БСП прати Михаил Мирчев в битка за София

Зад него останаха Георги Кадиев и Гергана Алексова
Обновена: 25 юли 2015 19:45 | 25 юли 2015 19:43, Камелия Цветанова
51
БСП прати Михаил Мирчев в битка за София
Снимка: Булфото, архив

С голямо мнозинство политологът и социолог Михаил Мирчев беше одобрен за кандидат за кмет на София от градската организация на БСП в столицата. Мирчев е получил 108 гласа, а за другите две предложения - Георги Кадиев и Гергана Алексова, са гласували съответно 33-ма и 23-ма делегати, предаде БНР.

Номинацията на Мирчев трябва да бъде утвърдена утре от Националния съвет на партията. Преди да бъде избран той обясни с какво ще се противопостави на сегашния модел на управление.

"Честност и принципност. Фактите са ясни – на пръв поглед много се строи. София се разкрасява и под килима има огромни злоупотреби, огромни машинации, а има и хора, които се прикриват почти на бандитски принцип зад приятното лица на Йорданка Фандъкова", каза той.

За водач на листата на общинските съветници за предстоящите местни избори беше предложен и председателят на Градската организация на БСП Калоян Паргов.

Той заяви, че в предизборната кампания ще бъдат посочени негативите на управлението като лошото разпределение на бюджета на столицата, в което приоритет имат ремонтите, а не здравеопазването и образованието, детските градини и транспортът, както и осветлението в крайните квартали и лошото управление на общинската собственост:

Повеждаме битка за подкрепа от местната общественост, за друго отношение към общинската власт и за друга София. Битката за България минава през битката за София, категорични бяха социалистите.

БСП няма да се коалира с други леви партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: БСПкметМихаил Мирчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
43
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-големи крадци и мафиоти от комунистите няма, не знам с какви очи изобщо ги говорят тези неща... И кметовете им по общините и правителствата им, всички ще бъдат запомнени с катстофи. Радвам се че нямат никъкъв шанс в София!