Кунева ядосана: Няма да се изплаша и откажа

Недоволна, че закона за корупцията не се прие днес
31 юли 2015 21:38, Александър Попов
36
Кунева ядосана: Няма да се изплаша и откажа
Снимка: Булфото

Ако някой смята, че ще се откажа, разочаровам, изплаша, че законът  за антикорупцията не се прие, жестоко се мами. Това  не е закон от Кунева, това е закон, минал през МС, и влязъл в Народното събрание с подписа на премиера Борисов. На 30-ти юни. Това заяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева.

Тя изрази разочарованието си, че законът е бил оставен за последния работен ден, при положение, че един месец престоява в Народното събрание.

Това единомислие в Министерския съвет, с моите колеги от кабинета, по Закона за антикорупцията, ми даде възможност да подчертавам пред посланиците, че има сериозна политическа воля зад него. Днес се даде друг знак, каза Кунева.

Според нея корупцията е най-тежкият въпрос за страната.

"Да се правим, че има съдебна реформа без борба с корупцията, няма да допусна нито като политик, нито като вицепремиер, каза още тя.

На въпрос как това ще се отрази на влизането в Шенген, Кунева каза, че няма да ползва Шенген за плашило.

Ние сме изпълнили критериите и трябва да влезем в Шенген. От 8 страни с възражения, остана да убедим една, но със знаци като днешния оставаме с по-малко аргументи  и положителни послания за страната ни, подчерта тя.

По думите й, понеже нито една политическа сила няма как да заяви, че е против антикорупцията, се посочват какви ли не аргументи, но фактите са, че днес България пропуснала да даде ясен знак, че има политическа воля да се бори с корупцията.

Според Кунева не може хем в общ пазар с ЕС, хем корупция, защото в ЕС не се търпи такъв двоен стандарт, като призова политическите сили от управляващото мнозинство за нареждане на приоритетите, по-висока политическа амбиция и по-малко страх в осъществяване на реформите, обещани на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Меглена Кунева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пръмова, марш в ЦК на ГЕРБ!