Кунева призна, че без ДПС съдебна реформа няма

Да не веем партийни байраци, призова вицепремиерът
27 юли 2015 10:00,
44
Кунева призна, че без ДПС съдебна реформа няма
Снимка: архив, Булфото

Не трябва да веем партийни байраци, когато става въпрос за съдебната реформа. Това замърсява средата. Важен е резултатът и той се случи., коментира пред  bTV вицепремиерът Меглена Кунева.

На въпрос дали ДПС е надвила в политическото боричкане за конституционните промени, тя отбеляза факта, че благодарение на гласовете на ДПС предложената основна част от реформата - разделянето на Висшия съдебен съвет, е станала възможна.

Още по темата

Кунева призна, че в новия вариант на текстовете за изменения в основния закон не присъстват всички предложения на Реформаторите, но подчерта, че е запазена основната част на предложенията, които са важни, за да може да продължи реформата в избраната посока.

"Беше факт, че гласовете само на ГЕРБ и Реформаторския блок нямаше да стигнат. През тези месеци трябваше по-рано да направим стъпките или за търсене на по-голям компромис, или за някаква промяна в позицията, каквато в крайна сметка се случи", посочи Кунева.

По думите й обаче няма изкривяване в основната идея на съдебната реформа.

Тя заяви още, че амбицията й е между първо и второ четене да се върне явното гласуване във ВСС.

"Бих работила в тази посока. Трябва да кажем без кое не можем, къде минава линията, от която няма как да се отстъпи, а останалото да бъде предмет на дебати, да има повече време и да убедим хората в НС, че ние имаме право", допълни Меглена Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Замърсени сте всички, да не казвам кирливи. ДПС ви изви ръцете, като определи съотношението на бройките в своя изгода, че и запази тайното гласуване във ВСС. Пък Премиера и другите плеснаха с ръце и го прегърнаха. И кафе пиха, горчиво без шекер. Удивително глупав трябва да е всеки дето мисли, че нещо ще се промени т.е. реформира. Същите хора ще си правят същото и никой няма да знае кои са. Реформаторите отстъпиха в последния момент, пък Патриотитеее, що за патриоти са. Евала, аферим, ашколсун.
26
0
 
3
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
А кога Кунева ще признае за себе си, чии интереси защитаваше и като еврокомисар и сега като министър? Дали националните или нечии корпоративни?
25
0
 
3
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
То без ДПС ти нямаше да бъдеш и еврокомисар подлого. Госпожо Пръмова, спрете да защитавате интересите на определени кръгове и групировки, спрете да се кланяте на чужди държави и започнете да отстоявате интересите на БЪЛГАРИЯ
24
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
"Важен е резултатът и той се случи". Нищо подобно не стана: За Бойко и за пишман-реформаторите накрая беше важно изобщо нещо да се случи, иначе нямаше как да се оправдават за глупостите, които вършеха. Така че приеха трите хикса върху първоначалния си проект, и накрая остана това, което още в началото ДПС каза, че ще подкрепи.
23
0
 
15
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
Преди време Радан говореше как ДПС били изтласкани от властта(нищо,че по места си дерибействат яко).Каквото и да говорят поредните козметични промени,вместо здраво прилагане на закона.Плюят,че Конституцията била приета от БСП,а мутрите какви са-по-умни,по-способни ли?Ще разбера,че нещо се случва,когато Кунева и мутрата и цялата плеяда знайни и незнайни крадци биват вкарани в затвора.Иначе всичко е прах в очите на Брюксел и хвалби по телевизията-в живота - корупция и безвремие.Протестъри где сте?
22
0
 
17
 
! Отговори
ККК преди 8 години
Противоконституционната партия без която не можело ! Как ще може като и реформатори и гербери са фесове !
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС буквално удуши "реформаторите" със собствената им "реформа". Пак сме в нищото, отново безвремие и нищоправене. Ден да мине, самун да загине
20
1
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Натякване че без ДПС не можело .....нали е противоконституционна партия ? Вие ни натяквате една незаконна партия ! Не можело кай ...и защо ? Обясни *** ! Имат 20-30% гласове на всички избори ли ? Недей му мисли много ми ела тука да ти тегля един !
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турска партия ще променя Българската Констутуция ??
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кажете какви точно РЕФОРМИ правите , та не са съгласни всички с тях , а трябва ДПС пак да си прокарат някоя анти- българска политика ?
17
1
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Ако не сте видели най-голямата българомразка, ето я! Че и народа я избра, сляп си народе!
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая за какво взема заплата в Министерски съвет!?
15
1
 
15
 
! Отговори
Зевзек преди 8 години
Крива баба-дърдорана!
14
1
 
19
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Кунева, заминавайте си с ДПС в Турция... Тук е БЪЛГАРИЯ.. Промени в българската Конституция от ТУРСКА ПАРТИЯ са неприемливи
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо не разбирам?!нали заради ДПС свалихте от власт БСП??Нали заради ДПС гласувахте за Боко??А сега ДиеПиеСие са "добрите"?????Е.ах тая крива нива и тоя *** ***.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кмет на София кой е да не е някой роднина на междуречки?като му казали избухнал в смях, хванал се за ушите и казал:да не кажете че бай ви Тодор ви е оставил без кадри!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дошъл си духът на Тодор Живков и почнал да обхожда България. срещат го правоверните комунсти.Здравейте другари - Кой сега е президент -Един, младеж от школат на другаря Лилов - Георги ПървановА кой е в Американското посолство - вашата бивша превочка - Ирина Бокова.А кой отговаря за външо - снахата на Иван Пръмов - но със друго име.А койе премиер на България - Синът на димитър Станишев. Главен Прокурр - Внукът на Борис велчев.Позамислил се Първия и казал - а кмен на София кой е?
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така е признала нещо което от 2 месеца всички казват. Трябват 160, без тяхните гласове не можеше. Утрешната шокираща новина ще е - Кунева призна ,че е от реформаторския блок. Форумците са по-журналисти от "журналистите"!!!
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е луд този, който яде баницата, а който му я дава. А гербавите заради мазното кокалче на кого ли няма да се наведат. От по-ясно е, че от тях нищо не зависи. Затова само Атака може да ги измете всичките завинаги и прати на бунището на историята.
8
0
 
1
 
! Отговори
prod 8 преди 8 години
ще ви помоля да не ставате една от тях да помогнете на обикновения човечец