РЕФОР'МЕСТАН - ко ньйе !!?
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой досега не е разбрал, що за комунистическо хвъркато е Бочко Филията, надявам се вече да е наясно. Браво на РБ, но блокът е изправен срещу стена от комунистически антибългарски партии (вкл. и ГЕРБ) и няма много място за маневриране. Според мен, ако не се промени Конституцията, по-добре нищо да не се променя, защото дори и с първоначалният проект, който се подкрепя от РБ, нямаше да има радикални промени в съдебната система (все пак това беше вариант, за който би могло да се каже, че беше единствено приемливият като се има предвид съотношението на силите в НС).
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боце приключи.. Политическият вариант на Лудогорец.
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имитация на съдебна реформа.Не искам РБ да участва в тази мутро-милиционерска чорба.
42
0
 
9
 
! Отговори
ПРИСТАНАЛА преди 8 години
Мома Бойка хубава,хубава още гиздава,на Местан ага пристана, бяла ханъма да стане.Свекърът Доган ефенди в сарая на вратня си я посрещна и щедро от сърце я дари с до два ми наниз пендари и торба златни жълтици. На двамата млади и влюбени с радост още им даде, ниви големи хубави БОСТАН да си направят тикви и кратуни да сеят на Раданчо Кънев и реформатори от богатата реколтата да подарят за съдебната рИформа още с баклава и шербет да си подсладят!!!
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На боце , пак другите са му виновни , добре нали е премиер , той на знае ли какво се случва в държавата или може само да реже лентички?
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Англия не са си променяли конституцията от 1600-ната година, но това не им пречи изобщо като ги гледам.
39
0
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
До непукист Не само тук . Да погледнат в ЕС където повечето комисари са също "бивши " комунисти , социалисти и агенти . Ако се върнем много назад в историята може да се окаже , че и Христос е бил агент на еврейското лоби в Римската империя !
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТо хидро-инДжИнера с какви пари е платил?Те от СИРИЗА и те "честни"комунисти.Ама нали знаеш,че Българина ПЛАЩА, ПЪК Турчина прави атенатите,защото го мързи да работи!!!
37
3
 
2
 
! Отговори
tonko преди 8 години
Gospodin Borisov, stiga ste im upravqli bakiite na tezi deformatori - iznudva4i. Samo spekulirat s umreliya ES.
36
0
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 8 години
До коментара на Атакист 27,мили съфорумник напълно си прав с предложението заЛустрация но тези които трябва да бъдат лустрирани са във власта и никога не щесе звърши.Ако си спомняш навремето на управлението на СДС много от тях настояваха за лустрация но сега с ГЕРБ и пеят друга песен един от тях бе МЕто Андреев ,другите се покриха като им дадоха топли кресла.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен39На хидро инженера плати Австрийската компания която прави Цанков камък. Хем нищо не знаете ама е важно да се изплютите.