Поне за малко да помислим кое е добре за България!

Подкрепата на антикорупционния закон - въпрос на чест за Кунева
31 юли 2015 09:48,
40
Поне за малко да помислим кое е добре за България!
Снимка: архив Булфото

Въпрос на почтенност е партиите, които подкрепят кабинета, да подкрепят и антикорупционния закон, който днес ще се гласува на първо четене в Народното събрание, заяви пред БНТ вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева.

"Поне за малко партиите трябва да забравят как да се позиционират и да мисля кое е полезно за България и кое ще ни придвижи напред", допълни тя.

Кунева беше категорична, че гласуването на антикорупционния закон ще е ключово. Тя посочи, че септември в България ще е мисия на Европейската комисия, която ще оценява напредъка по правосъдие и борбата с корупцията.

"Ако нямаме какво да докажем и ако се разколебае подкрепата по отношение на борбата с корупцията, ще има тежки оценки за липсата на политическа воля и нежелание да се предвиждат реформите напред", коментира Кунева и призова депутатите към намиране на съгласие по важните за държавата теми.

По думите й антикорупционният закон и съдебната реформа са пряко свързани и в страната ще има истинска промяна, когато бъдат завършени и двете реформи.

Кунева беше категорична, че между първо и второ четене на конституционните промени трябва да се предложи отново явното гласуване във Висшия съдебен съвет.

"Вчерашният избор на омбудсман показва негативите на тайното гласуване, овластените трябва да застават с името си зад решенията, която взимат", посочи тя и даде пример с Конституционния съд, където съдиите застават с имената си. Кунева призова КС да не постъпва както през 2002г. и да блокира реформата.

По отношение на избора на Мая Манолова за омбудсман Кунева посочи, че позицията на РБ е била пределно ясна с издигането на друг кандидат - още повече безспорен като Константин Пенчев, който е вдигнал изключително много летвата на омбудсманската институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грешка на природата.Нищо лично.
23
1
 
4
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Добре е за България ако подадете незабавна оставка
22
1
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
И ЗАЩО ИМ Е ДА ГЛАСУВАТ ТАКЪВ ЗАКОН. АМИ ТЕ ВСИЧКИ БАРАБАР С ЪНДАРГРАУНА СА КОРУМПИРАНИ. ТРЯБВА ПЪРВИ ЗА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРИТЕ. НЕДЕЙТЕ ТАКА ГОСПОЖО ЗАЩОТО ЗАТВОРИТЕ ЩЕ СЕ ПРЕПЪЛНЯТ И ЩЕ СТАНЕ ТЯ ЕДНА. КРАДЕТЕ СИ СПОКОЙНО ТОЙ БЪЛГАРИНА Е ТЪРПЕЛИВ НЯМА ДА ВИ ТЪРСИ КУСУРИ. ***!!!!!!!!!
21
1
 
11
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Така, нека поне за малко да помислим кое е добре за България и да ви изгоним от парламента и управлението на страната
20
1
 
11
 
! Отговори
Крадеца на мечти преди 8 години
Затвор за теб и всичкио станали българоубийци ! Доживотен без право на замяна !
19
1
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Този апел означава ли ,че досега не е правено нищо добро за България
18
2
 
15
 
! Отговори
четящ преди 8 години
Забележете в изказването-Брюксел да ни хареса,а не българските граждани.Смятам,че и сегашните закони са добри,но не се прилагат.Ако беше в Румъния или др.евр.д-ва Кунева,Борисов,Цветанов,Доган,Местан,знайни и незнайни крадци щяха вече да са в затвора.Банки фалираха,предприятия фалираха,евро-пари се крадат и пр.и пр.,но няма един осъден.Сега Кунева ще замаже очите на Брюксел,ще обиколи телевизиите,ще каже колко много е направила и ще бъде изпратена на заслужен отдих в някое посолство.
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може природата да сътвори такава подлост, гнус и алчност. Това недоразумение е толкова гадно и продажно но тези качества хареса Тикваров Простий и Крадливий. А достойнство, чест или някаква човечност, тази гадина не притежава. Вместо да е обесена и цялото имущество и пари конфискувани, тази миазма е вицепремиер. Е,нема такава държава!
16
2
 
21
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
А ти, когато като преговарящ за присъединяване към Европейския съюз се съгласяваше с всичко, помисли ли за България? Или мислеше за собствената си кариера там.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е 25 години къде ходихте защо не мислихте а мислехте за вас и милионите ви докато българина обедня и се поболя
14
1
 
13
 
! Отговори
Fafy преди 8 години
В България - животът безрадостен и тежък.Единствено заплатите са смешни ...
13
2
 
19
 
! Отговори
Курсове за кранисти преди 8 години
В България всичко е с пари.Единствено безплатно може да работиш.
12
1
 
12
 
! Отговори
?! преди 8 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОБРУВАНЕТО И БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ще настъпи когато влязат в затвора
10
2
 
19
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Нагла нагаждаща се кръдлива червена лисица...Напълни хралупата и езе да хвърля лозунги.Че вие само за доброто на България трябва да мислите, но пуста алчност!
9
2
 
22
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
най-добре ще е ако си У сливенския (пансион)
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баба Куна говори за почтенност!!! Ти да видиш каква метаморфоза е изживяла! Кунева къде беше почтенността ти когато с Барозу, еврейчето и ти затворихте 4 реактора на Козлодуй с което нанесохте щета на държавата за милиарди! Без решение на ЕК!!!!Мирише яко на кинти и то в милиони!Кой беше в управителния съвет на банка Париба която лобираше за затварянето? Или мислиш че това е забравено?Ако имаше държава то ти бабке щеше да си в затвора в Сливен ,а не в правителство.И как да има с такива като теб?
7
2
 
19
 
! Отговори
вие питате преди 8 години
Другарката Кунева пита: Кое е добре за България?Ние отговаряме: Афери, като Габонската, другарке Кунева! Къде са 20-те милиона долара от Габонската афера? Кога ще ги върнеш на държавата, другарке Кунева, специалистке по габонската дървесина?
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пръмова марш в ЦК на ГЕРБ
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре за България е, ако ти Кунева, си по-далеч от нея.