Константин Пенчев: Първият ми мандат не е провал!

Омбудсманът коментира кандидатурата си за втори мандат
Обновена: 27 юли 2015 10:52 | 27 юли 2015 10:45,
29
Константин Пенчев: Първият ми мандат не е провал!
Снимка: архив, БулФото

''Мисля, че първият ми мандат не е провал!'', коментира пред Нова тв омбудсманът Константин Пенчев кандидатурата си за втори мандат. 

''Още април казах – ако бъда предложен ще се кандидатирам за втори мандат, защото имам право по закон!'', коментира той факта, че кандидатурата му беше издигната от Реформаторския блок, а не от ГЕРБ, които го издигат за първия му мандат.

Още по темата

''Аз искам да напомня, че приемах в кабинета си и протестиращи и контрапротестиращи и представители на НПО-та по време на протестите срещу Орешарски и Пеевски'', коментира Пенчев дали е бил неудобен за някого на поста си.

За плановете си за втория мандат той допълни: "Ще се опитам да се преборя с езика на омразата, да бъда обединител между гражданите и институциите, но и между протестиращи и контрапротестиращи".

Кандидатурата на Константин Пенчев бе издигната от Реформаторския блок, след като БСП и депутати от ГЕРБ подкрепиха Мая Манолова за поста на омбудсман.

От реформаторите внесоха кандидатурата му в последния ден, в който това беше възможно. Този четвъртък предстои депутатите да решат кой от двамата ще заеме поста.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
V преди 8 години
мноооооого реформаторско от страна на реформаторския блок ;) Да издигнеш кандидатурата пак на тоя дето не си вършеше работата. И какво му е реформаторското на тоя блок ??? Аз лично съм му писал на тоя *** и ви казвам че тоя си е заплатаджия въобще не отговаря ако ще засегне интересите на герб и останалите от тая банда ;) А и ква база за сравнение ще имаме ,ако пак тоя навлек остане ???много ясно че трябват реформи ,а не реформатори които гледат само да сабутират реформите .псевдо-реформатори
20
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До ГеоргиС езиците, които владее може и да се кандидатира за работа в ООН
19
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Вие заслужавате още по-висок пост от този на омбудсман.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютен ***. Тоя не може да говори, а го сложили за Омбудсман. Герберизъм в действие.
17
1
 
2
 
! Отговори
SD преди 8 години
Напълно измислена длъжност за хора приближени до властта .Заплата на месец 2900 лева и не работиш нищо .
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лаком фъфлек! Иска още да *** на тази клатик-рска длъжност.
15
2
 
4
 
! Отговори
гого преди 8 години
Стааар *** е Пенчев-вижте му биографията в гугъл,,,,кааакво сте тръгнали да ми го хвалите!!!! На всички строеве удобен,щото нищо не работи ,получава голямата заплата и майстор на фъфленето,,, !!!Айде къш ,,,
14
1
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Два пъти съм му писал.Първият даже и не ми отговори в срок и трябваше да напомням по телефона.И в двата пъти- общи приказки, отговор "няма да стане" и ....благодарност за доверието:-)ЧИБА!!!!!!!Ставай кмет на "Факултето".
13
1
 
7
 
! Отговори
Каракочев преди 8 години
Пенчев, засрами се бе!
12
3
 
12
 
! Отговори
и преди 8 години
Нищо лично, г-н Пенчев, но цялата Ви институция е една голяма бутафория и играещите я сте такива смешници, че чак ми се плаче от глупостите Ви.
11
0
 
10
 
! Отговори
Мите Опилски преди 8 години
Как да не е провал ,бе пич ?! Набутаха те на длъжност, от която нищо не зависи...Голяма фирма,бедно положение...
10
7
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Да сравняваш лицето Манолова с К. Пенчев си е чист цинизъм но е напълно в комунистически дух. Да предлагаш лице което във всичките си дейяствия в НС е защитавала лобистки и частно партиини интереси на пост защитаващ обществените такива, е все 1 да сложиш вълк да пази кошарата! Прегледайте как е гласувало споменатото лице за законите "Ванко 1", "Закона за банките", "Изборния закон" и т.н......
9
1
 
9
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Спомнете си защо Пенчев бе назначен на тоя пост!След злополучната атака срещу Филчев,Пенчев бе просто смачкан,въпреки че каза абсолютната истина-Филчев е освидетелстван психопат!Заявиха че документът бил фалшификат и накараха Пенчев публично да се извинява!Само че след няколко години се оказа,че всичко е вярно и от кумова срама го направиха омбудсман-малка компенсация за тревогите.Иначе е почтен човек.Колкото до дейността му-спрямо Г.Ганев е голям напредък,но по същество нищо особено.
8
3
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Излишни постове да лапат парите на измъчения беден народ...
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пенчев не го ли вкара мадридския мушеник?
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Пенчев, вие сте честен човек и затова бягайте далеч от политиката
5
4
 
12
 
! Отговори
Милен преди 8 години
Вероятно най-безполезната структура от и без това безполезния държавен апарат. На мен лично ми е все тая кой ще е омбудсман, който и да е все тая - полза никога няма да има от него за каквото и да е било.
4
3
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Пенчев е празно дърдорене и нищоправене като тези които го предлагат!
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно безмислена и синекурна структура (и длъжност омбудсман), която оправадава съществуването на поговорки като: "Кучето си лае, кервана си върви", " Като ми пееш Пенке ли, кой ли ми те слуша", "От ден до пладне" и т.н.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата ти длъжност е пълен та..ак! Закривай! Файда за народонаселението никаква! Закривай!