Преди депутатското ваканцуване – успиване

От втори опит депутатите събраха нужния кворум
9
Преди депутатското ваканцуване – успиване
Снимка: архив, Булфото

В последния си работен ден преди дългата цял месец ваканция депутатите се успаха за работа. Може би и задръстването заради дъжда стана причина да закъснеят.

След удължените си заседания през тази седмица в петък заседанието не започна навреме, защото в 9 ч. се регистрираха 108 народни представители.

За да бъде открито заседанието обаче е нужно да има поне 121 депутати, така че председателят на парламента Цецка Цачева се принуди да направи втори опит за регистрация в 9, 15 ч. когато установи, че има кворум и парламентът започна работа.

Депутатите ще ваканцуват от утре и ще се върнат на работа чак на 2 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
огнъанз преди 8 години
Това "ваканцуват" го измисли депутат от ДПС, може би не знае добре български. Но нашите уж образовани журналисти я подхванаха веднага и я тиражират като поредния езиков плевел. Наистина добре е да има някакъв орган за контрол за чистотата на българския език в медиите.
6
1
 
3
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Не зная какви журналисти или редактори са тези хора които "пишандурят" като използват липсващата в книжовния език дума "ваканцуват"която дойде от изказването на някои депутати които явно нямат и 7 клас образувани е.
5
5
 
4
 
! Отговори
социолог преди 8 години
Другари не плюйте по депутатите , защото те са представителна извадка на народа . Каквито са хората такива са и управляващите . Иначе казано приличат на вас , които пишете тъпни по форумите .
4
3
 
3
 
! Отговори
gerbist-evroatlantis преди 8 години
Нека последния работен ден на нашите ибранници да е според и плодотворен. Много работа се свърши последните месеци и още има да вършим, все пак за година и половина много поразии има за оправяне. Дано да успеят повече промени в законите да приемат днес избранниците ни, а през Август да отпочинат и да съберат сили за новата сесия есента, че работа има много.Успех.
3
2
 
3
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Крадливи мързеливци!
2
1
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Поскъпването на тока...евентуално може да стане след като се издирят и натикат по затворите всички некадърни НЕК-аджии с големи заплати,завлекли държавата с милиарди лева,както и собственици на ВЕИ-та,взели пари с фалшиви и надути енергийни отчети.До тогава Боко Банкянски да...стиска кълки и да обвинява Орешарски,защото той Боко е...вода ненапита и е спуснат от Марс.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хрантутници! Дали изобщо им се събират и 8 часа работа като на нормалните хора?И кой от тях някога е рабоотил истинска работа изобщо?