Плевнелиев: Решението не отчита волята на народа

Президентът благодари на депутатите, които го подкрепиха в НС
Обновена: 28 юли 2015 17:35 | 28 юли 2015 17:34, Красимир Ангелов
33
Плевнелиев: Решението не отчита волята на народа
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че днешното решение на Народното събрание не отчита в пълна степен заявената воля на българския народ да определи правилата, по които избира своите представители. Това става ясно от думите на държавния глава, разпространени от неговия прессекретариат.

Още по темата
"Повече от половин милион български граждани застанаха зад необходимостта от провеждане на референдум по три въпроса от съществено значение не само за изборния процес, а и за демократичното развитие на страната.
 
Конституцията ясно определя ролята и отговорностите на всеки, за да работи пряката демокрация. Крайното решение е на Народното събрание и всяка една от политическите сили, представени в него, носи политическа отговорност за своите действия", става ясно от позицията на Плевнелиев.
 
Държавният глава изразява своята вяра, че на предстоящия референдум българските граждани ще покажат чрез своята активност, че тяхното мнение е важно и че те искат да бъдат активен участник във вземането на важните за страната решения.
 
В своята позиция президентът благодари на всички народни представители, "които с вота си подкрепиха идеята да бъде чут гласът на народа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам какво е очаквал той и какво сте очаквали вие,но аз от тоя парламент не съм очаквал друго.
26
0
 
3
 
! Отговори
Колев преди 8 години
Най-много ме отвращават политици, които говорят от името на народа.
25
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
550 хил. са се подписали да има референдум, нали? 3 млн от всички 6 млн гласоподаватели са избрали този Парламент, така е нали? Тогава как може да се обвинява Парламента, че не изразява волята на Народа, след като 0.5 млн към 3 млн. избиратели представляват едва 15 процента от гласувалите за това Народно събрание. Следва риторичния въпрос-прав ли е Президентът или не е ?
24
0
 
5
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Боко му го набута за пореден път и отново публично. Ама той си е виновен, може ли да очаква политиците сами да си отрежат клона? Народа не вярва на шайката на Боко, та Плевньо ли, дето си ги познава...?
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мъж на место!:-):-)
22
1
 
2
 
! Отговори
иван преди 8 години
народът това съм аз. роско плевнелиев....
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това само доказва ,че ГЕРБ и ДПС управляват Българияили както ги нарича народа - БО-СТАН.
20
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев още от самото начало на мандата си е една жалка карикатура и пародия на Президент. Цял мандат не му стигна да обори тази си визия. Единственото което направи е да прави гаф след гаф, да ни залива с комсомолски клишета и да чете от листчета, които някой друг му е дал. Всички знаем кой е Другият.
19
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕЗИДЕНТА ДОКАЗА СВОЕТО НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ ПАРЛАМЕНТА. ТОВА ТРЯБВА ДА ИМА ПОСЛЕДСТВИЯ. КАК ЩЕ РЕАГИРА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. ТРЯБВА ДА ИМА ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ О Т ДЕПУТАТИТЕ. ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ НА ТОЗИ ЧОВЕК ДА МУ СЕ КАЖАТ НЯКОИ НЕЩА ДИРЕКТНО. НЕ МОЖЕ ПОСТОЯННО ДА СЕ ИЗКАЗВА КЪДЕТО ТРЯБВА И И НЕ ТРЯБВА , КАКВОТО ТРЯБВА И НЕ ТРЯБВА, ДА ИЗЛАГА БЪЛГАРИЯ , САМО И САМО ДА СЕ ХАРЕСА НА КОЛОНИЗАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ. ТРЯБВА ДА МУ СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ.
18
5
 
4
 
! Отговори
PD преди 8 години
Да преговорим! Значи 500 хил. подписа, не са подписи, но за това не се изказват тези които трябва да проверят това, а народните избраници, поради тези съмнения имат право да преформулират или редуцират въпроса? А ако утре наистина имаме 500 хил. дали същите няма да направят същото ?
17
4
 
10
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Айде стига бе, все едно не знам с какви машинации и от кого бяха събрани подписите за Референдума. Ако някой е позабравил, да припомня - от Лизашки и подопечните му ***.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Росинант беше бламиран, защото просто е една балама.
15
10
 
7
 
! Отговори
МАРИН преди 8 години
В СЛУЧАЯ ПРЕЗИДЕНТА БЕШЕ ПРАВ, НЕЗАВИСИМО ОТ ВСИЧКО. СТАВА ЯСНО , ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА ПРОМЯНА ОЩЕ 50 ГОДИНИ.ПАРТИИТЕ ЩЕ СИ ПРОБУТВАТ РАЗНИ ЛИЧНОСТИ , СЪС УГОВОРКИТЕ ДА ВЪРШАТ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛУГИ.ОТ ДРУГА СТРАНА ТЕЗИ "ЛИЧНОСТИ" ЩЕ СЕ СТАРАЯТ ДА СЕ ОБОГАТЯТ ЗА СМЕТКА НА НАРОДА И Т.Н И Т.Н.ИМАШЕ МЕДИЙНА АТАКА СРЕЩУ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА . БЕШЕ ЯСНО , ЧЕ "ПОЛИТИЦИТЕ " НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО.БЕШЕ ЯСНО .НИЩО НОВО .
14
0
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До iсалихНе решението, а самото НС е срам в този си вид! Избраните там не се съобразяват и на йона с избирателите си, които го пратиха там! И на -големият срам са реформаторите, в частност, тези от ДСБ, партията в която съм вярвал допреди 2 години!
13
4
 
9
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Всеки нормален човек знае, че 4/5 от тези 500 хил подписа са събрани. Знаем как ги събираха Близнашки и соросодите. Не сме толкова късопаметни.
12
4
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До PDНагла лъжа! Никакви 500 000 не са подписвали! Мошеникът професор Близнашки и протестърите, знаят как се събраха тези подписи!
11
1
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
ти ли ще определяш волята на Народа!???И какво общо имаш ти и ***, която те добута до тук с Народа!???
10
3
 
6
 
! Отговори
PD преди 8 години
Хайде пак да преговорим. 500 хил. се подписват за референдум от три точки, а народните представители решават, че няма нужда от толкоз точки.Утре ще си позволят да преформулират въпрос, под който са се подписали други 500 хил. Тези малко умни ли са или правят народа на балам.
9
2
 
10
 
! Отговори
iсалих преди 8 години
Решението на Народното събрание показва ,че политиците се страхуват от мажоритарен вот и задължително гласуване , защото самите те са толкова нищожни и незначителни , че много малко от тях ще се радват на лукса да се мотаят из колоарите на Народното събрание и да лапат парите на народа.Това "Решение " е срам за "Народното събрание".То нито е народно нито е събрание. Събрали са се някякви си хорица с голям хъс към парите и властта.Обединени са единствено от личен интерес.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички държави си имат президенти, а ние за съжаление - само едно жалко сламено човече, кукла на конци.