Втори опит: 180 внесоха нов ремонт на Конституцията

Всички депутати от ГЕРБ, РБ, ПФ и ДПС се подписаха, от АБВ - трима
24 юли 2015 15:18,
91
Втори опит: 180 внесоха нов ремонт на Конституцията
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ, РБ, ДПС, ПФ, АБВ и БДЦ внесоха нов проект за промени в Конституцията. Това стана ден след като мнозинството се разбра да изтегли първия вариант и да се обедини върху друг.

Още по темата

Макар за внасянето да са нужни 60 депутатски подписа, управляващите държаха да съберат минимум 180.

Това всъщност е конституционната подкрепа, с която измененията в Конституцията може да бъдат приети на първо четене.

Под новите промени са се подписали всички депутати от ГЕРБ, РБ, ПФ и ДПС. От АБВ са се подписали трима, а от БДЦ един не е сложл подпис, защото е в чужбина. Това съобщи шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Събирането на заветните 180 подписа до последно бе под въпрос заради отказа на реформатора Димитър Делчев да сложи своя. Наложи се лично лидерката му Меглена Кунева да му се обади, за да направи той компромис.  

"По настояване на госпожа Кунева, която е поела ангажимент към премиера Борисов съдебната реформа да тръгне, се съгласих да положа 180-ния подпис. Но това не означава, че ще гласувам охтно", каза Делчев.

Той обясни, че заедно с колегите си от РБ ще внесат промени между първо и второ четене, които ще са сходни с оттегления първи проект. Става дума за явното гласуване във ВСС и възможността съдилищата да могат да сезират КС. 

Шефката на парламента Цецка Цачева потвърди, че гласуването на новия проект ще бъде в началото на септември.

Предстои да се променят решенията, с които бе избранна временната комисия за промени в Конституцията и процедурните правила за измененията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛЕД КАТО СИ НАЗНАЧАТ НЕЗАКОННО ТЕХНИ ХОРА ВЪВ СЪДЕБНАТА ВЛАСТ ПОСЛЕ ЩЕ ПРОМЕНЯТ КОНСТИТУЦИЯТА, ЧЕ БРАКА Е СЪЮЗ МЕЖДУ МЪЖ И ЖЕНА!!!! ГЕРБЕРАСТИТЕ НА БУДА ИСКАТ ИЗВРАЩЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ НАПЪЛНО ПРЕОБЛАДАВАЩО!!!!!НО УВИ НАРОДА ПОВЕЧЕТО НЕ ОТИДЕ ДА ГЛАСУВА И С ТОВА 1 МИЛИОН НАДДЕЛЯХА НАД ОСТАНАЛАТА ЧАСТ!!!!
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов разбира Съдебната реформа като оправдавен на Цветанов и да не лежи в затвора.
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдебната реформа ще е има само когато този на снимката и шефът му си понесат наказанията за всички извършени престапления
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До дамМного е угодно да се пропуска факта, че правителство на БСП и ДПС НЕ МОЖЕШЕ да се случи без фиктивната подкрепа на ГЕРБ!!! Отсъствайки от залата и благодарение на фалшивите правила на работа на НС, беше избрано правителство с по-малко от 121 гласа! По същия начин се приемат и цели закони с подкрепа далеч по-ниска от 121 гласа (напр. 30)!
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този Делчев нагледно показа и доказа, че т.нар. депутати не са там, за да представляват хората (избирателите си), а да представляват лидера на съответната партия и личния си интерес(ако не е в разрез с позицията на политлидера). СРАМ!
32
16
 
2
 
! Отговори
AZ22 преди 8 години
Бойко - президент! Радан - министър-председател! *** пикаят газ!
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И, я да повторим: ГЕРБ не управляват с ДПС, честно ли? Сега си показаха, че са едно, всичките. Само ни играят театър от време на време че да гласуваме. Ама скоро ромите ще са им достатъчни като бройка и просто ще си ги разпределят кой къде да гласува.И изобщо от многото бла-бла-бла, някой някъде написа ли какво точно променят и как точно ще помогне на съдебната система. И в смисъл-ще помага на нашите да се измъкват по-леко или на съдиите да взимат по-лесно пари или какво по-точно??
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦЕЛТА Е ДА СИ НАЗНАЧАТ ТЕХНИ ХОРА ВЪВ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!!!!ПОСЛЕ КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ЩЕ ОТМЕНИ НАЗНАЧЕНИЯТА КАТО НЕЗАКОННИ !!!НО ДОКАТО ГИ ИМА НАЗНАЧЕНИЯТА ЩЕ ПРАВЯТ БЕЛИ И МРЪСОТИЯ!!!ОТВРАТ ПЪЛНА ТОВА Е БУДА БУДАЛИСОВ!!!НО 1 МИЛИОН *** ГЛАСУВАХА ТОЙ ДА Е НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА А ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НАРОДА ПЪК НЕ ОТИДЕ И ДА ГЛАСУВА СПРЯМО ИЗБОРИТЕ 2009-ТА КЪДЕТО ИМА 4 МИЛИОНА И 300 ХИЛЯДИ ГЛАСУВАЛИ А СЕГА 2014-ТА СА САМО 3 МИЛИОНА И 300 ХИЛЯДИ ГЛАСА!!!НАРОДА Е ПРОБЛЕМА !!!!!!!!!
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква държава ????? Цв.Цв. да ми говори за съдебна реформа ???!!!!
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато едни и същи нещастници идват на власт, в нашата родина нищо няма да се промени към по добро.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ли е новата опорна точка-че ги били купили с 16 милиарда....
26
0
 
10
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 8 години
ето е тиквестата еманация на политическата класа. съдебната реформа се прави от мутрата, фузкултурника, доносника-***-литератор-обръч, #кой и пр. ***, все изтъкнати конституционалисти. осъденият на две инстанции, ухото, се произнася от трубуната. всеки народ си заслужава управниците.
25
6
 
2
 
! Отговори
хаха преди 8 години
До 29Както прави Ципурата в Гърция лиСамо , че той 16 млрд ги харчи за седмица , сега иска 90 млрд евро , не 16 млрд лева
24
10
 
0
 
! Отговори
дам преди 8 години
До Анонимен 26Напекло те е слънцето .На Борисов не му трябват 180 депутати , той не е обещавал реформи и за него 121 гласа са достатъчни , а това че са се събрали толкова показва , че това правителство е бетонирано .Много бързо забрави миналия парламент , че БСП се целуваше с ДПС насред орлов мост и правеха общ митинг , за десерт Волен се биеше в гърдите , че е златния пръст и той решава докога ще е ДПС на власт.Много Ви е къса паметта
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не е в затвора ?
22
4
 
16
 
! Отговори
до 28 преди 8 години
С 16 млрд могат да се купят доста повече от 180 гласа. Могат да се купят цели партии. Може да се купи всичко.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КУПИХТЕ бая подписи за нещо дето ще искате КС да ви го тълкува дали е законно а се пишете големи ''прависти'' ама сте саде едни лакоми *** и гешефтари дето за власт и кражби всичко правите....Как един законодателен орган какъвто се води нс гласува нещо дето сам си признава че НЕ знае дали е законово????
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До пазар за булкиЗначи ако не можеш да оправиш жена си е виновен комшията от 1-ви етаж защото не ти е почерпил бира. Егати *** си. Атака и БСП са ти виновни че Раданчо и ГЕРБ се наведоха на ДПС. То по голяма глупост скоро не бях чел.Абе на крива ракета космоса и пречи.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЕЗ ДПС ГЕРБ Е НИЩО. НИЩО! ПЕЕВСКИ И БОРИСОВТова с конституцията е много сериозно нещо и ще направят някаква много голяма гадория. Тия пазарлъци не са случайни. Голямо искане ще да е било, голямо натискане. Само не знам новият законопроект за конституционни изменения, който ще бъде внесен за разглеждане в НС, от Анкара ли е пристигнал директно или е минал през Козяк за творческо оформление?! Боко се тупа в увисналите си гърди, че след октомври България ще е приета в шенгенската зона. Но, повярвайте ми, след местните избори през октомври, до март може да няма правителство, а есента избо
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
голямо, направо за Оскар. Вървим вървим към смърт. И като се разделят съдиите ко ще стане и ко ще се промени? Едно нищо те така и така правят каквото си искат. А ГЕРБ и ДПС са си другари и сега приятели и побратими отдавна още в далечната 2007г. се договаряха къде какво да бъде!